Gönderen Konu: Sururi beyden kesilmeyecek 45000 lik makine.  (Okunma sayısı 3514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Sururi beyden kesilmeyecek 45000 lik makine.
« : Aralık 15, 2010, 12:48:22 »
Sururi bey çalıştığımız firmalardan Gübretaşın önünden ( Yarımca ) ve İzmitten birkaç resim çekmiş. Sağolsun.

İzmit’in en şirin ve en ufak beldelerinden Tavşancıl da oturan ve tren yolu etrafında oynama şansı bulan  son nesilden olduğu için tren seven Sururi bey , forumumuzu takip etmeye başladıktan sonra artık  trenci  olmuştur.
Aynı zamanda Tavşancıl’ın bağlı olduğu Dilovası ilçe belediye meclis üyesi olan Sururi bey Tavşancıl ve Diliskelesi tren istasyonlarının belediyeye devredildiğini ve buralarda düzgün bir şeyler yapılması için belediye başkanı ile görüşmeler yaptığını ve 3-5 ay içerisinde bir proje oluşturulacağını söyledi.
Şu anda ,bu istasyonlarda trenler duruyor ama bilet satış gişesi yok  ve bu durum korunacak fakat binalar başka türlü değerlendirilecek.
Bize biraz daha yakın olsa , klüp için bir oda veya salon isteyebilirdik.
İstanbul da ki üyelerle Tavşancıl’a bir tren gezisi yapabiliriz , hem çok şirin , hem restoranlar çok ucuz , hem de deniz kıyısında oyalandıktan sonra, biraz yukarılara doğru çıkarsak harika resimler çekeriz.





Makas başında ray üstünde yürüyen bir karıncanın gözü ile trenyolu.





Sevimli bir lojman





Ve İzmit de bir İngiliz yapımı 45000 lik makine, ( 2 tanesi ingilizlere satılan ve Harun beyin modelini yaptırmaya uğraştığı 45000 liklerden ) neyse ki çok acıklı durumda gözükmüyor , uzun zaman önce Okan kardeşimiz bize İzmit ile ilgili bir konu yazmıştı , bu resimler orda da olabilir , bize konunun linkini yazarsa hem yeni üyeler okur hem de biz yeniden bakma şansı buluruz.














Şu anda hizmet vermeyen vagon restoran , biz kalkıp da gidene kadar kapanmış bile , sanırım Okan ve muhterem cezvesi Emel ve mahdumları Doruk ( nam-ı diğer  Haydut ) burada yemek yeme şansı bulmuştu.





Ve inanması güç bir incelik , çocuk parkında tren şeklinde oyun aleti.Bravo yapana.





Hat değiştiği için  kullanılmayan istasyon binası ,şu anda boş duruyor.



« Son Düzenleme: Aralık 15, 2010, 12:52:06 Gönderen: kemalomay »
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Ynt: Sururi beyden kesilmeyecek 45000 lik makine.
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2010, 22:52:06 »
Evet Kemal abi doğru hatırlıyorsun,

45168 İzmit'te, herne kadar tenderda Vagon Kafe levhası olsa da(halen orada mı çıkartamadım) o bizim loko.

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=2748.0

Yukarıdaki linkte 2008 fotografları yer alıyor. Üzerine bir miktar yazışmış, İzmit'te şehrin içinden geçen demiryolu fotografları toplamaya çalışmışız.

Halen bence en büyük kayıplardan biridir, şehrin içinden geçen demiryolu belki demiryolu trafiği açısından da doğru bir nedenle dışarıya alındı. Ancak o alan anlamsızca betonlaştırıldı, sözüm ona yürüyüş yolu yapıldı ancak kazanılan ufacık yeşil alanın beton ile iç içe yaşaması ne kadar mümkün olacak bakalım. Ne oldurduda bir uçtan bir uca çalışacak, yolcu taşıyacak şekilde hat korunsa idi, hem bir şehiriçi aktivitesi hem de kazançlı bir işletme olamaz mıydı ? Ankara Gençlik Parkı ve İzmiz Fuar-Kültür Park hatlarının yok edilmesi sonrasında İzmit için çok mu aşırı bir istek ? Ne de olsa Beyoğlu'nda nostaljik tramvay çalışabiliyor, hatta eskimeyen parke taşları bile değiştirilecek, hani İzmit'te bu hareket olsa iyi olmaz mıydı ?

İzmit şehir içi, hattın eskiden geçtiği yer konusunda güncel bilgi var mı elimizde ? sağlayabilecek arkadaşımız var mı ?