Gönderen Konu: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum  (Okunma sayısı 5225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vahap

  • Ziyaretçi
selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« : Mart 29, 2007, 17:19:32 »
selam arkadaşlar ben çorludan vahap....bir tren seti almak istiorum ama pilli olmayacak,bende bir tren seti var 2 ad.şişko pille çalışıyor pil yetiştiremiorum.sormak istediğim çorluya yakın nereden model tren alabilirim yada istanbulun bu tarafında nerden alabilirim hep kadıköydenmi alınıyor bunlar

Çevrimdışı a36

  • Forum Üyesi
  • Yer: Lüleburgaz
  • Yaş: 52
  • İleti: 4
Ynt: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2007, 16:33:03 »
Merhaba arkadaş.Ben de daha yeniyim.Lüleburgaz dayım.Şu an araştırma içersindeyim.Alacağın seti iyi inceleyip karar vermen lazım.Çünkü bir yönde bu senin alt yapın olacak.Bence iki konu var.Seçeceğin ray sistemi AC mi? DC mi? bir tren seçimin de analog mu? yoksa dijital mi?

jedi

  • Ziyaretçi
Ynt: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2007, 16:54:11 »
selamlar,

yandaki hobby shop linkinden fiyatları ile birlikte inceleyebilirsiniz... kulübe üye olup indirimden de faydalanabilirsiniz....

Kolay gelsin...

Çevrimdışı Alponzo

  • Alper D?NÇ
  • Forum Üyesi
  • Yer: Edremit/Bal?kesir
  • Yaş: 33
  • İleti: 101
Ynt: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2007, 17:13:07 »
Hoşgeldiniz...
Öncelikle nasıl bir set alıcağınıza bağlı.Digital veya analog.Digitalde tek hat üzerinde birden fazla lokomatif(Digital dekoderli olmak kaydıyla) zıt veya aynı yöne çalıştıra bilirsin.Analogta tek hat üzerinde tek lokomatifi ileri geri yapabilirsin.Analog tek hat üzerinde iki lokomatif konulduğunda aynı hızda ve aynı yöde gideceklerdir.Bu da tat vermeyecektir.İstanbul da en hesaplı olan proses elektronik.Zaten başka adam akıllı bir mağaza yok.
Analog setler aşadaki linkte
http://proses.com/oscommerce/index.php/cPath/21_23
Analogta 550 ytl üzeri beyendiysen bence o fiyata biraz üstüne digital al derim.
Digital setler
http://proses.com/oscommerce/index.php/cPath/21_55

Benim ustalardan öğrendiğim bunlar .

Çevrimdışı Emre B. ÇAKIR

  • Emre
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?zmir
  • Yaş: 50
  • İleti: 21
Ynt: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2007, 17:47:17 »
       Dostum bende çok yeniyim bu konuda..İlk setim 4 gün önce geldi. Digital Hornby. Tepe Nautilus'a cep telefonu almaya gitmiştim 4 ay önce kırılmıştı çünkü. Cep telefonu almak için ayırdığım parayla setimi aldım cep telefonu muda japonla yapıştırdım. Ustalardan okuduğum kadarıyla dijitale hepsi sıcak bakıyor. Başlangıç setindekileri tek tek toplamaya kalkınca daha pahalıya geliyor. Uzun vadeli bu hobiye devam etmek istiyorsan hiç düşünme paran yetmiyorsa da biriktir. Yada benim gibi başka ihtiyaçlarından kısmanı tavsiye ediyorum. Bu hobideki en büyük sorun olan yer konusunu da göz ardı etmemeni tavsiye ediyorum.
         Sevgiler... Emre B. Çakır

vahap

  • Ziyaretçi
Ynt: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2007, 19:06:32 »
yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar,kesinlikle dijital düşünüyorum,bu tepe nautilus nerede net bir adres verirmisiniz,birde 3 gündür almanyanın sitelerini geziyorum orada set ler çok ucuz.......

Çevrimdışı Alponzo

  • Alper D?NÇ
  • Forum Üyesi
  • Yer: Edremit/Bal?kesir
  • Yaş: 33
  • İleti: 101
Ynt: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2007, 19:32:38 »
Adres: Proses Elektronik Ltd. Neşet Ömer Sok. No:10/106 Kadıköy, İstanbul TEL:(0216) 418 07 08

Nedim

  • Ziyaretçi
Ynt: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2007, 19:58:17 »
sevgılı dostum vahap bey,

oncelık ıle aramıza hosgeldınız. ılk mesajınızda belırttıgınız sanırım trenlerınız olcek dısı bır model olsa gerek elınızdekı.. bizlerdeki model trenler gercek yasamın belırlı oranlarda kucultulmus hallerı.. dunya genelınde kullanılan olcek gurubu agırlıklı olarak 1/87 yanı ho scala denılen gurubtur.. pesınen sunuda hatırlatmakta yarar gormekteyım.. gonul muhakkak ıster herseyın en ıyısı en guzelı olsun ama acele etmeyınız hıcbır zaman bır anda olan bır olgu degıl zaman ıle kendınızı vede bu vesıle ıle hobınızı gelıstırmektesınız. bu model tren hobı dunyası zamana yayılı bır olgu.. zaman ıcerısınde sızınde model tren hobı dunyanız ayırabıldıgınız ımkanlar (zaman, emek, maddiyat) dogrultusunda gelısecektır.. hem elınızde bulunacak urunlerınız (modeller) hemde bılgı dagarcıgınız..

hornby,lıma,rıvorossı,lılıput vede bırcok markanın turkıye temsılcılıgını yapan proses sahıbı harun bey gercekten cok durust bır satıcı bunu acık gonulluluk ıle pesınen belırtırım. ben bunları sıte/forum ılk kuruldugu donemlerde dıle getırdım ama ne yazıkkı bırcok hakarete maruz kaldım.. ama hıc onemsemedım.. bundan sonrada onemsemıyecegım..

gercekten dırekt olarak dıgıtal ıle baslayın dıyecegım.. benım bu merakım 1974 lu yıllara yanı cocukluk ergenlık donemının baslarına dayanmakta. bende dogal olarak cok eskılere aıt bırsuru malzeme mevcut cocuklugun verdıgı hor kullanım ıcerısınde.. ama artık bakım ve modıfıye/revızyon konusunda zaman ıle kendımı bır haylı gelıstırdım.. dogal olarak analog cıft raf (+) ve (-) bır sısteme sahıp ıdım.. analog sıstemde 2 - 3 adet besleme trafo ıle ayrı ayrı hatlarda hareket eden hepsınde ayrı beslemeler olan bır sıstem ıdı.. harun beyde hornby gurubunun 4 beslemelı ayrı ayrı yollara hıtap edebılen tek bır panel vardı ılk tanıstıgım donemlerde onu satın aldım kendılerınden.. bana cok hararetlı bır sekılde dıjıtal sıstemı tavsıye ettı bıraz daha sabır etmemı dıjıtal sıstemlerın gelecegını analog besleme/kontrol sıstem unıtesını almamamı onerdı.. eskı sısteme alısmıs ve bırazda teknolojıden ılk etapta urken bırı olarak tabıkı laf dınlemedım.. ancak yaklasık 2-3 hafta sonra dıjıtal sıstem geldıgınde ve uygulamalı olarak gordugumde buyuk aptallık ettıgımı anladım ve bunu harun beye belırttım. keske sızı dınlese ıdım dedım..

ınanmıyacaksınız ama almıs oldugum sıstemı hıc kullanmadıgım ıcın benden gerı aldı vede yarı fıyatındanda daha ucuz olan dıjıtal sıstemı verdı.. gercekten fark cok buyuk teknolojı ınsan gorunce ve uzerınde bır tecrube edınce bambaska oldugunu anlıyor.. bırıncısı ucuz ıkıncısı ebat olarak kucuk ucuncusu mahıretlerı daha buyuk.. tek bıryerden besleme 10 adet loko ayrı ayrı mudahale...yok hatlar bırbırını kestı yok hız ayarları tutmadı yok makaslarda problem oldu vs. vs. ortadan kalktı.. bırde benım yıne basıtce tarıfım ıle soyle demek daha dogru '' decoder = lokolar ıcıne koymus oldugunuz makınıstler // dıjıtal sıstem kumanda = merkezdekı genel ıdarecı '' ver emrı makınıst ısıne baksın.. sevgılı dostum hıc tereddut etmeden dıjıtal bana soracak olur ısenız..

bırde cok farklı bır sıstem olan maerklın marka modeller varkı tercıh sızın.. kalıtelı bır model ama 3 ray sıstemı yanı sag ve sol raylar (-) ortada tırnaklar var (+).. basıtce anlatım yaptım kusura bakmasın tum dostlar... yanı her loko altında bır adet palet var ray ortasındakı tırnaklara carparak elektrık almakta.. analog sısteme gore guzel bır tercıh cunku kesısen hatlarda kısa devre problemı yok cunku (+) elektrık ortadan alınmakta.. maerklın dıgıtal sıstemı hakkında acıkcası hıc bır fıkrım yok.. sanırım maerklın model kullanan dostlarımız gereken detaylar vereceklerdır.

ben karma markalar seven bırıyım.. hornby, roco, lıma, lıke lıfe, flasmann, bachmann, trıx, mehano vs. vs.. hertur loko ıcerısıne dıjıtal koymak mumkun nerede ıse sımdı yenı decoderlar gelsın sıparıslerım var mınnacık kendınden tenderlı manevra lokolar ıcıne bıle koyacagım.. o neden ıle endıse etme yeterkı ıyı bır ıscılık yap.. bıraz uzun oldu ama elımden geldıgınce bılgılendırmeye calıstım sızlerı. Hersey gonlunuzce olsun..
sevgı ve saygılarımla.
Nedım kus..

vahap

  • Ziyaretçi
Ynt: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2007, 20:06:56 »
nedim bey çok teşekkür ederim,gerçekten iyi yardımcı oldunuz,trenler hakkında bilgi sahibide olmuş oldum düşünme aşamasındayım,bir cevap daha istiyorum kadıköye gitmeden nasıl bakabilirm

Nedim

  • Ziyaretçi
Ynt: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2007, 20:14:31 »
sevgılı dostum vahap bey,
proses fırmasına telefon ıle ulasabılırsınız veya sol yanda gordugunuz reklam detaylarından proses hobby shop tıklayarak bılgı edınebılırsınız. eger dırekt kulup uyesı olur ısenız %10 bır ıskonto uygulaması yapmakta.. onun dısında taksıt ımkanlarıda olusturdular..bence ıcerısınde dıjıtal kontrol unıtesıde bulunan bır set alın.. daha sonra farklı marka ve model loko-vagon vede ray ılavelerı yaparak zamana yayılı model tren dunyanızı genısletırsınız.. tabıkı tum kararlar sızın..
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus.. 

vahap

  • Ziyaretçi
Ynt: selam arkadaşlar model tren almak istiyorum
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2007, 20:26:42 »
çok teşekkür ederim,işlerden fırsat bulup bakıcam