Gönderen Konu: Kurgular  (Okunma sayısı 4569 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yasar

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 57
  • İleti: 184
Kurgular
« : Aralık 13, 2012, 12:07:00 »
Model tren dünyasına yaklaşık bir yıl önce ucundan kıyısından bulaştım.Bulaştım diyorum çünkü gerçekten sahne tozu yutmak gibi bir şey bu ve sonu yok.
Bu başlık altında ve başka konularda üyelerin veya dünyanın değişik ülkelerinden trencilerin oluşturduğu çok güzel diorama resimlerini büyük bir keyifle izliyorum.
Ancak bu konuda üstelik ödül almış ve halen Koç Müzesinde sergilenmekte olan A.Ustanın kurgusunu görmezden geliyoruz.
Geçmişteki tartışmaları ve yaşananları bilmediğim ve öğrenmekte istemediğim için burada gereksiz bir tartışmaya mahal vermek istemiyorum.Ama yiğidi öldürüp hakkınıda teslim etmek gerekir diye düşünüyorum.
Her nekadar fuar ortamlarında kendisi kutlanmış dahi olsa (Harun bey ve forum üyeleri tarafından) model tren dünyası için çok önemli sayılacak bir olayın adının bu sayfalarda geçmesi gerekirdi diye düşünüyorum ve her tren severin bu güzel kurguyu görmesini tavsiye ediyorum geçmişte yaşananlar her ne olursa olsun.

Çevrimdışı fvefa

  • Ferdi Vefa
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 680
    • Ephesus Va
Ynt: Kurgular
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2012, 12:24:24 »
Halil bey görmezden gelmiyoruz. Her yerde bahsediyoruz ve anlatıyoruz. Bu forumda da çeşitli konularda bahsettik vede behsediyoruz. Görmezden gelinebilecek bir kurgu değilki. Ama özellikle Abdurrahman Usta Kurgusu diye başlık açıldımı derseniz galiba yok. Açılmayı hak ederdi ama ben dahil kimse açmadı.Ontrax vede Dortmund fuarları ile ilgili konularda konuşulduğu için atladık herhalde.   

Çevrimdışı hakan

  • hakan
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 50
  • İleti: 10
Ynt: Kurgular
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2012, 14:29:22 »
Merhaba,

Forumlara aktif olarak katılmasam da yurt dışı, yurt içi bir çok model tren forumlarını takip etmekteyim. Yaşar Bey gibi ben de acemi bir model tren meraklısıyım. Aynı zamanda düşüncelerim Yaşar Bey ile paralel. Abdurrahman Bey, Teoman Bey, Hasan Bey, Kemal Bey X Bey, Y Bey hiç kimseyle bir tanışıklığım yoktur, kimse de beni tanımaz.(Bir tek Gürkan tanır. İsmen tanımaz ama görünce tanır. Ayda yılda bir prosesten bir iki malzeme alırım. en son kadıköy pasajdayken gitmiştim.) Ancak model tren adına yapılan tüm çalışmaları forumlar vasıtasıyla takip ederim. Bu vesileyle paylaşımlarından dolayı herkese de teşekkür ederim. Yine Yaşar Bey'in düşüncelerine katıldığımı belirterek, bir sporseverin milli takımın Avrupa şampiyonluğu, dünya şampiyonluğuna sevineceği kadar, kendini model trenci, model sever olarak gören herkesin Sn.Abdurrahman Usta'nın kurgusu ile almış olduğu ödüle de aynı şekilde sevinmesi ve bunu çekinmeden dile getirmesi, gidip görmüş, fotoğraf çekmiş olanların, görme imkanı olmayacaklar için bu fotoğrafları model trencilik adına çekinmeden paylaşmaları gerekir diye düşünüyorum.   

Saygılarımla,
Hakan
         

Çevrimdışı Ergün

  • Ergün ÖRENTEL
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 38
  • İleti: 222
    • E Hobby
Ynt: Kurgular
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2012, 15:18:44 »
Abdurrahman beyin başarısı ile gururlanmayacak biri olduğunu sanmam, külüpte yeni sayılırım (1,5 yıl kadar) ancak bazı problemleri modelcilik adına alet edebilecek bir şahıs ile henüz tanışmadım. (Keşke paylaşılmamasından yakınmak yerine paylaşsak)

anladığım kadarı ile Yaşar bey gitmiş görmüş, keşke bir başlık altında paylaşsa idi. Haziran'a kadar serigleniyor. Mutlaka bu süre zarfında gidip gören biri detayları ve bilgileri paylaşıyor olacaktır. Bende henüz gidemedim ama programımda.

Kaldıki bu forumda bu konu ile ilgili yazışıldı net hatırlıyorum. bulunca linki paylaşırım.

Çevrimdışı yasar

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 57
  • İleti: 184
Ynt: Kurgular
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2012, 15:32:05 »
Abdurrahman beyin başarısı ile gururlanmayacak biri olduğunu sanmam, külüpte yeni sayılırım (1,5 yıl kadar) ancak bazı problemleri modelcilik adına alet edebilecek bir şahıs ile henüz tanışmadım. (Keşke paylaşılmamasından yakınmak yerine paylaşsak)

anladığım kadarı ile Yaşar bey gitmiş görmüş, keşke bir başlık altında paylaşsa idi. Haziran'a kadar serigleniyor. Mutlaka bu süre zarfında gidip gören biri detayları ve bilgileri paylaşıyor olacaktır. Bende henüz gidemedim ama programımda.

Kaldıki bu forumda bu konu ile ilgili yazışıldı net hatırlıyorum. bulunca linki paylaşırım.
Evet ben kurguyu çıplak gözle gördüm ve çok beğendim.Fotoğraflarınıda çektim ancak bilgisayarım bozuk olduğu için ve ipad den fotoğraf yükleme aparatım olmadığı için paylaşımda bulunamadım haftaya bu sorun halolursa fotoğrafları paylaşırım.
Yanlız böyle güzel bir kurguyu benim gibi çaylak bir trenci değil tecrübeli bir kişinin aktarması daha doğru olurdu ayrıca bu konunun herhangi bir konuda geçmesi değil de daha detaylı bir anlatımla paylaşılması gerekirdi diye düşünüyorum.

Çevrimdışı koraycenan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 52
  • İleti: 1335
Ynt: Kurgular
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2012, 17:01:35 »
Çok merak ettim doğrusu bu kurguyu. Paylaşılsada gidemeyenlerde görsek diyorum. Saygılarımla.
z scale,ho scale, rc, yani model ve modelcilkle ilgili herşey...

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Ynt: Kurgular
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2012, 17:38:41 »
Hakan Bey, Yaşar Bey,

Eskimiş ve artık ne önemi ne de geçerliliği kalmamış bir konuyu tekrar gündeme getirmek, polemiklere yol açmak istemiyorum. Aşağıda nedenleri belirterek bu konuyu kapatıyorum.

Türkiye'de bu konuda 2 tane forum vardır ve diğeri de zaten bu forumun ilk üyeleri de olanlar tarafından burada ayrılınarak kurulmuştur.

Bu çok da acaip bir şey değildir ve dünyada bu tip ayrılmalar, geçimsizlikler hemen hemen her forumda ve toplulukta zaten oluyor. Ancak burada biraz daha farklı bir durum oluştu. Uzun süre, (senelerce)  buradan ayrılanlar hemen her konuda özellikle bana, forum üyelerine ve Proses'e sürekli saldırdılar. Aynı şeyleri muhtemelen onlar da buranın üyeleri için söyleyeceklerdir. Konuları bilmeyenler yorum yapmakta zorlanabilirler ve bu saatten sonra gereği de yoktur. Dediğim gibi bunlar geçmişte kalmıştır.

Abdurrahman beyin kurgusunu ben Hollanda'da görmüş ve kendisini tebrik etmiş ve forumda hemen bahsetmiş ve hatta bu konuda çokça tenkit de almıştım. Kendisi de daha sonra beni İstanbul'da ziyaret etmişti.

Şu an için farklı hayat anlayışlarımız dışında, Abdurrahman bey le aramızda yeni veya devam eden bir problem yoktur.

Durum bu iken bu konuya neden kimsenin daha fazla yer ayırmadığını sorabilirsiniz. Sebebi şimdiye kadar yaşananların yarattığı sevimsiz hislerin hala unutulmamış olmasıdır.

Abdurrahman bey'in de aralarında olduğu forum üyeleri benle ve Proses'le ilgili olarak yurt dışı forumlarda bile yalan yanlış bilgilerle karalama yapmaktan çekinmemişler, ürettiğimiz ürünleri bile karalamışlardır.

Bunlar fazlasıyla çirkin şeylerdir ve haliyle bu forumun yıllardır üyesi olan insanlar arasında fazlasıyla antipati yaratmıştır.

Burada bu konuya neden daha fazla yer ayrılmadığını sorarken sizin sorularınızın veya düşüncelerinizin yönünü karşı tarafa çevirerek şu soruları da sormak gerekir. Cevapları umarım açıklayıcı olacaktır.

Model tren dünyası için, ülkemiz açısından, güzel bir kurgu kadar önemli sayılabilecek bir konu da Proses'in ürettikleri olabilir diye düşünüyorum.

Proses veya Harun Yamanlar'ın 3 senedir ürettiği ve dünyanın hemen her ülkesinde model trenciler tarafından kullanılan ve övgüyle bahsedilen ürünlerinden neden Abdurrahman bey'in de üye olduğu forumda bir kere bile bahsedilmemiştir. Türkiye'de hemen hemen hiç pazarı olmayan bir sektörün, üstelik çoğu Harun Yamanların dizaynı olan ürünlerin Tazmanya'dan Rusya'ya kadar yüzlerce ülkede onbinlerce kişi tarafından sevilip kullanılması, onlarca yabancı dergide bahsedilmesi bir Türk olarak övünülmesi, bahsedilmesi gereken bir konu değil midir?

Şu anda bir Türk Vagonları projemiz var. Bunlardan 1 tanesini bile bizden ayrılan forum üyelerinden biri bile almayacaktır. Konu sadece model trencilikse bu tuhaf bir durum değil midir?

Abdurrahman beyin forumunda Proses'in sattığı markaların veya ürünlerin bir tanesinin bile karalanmadan bahsedilmemesi de tuhaf değil midir?

Gene aynı forumda bu forumun üyelerinin yaptıklarını övmek bir kenara, şahıslarıyla ve yaptıklarıyla dalga geçmek yakışık alır mı?

Ne demek istediğimi anlamak için bir deneme yapabilirsiniz. Abdurrahman beyin üye olduğu foruma üye olun, bir konu açın ve Proses'in ürettiği ürünlerin dünyanın her yerinde kullanıldığını, sevildiğini falan yazın. Bakın hiç yorum veya cevap gelecek mi, hatta mesajınız silinecek mi?

Muhtemel sebepler gördüğünüz gibi çok bariz ve net.

Model trencilik veya herhangi bir hobi sadece bir ürün veya üretimle ilgili değildir. Bu konu dünyanın her yerinde insanların oluşturduğu bir camia yaratır. Yapılan işlerin güzelliği, camia içindeki insanların çirkinlikleri tarafından örtülmediği müddetçe muteberdir. Görünen o ki bu forumda da esas hissiyat bu yöndedir.

Ancak dediğim gibi bunların geçmişte kalmış olduğunu ve tekrar etmemesini umuyoruz. Ancak bu, karşılıklı hislerin kısa sürede tersine döneceği anlamını da taşımıyor malesef.

Anlamayanlar, bilmeyenler için bu konuları tekrar açmak istemememe rağmen bir izahat vermek gereğini duydum.

Lütfen yeni polemikler ve kapanmış olan çirkinliklere yenilerini ekleyecek yeni bir tartışmaya girmeyelim.

Bu durumun ileride değişmesini umarak fazla zorlamamanızı tavsiye ediyorum.

Selamlar,

Harun Yamanlar
« Son Düzenleme: Aralık 13, 2012, 18:37:10 Gönderen: Harun »

Çevrimdışı yasar

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 57
  • İleti: 184
Ynt: Kurgular
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2012, 19:38:01 »
Harun bey
Açıklamalarınız benim açımdan çok tatminkar oldu.Dediğim gibi hem tartışmaları bilmiyorum hem de öğrenmek istemiyorum.
Anladığım kadarı ile eski hassasiyetler sebebi ile kimse böyle bir konu açmayacak.Bu durumda çektiğim fotoğrafları yayınlamak gidemeyenlerin görmesini sağlamak isterim.
Bu durum bir kırgınlık yaratacaksa özelden mesaj atın lütfen.

Çevrimdışı hakan

  • hakan
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 50
  • İleti: 10
Ynt: Kurgular
« Yanıtla #8 : Aralık 14, 2012, 00:01:08 »
Harun Bey merhaba,

Açıklamalarınız benim için de iyi oldu. Geçmiş konusunda benim de hiç bir bilgim yok. Bilmeme de gerek yok.
 
Sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi modelciliğe katkıda bulunan, emek vererek yapmış olduğunuz ürünlerinizi kötülemeye, küçümsemeye de kimsenin hakkı yok. Kaldı ki ürünleriniz dünya çapında kabul görmüşken. Kesinlikle haklısınız. 

Yazınız gayet açık olmuş. Durmun nedenini anlamış olduk. Bilip bilmeden bu konuya karışmış oldum. Kimseyi rahatsız etmek, kimseye haksızlık etmek istemem. Lütfen kimse bu şekilde algılamasın. Beni, sonradan model tren sever :))  olanlar sınıfında değerlendirin lütfen.

Saygılarımla,
Hakan

   

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Kurgular
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2012, 01:06:59 »
Değerli arkadaşlar , Harun bey eskiden yaşananları güzel ve kısaca izah etmiş , aslında yıllarca buradaki insanlara yapılan hakaretlerin , alayların ve çirkin sataşmaların hepsini yazsak  300 sayfayı falan geçer.

Ancak bizim farkımız daha medeni , daha sakin  komplekssiz ve demokrat olmamızdır.

Biz onları tebrik ettik ,ama  aynı işi bizden biri yapsaydı günlerce alay edip , binlerce hata bulup , bira masalarının tek mezesi bizi yaparlardı.

Sonuç olarak burası herkese açık bir yer , kim neyi beğeniyorsa resmini koysun , isteyen istediği övgüyü veya beğenmediği yeri varsa yazsın , kimse kızmaz , sorun çıkmaz veya mesajınız silinmez , dedim ya bizim farkımız bu............
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı haldunabi

  • haldun bağbakan
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul-kadıköy
  • Yaş: 69
  • İleti: 1590
Ynt: Kurgular
« Yanıtla #10 : Aralık 14, 2012, 01:30:30 »
sevgili arkadaşlar.
bu konuda ben son noktayı koyayım.
begendiğiniz bir şey varsa.. o konudaki linki forumumuza koyunuz. ilgi ile ve kimin olduguna bakmadan izleriz.
ama neden koymadınız etmediniz. nasıl görmezden gelirsiniz gibi sorularınıza yetkili arkadaşlar yeterli cevabı vermiştir.
dip not: guzel bir forum sayfasındasınız. guzel bir platformdasınız.. belki biriniz kurgu yapıyor diğeriniz kolleksiyon..
 bu kunularda da sorularınız var ise can-ı gönülden resimli videolu olarak cevaplandırmaya hqazırız..
sevgiler