.......
Melihin Marklin CS'i gelir gelmez kurdum ve denedim. MRC ye alışmış biri olarak önce insan bir yadırgıyor, karışık gibi geliyor fakat 10 dakika içinde ilk treni hafızaya girip kullanmaya başladım.
Tüm Hornby ve Bachmann Decoderleri sorunsuz tüm fonksiyonlarıyla çalıştırıyor.
Dokunmatik ekranlarda ayarları yapmak çok basit ve keyifli. Tüm değerleri bir arada ekranda görmek işi çok kolaylaştırıyor. Makas ayarları, senaryo yaratmak lokoları hafızadan çağırmak, ekrana resimlerini, isimlerini kaydetmek v.s. Ben çok beğendim.
CS ve adaptörünü geçen hafta sordum Almanyada KDV içinde 845 Euro. Uzaktan kumandanın fiyatını bilmiyorum. Ama onunda ucuz olduğunu sanmıyorum. MRC uzaktan kumanda versiyonu (RC) yaklaşık 400 Euro. Yani CS MRC nin yanında çok pahalı. Bütçesi dar kişileri fiyatı bayağı bi zorlar. Burada bulmakda zor ayrıca yeni gümrük yönetmeliğiyle internetten getirtmekde.
Ama MRC ile CS i karşılaştırmak doğru olmaz. MRC fiyatına göre çok iyi iş gören bir kumanda. Üç yıldır en ufak bir sorun çıkarmadı.
CS başka bir segmentte. Onun rakibi ESU yada Viessmann olur.
Viesmann'ı Dortmund'da kullanmıştım kaba gelmişti. ESU dada hep bir uyumsuzluk lafları dolaşıyor. Dediğim gibi ben CS'i çok beğendim. Aklımdaki soruların cevaplanmasına, gıcır gıcır kumandasını göndererek olanak sağlayan Melih'ede tekrardan çok teşekkürler.