Gönderen Konu: MERHABA ARKADAŞLAR  (Okunma sayısı 4065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karadereli

  • Ziyaretçi
MERHABA ARKADAŞLAR
« : Mart 04, 2007, 14:25:50 »
SİZE BİR  KAÇ SORUM OLUCAK BEN YAKLAŞIK 1 HAFTADIR BU SİTEYE GÖZ  ATIYORUM TEPE NAUTİLUSTEKİ ÇALIŞMADAN COK ETKİLENDİM VE KENDİME O KADAR BUYUK DE DEÐİL AMA KÜÇÜK BİŞEY YAPMAYA NİYETİM VAR BANA YARDIMCI OLUCAK ARKADAŞ CIKARSA SEVİNİRM BU ARADA BU YAPILMIŞ KURGULARIN Bİ KURSU VARMI YADA BANA ÖGRETECEK Bİ KİŞİ VARMI ELİM COK YATKINDIR VE ACAYİP  HASTALIK SÖZ KONUSU BENDEKİ BANA CEVAP ATARSANIZ SEVİNİRİM

karadereli

  • Ziyaretçi
Ynt: MERHABA ARKADAŞLAR
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2007, 16:16:21 »
yaklaşık 1 haftadır okuyorum girmediğim bölüm kalmadı benim isteğim bu konularda biligisi olan kişiyle konuşmaktı cunku inanın 1 haftadır bunun hakkında düşünmekteyim 

Nedim

  • Ziyaretçi
Ynt: MERHABA ARKADAŞLAR
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2007, 16:22:39 »
sevgılı karaderelı dostumuz,
öncelik ile hosgeldiniz aramıza. erkut ustadında dedıgı gıbı oncelık ıle bu sıte/forum dakı her bolum detayları ıle ıncelemnız olacaktır. bu bır vırus bızlerın degısı ıle.. ama ınsanı bambaska dunyalara tasıyan gunluk yasam dert streslerınden uzaklastıran bır vırus.. adım adım ılerlemekte yarar var.. her turlu konuda bu sıte/forum ıcerısınde yer alan arkadaslarımız sızlerın kafasında olusan her tur soruya cevap vereceklerınden emınım. tum ulke genelınde yaygınlasmıs vazıyetteyız. benım tavsıyem tum dunya genelınde agırlık olarak kullanılmakta olan 1/87*ho scala.. ama tabı bu olcek konumu tamamen sızın tercıhınızde olan bırsey. dunya genelınde cok tercıh edılen bır olcu gurubudur. 1/87*ho ve 1/72 oo.. her ıkısının de rayları bırbırıne uymaktadır. ıstersenız bır baslangıc setı alırsınız ve ılk hareketınız baslamıs olur sonrası zaten otomatıkmen gelecektır. hepımızın dedıgı gıbı bu bır vırus ama ınsanı mutlu eden bır vırus..
tekraren aramıza hosgeldınız.. hayal dunyanız ıle nıce hos zamanlar gecırmenız dılegı ıle.
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..  

avsalı

  • Ziyaretçi
Ynt: MERHABA ARKADAŞLAR
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2007, 16:34:16 »
sevgili karadereli . aramıza hoş geldiniz. öncelikle şöyle başlayalım bize biraz bilgi ver . kullanacağın alan nekadar. kullanacağın lokomotif ray vagon veya sistem varmı yoksa sıfırdanmı edineceksiniz.bunun akabinde verdiğiniz bilgilerle ne şekilde bir yol izlemeniz konusunda yardımcı oluruz. malzeme olarak ne kullanacağınız zemin malzemesi arazi dokusu kullanılacak model ev ler istasyon ağaç tünel yol. bir sürü seçenek söz konusu. eğer bir set yoksa önereceğimiz set 1/87 HO yada 1/72 OO scala denilen ölçekler dir .nedim abininde dediği gibi en çok kullanılan ölçek bunlardır. çünkü fiyat ve bulunabilirlik açısından en kolay temin edebileceğiniz ölçekler bunlardır. siz öncelikle ne yapmak istediğinize bir karar verin mesela nasıl bir kurgu planlıyorsunuz. yük taşımacılığımı yoksa yolcu taşımacılığımı yapacaksınız.dönem olarak ne düşünüyorsunuz. günümüz döneminimi yoksa 70 li yıllarımı kurgulayacaksınız bunlar kullanacağınız malzeme açısından önemli etkenler. kafanızda bir planlayın elinizdeki malzemeleri bir gözden geçirin daha sonrada kurgunuz hakkında tekrar fikirlerimizi belirtiriz. ama tekrar söylüyorum forumda bir diorama yapımı için gerekli her türlü bilgi mevcuttur. adım adım o yolları izlerseniz kolaylıkla bu işin üstesinden geleceksizniz. iyi çalışmalar.

abdusta

  • Ziyaretçi
Ynt: MERHABA ARKADAŞLAR
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2007, 18:48:38 »
merhaba
hangi semtte oturuyorsunuz?sanırım konusmaktak kastınız yuz yuze görüşmek..
yaşınız işiniz hakkında bilgi verirseniz size en uygun üye yardım etmekten zevk alacaktır

saygılarımla
a.usta

karadereli

  • Ziyaretçi
Ynt: MERHABA ARKADAŞLAR
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2007, 22:12:50 »
kusura bakmayın arkadaşlar mesajınızı şimdi okudum  ya  bana cevap verdiğiniz için teşekkur ederim.
ben daha yeni başlangıc yapıcam yani anlıyacağınız biraz acemiyim
ilk önce ben tren konusunda fazla bilgim yok ama
yani kafamdaki tasarı evleri bol olan gar ve değişik bişey yapmak istiyorum
aslında benim model car koleksiyonum var ve onlarıda bu maketler içinde koymak istiyorum
tabi olmasada  olur yani yaklaşık 2 metre bıyunda 1 metre eninde bir yere koymaya niyetim var  tabi  yavaş yavaş zamanımı gecirecek olması benim için ii  olur
mesajlarıma cevap veren arkadaşada  cevap olarak ; üsküdarda oturuyorum ve kadıköyde satış magazına cok yakınım hatta dun ordaydım saolsun ordaki arkadaşta yardımcı oldu bana tavsiyesi dahaküçük ölçekli geleceğini beklersem daha ii  olucağını söyledi
mesajıma cevap verirseniz sevinirm

Nedim

  • Ziyaretçi
Ynt: MERHABA ARKADAŞLAR
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2007, 22:18:44 »
sayın karadereli,
en dogrusu soyle yapmak olacak. model trenciler kulubü ve proses sırketının standı yaklasık 2 hafta daha tepe nautılus da sergılenmekte. genelde c.tesı gunlerı yogun bır kadro olarak tepe dekı aktıvıtede oluyopruz. buyrun gelın orada hangı arkadasımız var ıse yuzyuze gorusun sorularınıza yanıt alın derım.
sevgı ve saygılarımla..
nedım kus..

karadereli

  • Ziyaretçi
Ynt: MERHABA ARKADAŞLAR
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2007, 22:24:27 »
nedim bey inanmazsınız ama o standı tekrar görmek için bugun yine ordaydım yani 1 saat önce ordaydım ck etkiledi beni o stand nasıl desem sizinle bi gun buluup görüşsek sakıncası yoksa tabi galiba bu işten yeterince kademelisin .)

mali87

  • Ziyaretçi
Ynt: MERHABA ARKADAŞLAR
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2007, 23:34:20 »
    Karadereli öncelikle aramıza hoş geldiniz.Yapacak olan kurgunuza küçükten başlayıp daha sonra büyütürsünüz daha iyi ve daha sürükleyici olur,çünkü bu hobi uzun yıllar sürecektir.Size tavsiyem arkadaşlarında dediği gibi başlangıç seti ile başlamanız.Herşey gönlünce olsun hoşçakal.


    mali...

Nedim

  • Ziyaretçi
Ynt: MERHABA ARKADAŞLAR
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2007, 00:15:09 »
sayın karadereli dostumuz,
oncelık ıle bızım hobımızde kademe yok.. bana kademelı dedıgınızde ben hemen yakın cevremdekı dostlarımın benden daha kademelı oldugunu soyleyebılırım. bu model tren hobısı bambaska bırsey sız a.usta dıoroma/kurgu gordugunuzde veya erkut ustadın ve teoman beyın veya dıger dostların becerılerını ve yeteneklerini gördügünüzde onların daha kademeli oldugunu anlayacaksınız. bız bu hobıye gonul vermıs kısılerız. aslında o tepe nautılus dakı dıoramada gercek anlamda gızlı bır kahraman dostumuz var hıc kımsenın adından bahsetmedıgı harun bey dostumuzun ofısınde calısan GURKAN bey kardesımız onun dıorama/kurgusu yok belkı ama bana gore o gızlı kalmıs sahne arkasındakı kısı.. o dıorama/kurgu da onun emegı yadsınmıyacak kadar cok.. daha oncesınde de belıttıgım gıbı model tren hobısı dostları genelde hafta sonları orada cogunluktalar benım olmam sart degıl.. gelın tanısalım karsılıklı sohbet eder. sızın sorularınıza elımızden geldıgınce cevap verırız..
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..