Mahmut selam,
Öncelikle soruna cevap vereyim. Bu loko şu anda bu seneki üretim programlarında yok. Dolayısı ile bu kadar adet için aslında programlarını da bozmak istemiyorlar. Ancak 10 senelik ilişkimiz ve bu sürede oluşan dostluk hatırına kabul edecekler gibi görünüyor. Yani aslında "işlerine gelmiyor ama reddemiyorlar da" gibi bir durum var. Açıkçası ben de bunu kullanıyorum. Dolayısı ile ekstra detaylar şu anda biraz zor görünüyor.
BR 52 konusunda haklısın bizi ağırladığın yemekte konuşmuştuk. Roco da şöyle bir problem de var aslında. Hornby ve Bachmann (Liliput) gruplarında, en tepedeki yönetim kurulu başkanlarına kadar senelerdir tanıyorum ve belli bir samimiyetim de var. Roco tepe yönetimi açısından son senelerdeki iflas, satın alınma, yönetim değişikliği, başka firmalarla birleşme v.b durumlar yüzünden çok hareketli bir yönetime sahip ve tepedeki adamlar da neredeyse her sene değişiyor. Yani yemek yediğimiz bey aslında sadece "satıcı" ve belli bir yere kadar yetkisi var, son karar mercii değil. Ama Hornby ve Bachmann gruplarında böyle değil. Satış müdürlerini atlayıp direkt en tepedekilere ulaşabiliyorum. Bu da bizim için bir avantaj.
Şimdi bunları neden söyledim?
Eğer 45160 8F i yeterli siparişi toplayıp yaptırabilirsek bundan sonraki adım Liliput BR 52 olacaktır.
Bachmann'ın Managing Director ı Graham Hubber her sene Nurnberg de bir akşam yemeğe çıktığım ve vaktiyle Türkiye'de de çalışmış, İstanbul'u da çok seven biri. Zaten muhabbetimiz ticaretten çok muhabbet, Türkiyedeki hatıraları falan gibi konularda geçiyor. Eminim ciromuzu bile bilmiyordur. Neyse, 2 sene evvel öyle laf olsun diye konuşmuştuk Türk modeli bir loko yapılır mı diye ama o zaman hayal gibi geldiği ve yeterli miktarı zaten toplayamayız diye üstünde durmamıştım. Zaten bu gün de olsa ilk olarak BR 52 gibi fiyatı daha yüksek olacak bir model ve marka ile bu denemeyi yapmayı düşünmezdim.
Aslında 45160 bize bu konuda ışık tutacak gibi geliyor. Dediğim gibi eğer bundan 100 adet sipariş toplamayı başarabilirsek Şubat ayında Liliput BR 52 yi de konuşacağım.
Selamlar,
Harun
Not: Bir konuda yazışırken başka konulara dalıyoruz ama olsun...