Arkadaşlar merhaba,
Bildiğiniz gibi Hürriyet Gazetesi ve TCDD ortak bir proje oluşturup "Hürriyet Hakkımızdır" treni ile Kars'tan Edirne'ye kadar 45 gün sürecek bir aktivite oluşturdular.
Böyle bir proje içinde Model Trenciler Kulübü'nün olmayacağını herhalde hiç biriniz düşünmüyordunuz.
Haklısınız eğer biz olmazsak bu proje eksik kalırdı.
2-3 ay öncesinden hem TCDD hem de Hürriyet grubundan bize gelen teklifler ve yaptığımız görüşmeler sonucunda trende yerimize yerleştik.
Model Trenciler Kulübü üyelerimizden İhsan, Kemal beylere dün işlerini bırakıp bize eşlik ettikleri için ve Melih'e (jedi) her zamanki gibi grafik, baskı konularındaki yardımları için çok teşekkür ediyorum. Biliyorum herkes yardım etmek isterdi ama herkese paylaştıracak kadar işimiz olmadığı için biz 3-5 kişilik bir ekiple işlerimiz hallettik.
Sonuç olarak mütevazi, bugün yapsak çok daha güzelini yapabileceğimiz ama bizlere ve bu hobiye çok emek vermiş kurgumuza, emekli etmeden önce son bir görev daha vermiş olduk.
Türkiye'nin dört bir bucağında, henüz hayatında model tren görmemiş binlerce insana "model tren" diye bir şey olduğunu, üstelik bunun bir de forumu ve kulübü olduğunu gösterme görevi.
Bu zevkli görevin ilk 4-5 gününde ben ve Uğur da trende olacağız ve Kars'tan Samsuna kadar olan yolculukta sizlere konaklanacak yerlerden resimler göndereceğiz. Daha sonrasında ise Uğur ve Gürkan değişimli olarak 45 gün boyunca kulübümüzün broşürlerini ve DVD lerimizi dağıtacak ve ziyaretçilere bilgiler verecekler.
Ben de daha sonra müsait olduğum zamanlarda tekrar katılmaya çalışacağım.
Bu arada tabii ki gazeteciler ve TV kanallarının da içinde seyahat edeceği bir trenin hobimize ne kadar faydalı olacağından da hiç şüphemiz yok.
Ayrıca bazı etaplarda trendeki yer durumuna göre bazı üyelerimizi de trende konuk etmeye çalışacağız.
TCDD ile ilişkilerimiz çok yakın ve yepyeni bir döneme giriyor. Bundan sonra TCDD ve MTK arasında, çok farklı ve ses getirecek ve her iki taraf için de çok verimli olacağına emin olduğum aktivitelerimiz olacak.
"Hürriyet Hakkımızdır" projesinde yer almamız sadece bir başlangıç.
Dün akşam İstanbul'a dönmeden önce, artık hepinizin tanıdığı Adnan Ekinci bey'in daveti üzerine, Ankara Gar'ındaki Vagon restoranda ve Atatürk vagonunun hem dibindeki masamızda, Adnan, İhsan, Kemal ve Ümit beylerle önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz projelerimizle ilgili uzun uzun sohbetler yaptık. Bu yemekten bahsetmenin bu konu içinde yeri yok aslında ama özellikle "Atatürk, tren, rakı ve model trenlerin" bir arada olduğu bir sohbetin dayanılmaz güzelliğinden bahsetmeden geçemedim.
Diğer sürprizleri zamanından önce yaşayıp tüketmeyelim ve şimdilik bu güzel projede yer almamızın keyfini hep birlikte yaşayalım.
Trenin güzergahını ve tarihleri gazetelerde görüyorsunuzdur. Ancak bir ara burada da yayınlayacağım ki ziyaret edeceğimiz şehirlerde üyelerimizle de buluşma ve tanışma imkanımız olsun.
Dünkü hazırlıklardan birkaç resimle bitiriyorum.
Selamlar,
Harun
İpler hareket halinde iken kurgu oynamasın diye.