Sanirim birkac ay oldu foruma uye olali ama hemen onerilerde bulunmaya basladim. Bunu haddini asma olarak degil, buyuk bir heyecanin yansimasi olarak gorurseniz sevinirim.
Dun birkac temel konuda merak ettigim seyler oldu ve forumda vardir diye dusundum. Arattigimda ise ya yetersiz ya da yanlis bilgiye ulastim.
acmak gerekirse;
Yapmayi dusundugum kurgumun zeminini asfalt yapmayi dusunuyorum. Bu konu ile ilgili, daha onceden yazilmis, 20 cesit metod vardir diye forumda arama yaptim. Sadece zimpara kagidi veya stickorama metodu paylasilmis oysa benim niyetim beton gorumune ulasmakti. (hava limani zemini, antrepo zemini gibi, kalipli beton) "beton" diye aratinca ise bu konudan alakasiz "beton direkler" gibi konulara ulastim.
Bu tecrubeden hareketle, aklima bir fikir geldi ve burada yorumunuza acmak istedim.
Forumda herkesin okuyabilecegi bir makale bolumu olsa ve orasi sadece bilgi edinme amacli kurulsa ne dersiniz? Kimse cevap yazamasa, makaleleri de yetkili profesyonel uyelerimiz hazirlasa, ya da hali hazirda forumda bircok mesajin icindeki yazilar derlenip makaleye cevrilse?
Ornek vermek gerekirse?
Doga konulu kurgu nasil yapilir?
veya Balast malzemesi alternatifleri nelerdir? (akvaryum kumu, bulgur, zimpara vb.)
veya beton yol yapmanin metodlari?
Akarsu ve golleri uretme bicimleri? vb.
bir ornek modelsitesi'nden, bu makaleleri gormemis herkese tavsiye ederim.
http://www.modelsitesi.com/makale.aspve niyetim model trencilik konusunda da tavsiye edilen bir makale kosesinin yaratilmasina onculuk etmektir.