Gönderen Konu: Roco BR18 içinde ESU Loksound3  (Okunma sayısı 3448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Roco BR18 içinde ESU Loksound3
« : Nisan 01, 2007, 10:00:18 »
Roco BR18 dijital decoder olarak ESU Loksound3 var. Geçen hafta klupte denediğimiz lokomotif. Hem dijital lokomotif hem de lokomotifin hız ve yönüne bağlı olarak ses çıkartabiliyor. Loksound bu konuda oldukça uzmanlaşmış bir üretici. Bu film diğer Fleischman ve Piko filmlerinde görebileceğiniz, bu hafta sonu yaptığımız masaüstü kurgusundan. Tekrar hep bir ağızdan Yersizliğin gözü kör olsun diyoruz.

Lokomotifin içindeki her ses bileşeni tektek kontrol edilebiliyor. Harun beydeki bilgisayara bağlanabilen USB modül ile ray üzerindeki lokomotifin her bir kontrolü bilgisayar üzerinden yapılabiliyor, hani bilgisayarlı rot balans diye reklam yapılır ya bu da o hesap bilgisayarlı ses ayarı yapılır. Sesleri beğenmediniz mi isterseniz lokomotifiniz giderken "allahım beni baştan yarat" şarkısını çalsın.

Dijital decoder F0 ile yöne göre ön veya tender arkasındaki ışıkları kumanda ediyor. F1 ses fonksiyonunu açıyor F2 düdüğü öttürüyor, F3 ve F4 kömür yükleme sesleri veriyor. F5 istasyon düdüğü öttürüyor, F6da ilginç bir fonksiyon var lokomotif hızlı giderken basıldığında tekrar basılıncaya kadar hızı bir kaç kademe düşürüyor, makas köprü geçişi için olabilir diye düşünüyorum. Filmin 1.dakikasından itibaren sesleri duyabilirsiniz.

ESU Loksound decoderı daha önce Harun beyler Liliput ve Hornby lokomotif içinde Hornby Dijital kumanda ile test etmişlerdi. Bende bu Roco'yu Hornby ve Piko dijital kumanda ile test ettim sorunsuz çalışıyor.

Lokomotif tenderdan motorlu ancak bir kardan bil ile hareket lokomotife iletiliyor. Lokomotifteki tekerlekler hepsinden çekişli(ön arka klavuzlar hariç) yani lokomotifin kilitlenmesi diye bir sorun yok. Kutudan çıkan makinist figürünü henüz yapıştıramadım. Ayrıca bacasında Seuthe buhar üreteci var ancak çekimde kullanmadım.

Arkadaki ilk vagon Unimog taşıyan bir Fleischmann, sonraki iki yolcu vagonu Roco, en arkadaki ise Fleischmann. Filmde farkedersiniz, vagonun arkasında iki kırmızı micro led kullanılmış, katar sonu ışıkları.

Raylar eski Lima, Hornby, ve Fleischman yani tam ortaya karışık durumu.

ve işte film

« Son Düzenleme: Nisan 01, 2007, 10:03:44 Gönderen: Obiwan »