Nedim Bey Günaydın,
Sizinde belittiğiniz gibi bu hobbyle ilgili çevremizdekilerin bakış açısı çok farklı, Modelciliğe çocuk işi, Modellere de oyuncak gözüyle bakıyorlar. Oysa , her ikiside birbirinden çok farklı şeyler.Modelcilik çok ayrı bir dünya, her şeyden önce sabır işi, zaman işi, yetenek işi, zeka işi,Ama gelin görün ki tüm bunları 1/87 ölçek üzerinde yapınca çocuk işi, ama 1/1 ölçek üzerinde yapınca yetişkin işi olarak gören çevremize, aslında yaşadığımız dünya üzerinde kullandığımız tüm araçların ve yapıların ilk önce küçük ölçeklerle tasarlandığını ve sonradan gerçek kullanım ölçülerine çevirildiğini , bizlerin arada bir hatırlatmasında fayda var diye düşünüyorum. Modeller içinse, bunların oyuncak değil, bir detay, teknik bir tasarım olduğunu, elektronik bir sistem olduğunu ve en önemlisi bir kurgusunun olduğunu belirtmek, hissettirmek ve yansıtmak gerektiğini özellikle belirtmek isterim.Tüm bunların üstüne,bizlere verdiği huzur, psikolojik rahatlama, sosyal hayatta ki ilişkilerimizde bizi sabırlı, düzenli ve daha sakin kılan bir terapi olduğunu ayrıca belirtmeliyim. Bu işe gönül vermiş tüm hobbytaşlarıma kucak dolusu sevgilerle.
Serhat,
Not : Bu konularda biraz hassasım, biraz dertleşmek istedim.Saygılarımla,