2,5 yıl önce şark hizmeti dolayısıyla Adana'dan tren göremeyeceğim Şanlıurfa' ya tayinim çıkmıştı.
Allahtan 360 km yakın sık sık memleketime gidip geliyordum. Bir memleket ziyaretimde sırt çantama doldurduğum tcdd vagonları, 2 aüed vagonla yine istasyonun yolunun tuttum.
Arada fotoğraf makinasıyla 100 yılı devirmiş Adana garınıda ölümsüzleştiriyordum.
Normalde Adana tren garında çalışan makinist, işçi ve teknisyenler mükemmel insanlardır. Adana'da birde "raydan çıkamayanlar" adlı grubun önde gelen isimlerinden Tarık KARA abimiz sağolsun hem işçilerin makinistlerin resimlerini çeker, bizi tren resimlerine doyurur. Ama müdür yazan yere girdiğime pişman oldum. amacım sadece bilgi vermekti kendimi tanıtmaktı, hiçbir yerde göremeyeceği tcdd vagonlarını göstermekti. Değerli üyelerimizin hünerle yaptıkları memleketlerinin tren garlarından esinlenerek bende Adana garını yapabilirmiyim diye kendi kendimi yiyordum. Müdürde belki plan falan vardır diye girdim yananda başka bir bey daha vardı. Çantamdan trenleri ,vagonları çıkardım masaya güzelce dizdim, bu arada konuşuyoruz kendimi tanıtıyorum sonra müdür bana ne desin;
"Eee sen bunları satmak için mi buraya geldim yani?"
ne hayalle gittik ne laf yedik. Bende kusura bakmayın zamanınızı aldım dedim ve çıktım. Gar müdürü yanı trenlerden sorumlu müdür dalga geçermiş gibi konuşması.
evet satıyorum desem herhalde beni kovardı oradan. o ve onun gibilere inat Adana garını yapacak babam çok rahatsız uzaklaştım hobimden 1 yıldır. Moral olmayınca hobi de yapılamıyor.
trenlerimi gösterdiğim kişilerden bazı alıntılar;
"ee sen buna ne kadar para verdin şimdi" diyen arkadaşlar çoğunlukla olmakla beraber bu arkadaşlar ayponlarını samsunglarını her sene aksatmadan yenilerler 3-4 bin tlicik he sere 3000/12 200-300 tl taksitlerini her ay öderler.
"sen daha çocukluktan kurtulamadın" diyenlere karşı oyuncağı bırakıp ta yaşlanmak istemiyorum dediğimde trene bakmış gibi oluyorlar. Kemal OMAY abimiz gibi hep 17 yaşında olmak istiyorum

geçen sene kızımın kreşine götürdüm iyi ilgi gördüm ama yine yetersiz.
İnsanlar model trene vereceği parayı gözüne fazla görüyor , tabletler bilgişayarlar telefonlar milletin beynini yemiş adeta onlara lüks otomobillere verilen paraları saymıyorum.
bazen trafikte utanıyorum 19 senelik arabamdan eski araba göremeyince, araba konusunda çoğu ileri seviyede zengin avrupa ülkeleriyle yarışıyoruz
ama düşünce olarak hala 19. yüzyıldayız maalesef. Bunca uzun yazmak istemezdim kusura bakmayın ama ülkemizde model teren sadece bir ölçüt düşünce yapımız için bence.
değişmeyen tek şey düşünce acayıp bir ülkeyiz. Reklamda yapsak belki satışlar %5 artar ama yatırım için yeterli değil.
Ben ilimden geldiğince çevreme tanıtmaya çalışıyorum bu işi portatif basit bir model yapıp okul okul gezdirme düşüncesindeyim. seneye urfada bilim şenliği olacak eğer bitirirsem 1-2 gün orada sergileyeceğim becerebilirsem. Öğrenci fotokopi makinası gibi gördüğünü unutmuyor oraya binlerce öğrenci gelecek. benimkisi bir ümit sadece. Saygılarımla