Gönderen Konu: aydın istasyonda ilk defa gördüğüm tren yolu aracı  (Okunma sayısı 5600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gökhan kaya

• gökhan kaya
  • Forum Üyesi
ne işe yaradığını hiç bilmediğim bi model ve ilk defa gördüğüm aydında garda duran kazalı vagon  ve resimlerini paylaşmak istedim

Çevrimdışı gökhan kaya

• gökhan kaya
  • Forum Üyesi
Ynt: aydın istasyonda ilk defa gördüğüm tren yolu aracı
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2012, 20:45:05 »
aydın gardaki bir başka zaman gördüğüm hurda yemekli vagon ve ruston

rustonla ilgili daha detaylı bilgi için linki tıklayarak daha detaylı bilgi öğrenebilirsiniz

Link:http://sumerbank.blogspot.com/2009/02/siz-gidigidiy-bilirmisiniz.html

youtube video link modele ait sesi ve resimleri ile oluşturulmuş vidyosu
« Son Düzenleme: Mart 29, 2012, 21:05:26 Gönderen: gökhan kaya »

Çevrimdışı kemalomay

• Kemal Omay
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2012, 22:43:31 »
Gökhan kardeşim , keşke birini bulup aletin ne olduğunu sorabilseydin , tekrar yolun düşerse öğrenmeye çalış , bu arada " gıdı gıdı " nın hikayesi harikaydı ,keyifle okudum ve  okurken sesini tahmin etmeye çalışmıştım , videoda sesi duyunca doğru tahmin yaptığımı anladım.

Bir daha asla yürüme fırsatı bulamayacağını düşünüyorum ne yazık ki.

Eline sağlık...
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı sedat nişancı

• Forum Üyesi
  • Yer: İZMİR
Ynt: Nazilli GIDIGIDI
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2012, 08:54:17 »
   Kemal Bey selamlar, evet o tren maalesef bir daha yürüyemez çünkü yıllar önce rayları söküldü ,benim çocukluk yıllarımda Yukarı Nazilli'den Sümerbank Fabrikasının bulunduğu Aşağı Nazilli'ye işçi taşımak için kullanılan bir minik trendi.Galiba teker aralıklarıda standarttan kısaydı yanılmıyorsam.

Çevrimdışı gökhan kaya

• gökhan kaya
  • Forum Üyesi
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2012, 13:48:48 »
 kemal bey sarı renkli tren çok 3-5 sene öncesi kendim aydından çektiğim resimlerdi ve malesef ozamanlar biraz daha çocuktum ve sormak aklıma gelmemiş umaraım bilgisi olan birkişi bilgi verirse bilgi sahibi olabiliriz çünkü interntte ben onunla ilgili resim açıklama da hiç göremedim

RUSTONLA ilgili yabancı sitelerden bulduğum  birkaç resim

Çevrimdışı kemalomay

• Kemal Omay
  • Forum Üyesi
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2012, 17:55:06 »
Sedat beycim , tali hat dediğimiz bu kısa mesafe trenleri genellikle dar hat oluyor , normal kullandığımız hatlardan daha dar 2 çeşit hat var . ( modelcilikte de  HOe ve HOm diye geçiyor )

Gökhan bu trenin kocaman tamponları  bana     " ben İngilizim "     diyor , neyse hepimiz araştıralım bari.

YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı kemalomay

• Kemal Omay
  • Forum Üyesi
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2012, 18:05:44 »
Evet öyleymiş hatta çok tanıdık ,

şu linke bakın      http://www.mrt.org.uk/ruston

RUSTON & HORNSBY LOCOMOTIVES   yazıyor , meğersem Zornby yapımıymış. ;D

Teoman hocaaaaaaam , nerdesin , yetiş , bu konuda sen de ne bilgiler vardır kimbilir.