Değerli Modeltrenciler,
2011 yılının son toplantısını Ankara da, İstanbul ve Eskişehirden gelen dostlarımızla birlikte Çengelhan-Rahmi Koç Müzesi Model Tren Atelyesinde yaptık. Toplantıya katılarak bu güzel beraberliği gerçekleştirmemizi sağlayan bütün dostlara çok teşekkürler.
İstanbullu dostlarımız Kemal, Ferda, Barbaros, Ufuk, Doğan ve Eskişehirden dostumuz Kerem Cumartesinden geldiler. Cumartesi öğleden sonra öncelikle Oruç dostumuzun misafiri olduk. Oruç bizi kurgusu hakkında bilgilendirdi, atelyesini gezdirdi, hiç üşenmeden meraklı sorularımızı yanıtladı. Her yanı karıştırdık, herşeye baktık. Dostumuz Oruç aynı zamanda Gemi Modelcisi. Detaylar konusunda son derece titiz. Gerek tren ve gerekse gemi modelciliğinde kendi özel imalatları görülmeye değer.
Hay Allah, bu bende yok, palmiyeyi versem..............acep.
Sonra hep beraber kalkıp, Hobbytime ı ziyaret ettik. Aramızda Capitolü olmayıpta Kapitali olan bir arkadaşımız dükkanı talan etti, etmekle kalmayıp, pazarlıkta tüm Hobbytime çalışanlarını perişan etti. Sanırım beni bir daha dükkana sokmazlar.
Hobbytime dan çıkıp bize gittik. Dostlar yine benim mütevazi (mini mini) kurgunun başına çöktüler. Yorumlar ve eleştiriler gırla. Bu kurgu kesin bitmez. Altı ayda bir geliyorlar, arkalarından bi altı ay ben istediklerini yapmakla uğraşıyorum. Hele Kapitali bol biri var, sadece parmağıyla işaret ediyor ve düzelt diyor. Kölemiyiz yahu... Allahtan Oruç var. Beni tutmaktan kolları yoruldu.
Pazar günü öğleden sonra Sevgili Dostlarla tekrar buluştuk ve mutat toplantımızı yaptık. Eskişehirden İlyas hocamız ve Yusuf bey, Ankaradan vefakar dostlarımız Aynur ve Sermet Hocalarımız, epeydir aramızda göremediğimiz Tufan bey, kadim dostum Vecdet, ve artık Ankaralı saydığımız Serkan beyle beraberdik. Yeni üyelerimizden Metin bey (Arthistorian) da bize katıldı. Beraberliğimizin devamı dileğiyle. Aslında herkes bana ve Oruca teşekkür mesajları yazıyor amma Toplantının yükünü Sevgili Ersan çekti. Hem mükemmel ev sahipliği yaptı, hem herkesin bitmez sorularını yanıtladı, hemde kapitali bol bir arkadaşın kaprislerine katlandı. Sevgili Ersana sonsuz teşekkürler. İlk defa bizimle beraber olan Hobbytime lı dostlarımıza da çok teşekkür ederiz.
Sevgili Haldun abi, bu resimler senin için, bundan sonra Ankara Rahmi Koç Müzesinde MTK Logosu devamlı bulunacak.
Toplantımızdan görüntüler,
Büfemizden,
En fazla beşbin olur kardişim, oda oniki taksitle......
Hepinize tekrar teşekkür eder, bu vesile ile yeni yılınızı en iyi dileklerimizle kutlar, sağlık ve mutluluklar dileriz. Yeni yılda daha güzel günlerde beraber olmak üzere,
Saygı ve sevgilerimizle,
Osman Can Becan Oruç Karamullaoğlu