Gönderen Konu: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"  (Okunma sayısı 7107 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« : Aralık 05, 2009, 19:27:23 »
Forumumuzun tüm Saygıdeğer Üyeleri;

Bu çalışmaya başlamadan, bu çalışmayı ilk yapan çok değerli Ferda Abimden izin alarak başladım ve yine ilk kendisine yorum fırsatı tanımak adına mail yoluyla kendisine gönderdim. Tüüüm destek, yönlşendirme ve esirgemediği 1 kelimelik bilgi için bile kendisine minnettarım. Çalışmayı asıl yapma amacım, sitedeki üstadlarımızı, değerli abilerimizi izliyoruz; biz çaylak öğrenciler olarak. Birbirinden muazzam çalışmalar yapıyorlar ve bizde açık kalan ağzımızı kapatmaya çalışıyoruz. Tek amacım bizlerinde bişeyler öğrenmek adına ve istediğimiz, azmettiğimiz takdirde "Onlara yakın" çalışmalar çıkarabiliyoruz. Teşekkürler Ferda Abicim.. Tekrar yorumladığım çalışmayı beğeninize sunuyorum.
(Her Resmin açıklamasını ayrı ayrı maddelendirmeye çalıştım. "*" işaretlerini sıralya takip ederseniz sanırım düzenli gider)
*Öncelikle Ferda Abimin yaptığı çalışmanın 1 kesitini veriyorum sizlere..
*2 mm lik dekota(foreks-pvc) üzerinde gereken ölçüleri belirledikten sonra 15 cm - 22.5 cm şeklinde havuzun yerleşeceği bölümü açtık. Havuzun iniş merdivenlerini ve yan duvarlarını hazırladık..
*Parçaları birleştirdikten sonra, derinlik farkı olacağı ve eğimi kolay verebilmemiz için, tabanda 1 mm lik pvc kullandık. Havuzun yanlarındaki spot deliklerini açtık.
*Seri bağlantı ile, spotlar deliklere yerleştirildi ve sızdırmazlık için, izolasyon yapıldı. Silikon ile taban çevresi ve suyu (jel i) kaçırabilecek bütün delikler(spot yuvaları dahil) yalıtıldı.
*İlk ışık testleri olumlu geçti..
*Havuz dibi simgesi yapıldı ve üzeri yalıtım bandı ile kapatılıp, dip boyaması yapıldı. Her nokta, aynı renge kavuşana kadar, 2 kat boyama yapıldı.
*Yalıtım Bandı kaldırıldı ve havuza iniş basamakları yerlerine yerleştirildi.
*
*Havuzun kenar çıtaları yerleştirildi (Evergreen çıtalarım olmadığından 2mm lik pvc ile yaptım) ve macun ile bağlantı noktaları sıvandı ve zımparalandı..
*

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2009, 19:36:41 »
* Set, uygunca kesilip bir yuva açıldıktan ve bütün elektriksel tesisatları bittikten sonra 3 cm lik köpük (strafor bulamadım, köpüğe gömdüm) içine yerleştirildi.
*Köpük kısımlar görünmemesi adına, kenar çıtalarıyla çevrildi, 2. kat yani kafe&bar kısmı kesildi ve hazırlandı. (Atölyede temizlik vardı bende ilk bulduğum yerde çektim foto yu :) kusura bakmayın )
* Havuzun son ışık testi yapıldı ve 6 spot unda çalıştığı görüldü..
* 2. Kısım a başlandı.. Kafe Bar için 2 Adet Bira fıçısı, kahverengi akrilik boyayla boyandı. (bu fıçılar FALLER in bir setinden kalmıştı elimde.)
* Fıçıların kuşakları siyah ve muslukları koyu ton sarı ile boyandı..
* Aynı FALLER kit ten elimde kalan bar tezgahının üzeri, mermer desenli kalın sticker ile kaplandı, bira kasası eklendi ve boyama için hazır hale geldi..
* 1. Kısım Havuz Peyzajı... Havuzun kenar çıtaları ve çekilen macun kuruduktan sonra, IMKER in döşeme kartonlarıyla kaplanan kenarlıkları yerlerine takıldı..
* Zeminde, İhsan Bey in Ferda Abime "Kızıl Zemin Figürlerin Kendini Göstermesine Engel Oluyor" önerisini dikkate aldım ve yerlere IMKER mavi karo, kenarlara NOCH hazır çim uygulandı.
* Çim alan ve havuz alanını ayırmak için, 1 mm lik pvc ile bir kaldırım oluşturuldu. Kafe-Bar kısmının zemin kaplaması IMKER kırmızı karo lardan yapıldı ki, renk kontrastı dengeli olup, Mavi renk hakim olmasın diye.Harun Abi den almış olduğum Model Power dan 3 adet park-bahçe tipi aydınlatma lambası eklendi.
* Aydınlatma lambaları köpüğe gömülerek gizli bir döşeme ile, ana elektrik anahtarına bağlandı..

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2009, 19:47:39 »
* Testler, elektrik bağlantılarında bir sorun olmadığını gösteriyor. Havuz spotları, 12V luk led olup, aydınlatma direkleri, minik ampul ile çalışmaktadır. Led ler, 3 erli gruplar halinde bağlanıp, 1 direnç yardımıyla 16 V luk elektrik adaptörüne bağlanmalıdır. Yada 2 li bağlayıp, daha güçlü bir direnç te kullanabilirsiniz. Ama riskli olur. Aydınlatma direklerinde bu tarz bir sorun bulunmamaktadır. Elektrikten çok daha iyi anlayan üstad abilerimiz daha yol gösterici olur bu konuda..
*
*Alkol Sevmeyenler yada 18 Yaşından küçükler yararlansın diye, PEPSI grubu içecek dolabı hazırlandı. Bar ve Fıçılar yerine yerleştirildi
*
*
*
* Muhtelif sayıda, servis(açık büfe) masası, yemek masaları ve barmen yerine yerleştirildi.
*
* Elemanlar arı gibi çalışıyor. Servis kızı, konuklar yoğunlaşmadan önce , sandalyeleri yerine diziyor. Güneşin kavurucu sıcaklarından korumak için de, şemsiyeler açılmış durumda.. Figürler ve Masa Sandalyeler PREISER den, şemsiyelerde geçmişte almış olduğum FALLER setlerden kalma.
*Bu sırada, Barmen in, PREMIX i de yerini almış.. Doldurduğu bardakları ve temizlediği kültabaklarını tezgaha yerleştiriyor.. Burası dumanlı açık hava sahası :)

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2009, 20:03:05 »
* Bölüm 3: Şezlonglar.. 2 mm lik pvc ye , 2 x 1.1 cm şeklinde gördüğünüz şekli çiziyoruz ve sağdan-soldan 2 mm boşluk bırakıyor, dikine çiziyoruz.
* Tam 1 cm den yatay olarak bölüyoruz. ama 2 mm lik sütunları. ortada kalan 7 mm lik kısım bize lazım.. Orası şezlong umuzun ana kısmı
* üst kısımda gördüğünüz ters U ya benzeyen de arka destek ayakları. yatay olarak 7mm, dikey olarak 5 mm dir.
* Görüldüğü şekilde kesip, ana şeklimizi çıkartıyoruz.
*2 mm lik sütunları creatör yardımıyla KESMEDEN derin çizik atıyoruz çizgi boyunca..
*Derin çizik attıktan sonra 2 yana katlıyoruz. destek ayaklarını da yerleştirdikmi tamam oluyor. Şezlong un sırtlığını istediğiniz yükseklikte ayarlıyabilir, buna bağlı olarak destek ayaklarını o açıda yapıştırmanız gerekecektir
* Bu resimde yapılmadı ancak, bütün köşebentlikler, yine creatörün ucuyla ince ince yıntularak, oval hatlar verilmelidir. Sonraki resimlerde göreceksiniz.
* Şezlonglar sağlı sollu dizilmeye başladı, kimisi de, yerde uzanıp kitabını öyle okumayı sever ;) ama çimlere basmayınız Uyarısı koymak şart..
* Ana eksiklerden bazıları burda gözünüze çarpabilir.. Bu havuzun hiç, merdiveni yokmu köşelerinde, şezlong sayısı bu kadar az mı? yada burdaki herkez güneşte bronzlaşmak zorundamı?

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2009, 20:09:06 »
*4 cm çapında bir sekizgen yapıyoruz..
* Ne için yaptığımızı zaten görmüş oldunuz :) sekizgeniz tam ortadan dikine bölüyoruz. Bölmeden önce bütün çizgilerin üzerinden derin kesikler atıyoruz ki, eğimleri kolay verebilelim..
* Şemsiyemizin üst kısmını elde etmiş oluyoruz.
*Masa Yapımı - Kulak Pamuğunun çubuğu masalarımızın ayakları için ideal kaynak. elimizden geldiğin ce eşit boylarda kesiyoruz...
*Masalarımızın 1 mm lik pvc den kesimini gerçekleştirdik.
*Kesmiş olduğumuz ayakları tek tek yerlerine yapıştırıyoruz.
*Şezlongların arasına yerleştireceğimiz adette masalarımızı yapıyoruz ve göründüğü şekli ile bitmiş oluyor. Sadece üzerinden 1 kat daha beyaz boya atılacak.
* Bu arada bir genel görüntü alıyoruz son durumla ilgili..
*
*

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2009, 20:15:26 »
* Kuşbakışı bir simetrisizlik varmı diye kontrol ediyoruz. Genel hatlarıyla olumlu olduğu görülünce devam ediliyor.
* Kahverengiye boyanmış uyarı tabelamıza, beyaz sticker üzerine yazılmış yazımızı yapışyırıyoruz
* "Lütfen Çimlere Basmayınız"
*
* Uyarı tabelamızda yerini aldı. Zemin çim olduğu için, yapıştırılacağı yerde Yorgan iğnesiyle, tabelanın ayaklarının denk geldiği yerlere 2 delik açıldı. Bu Tabela ayaklarının zemine daha iyi oturmasını ve yapışma verimliliğini arttırdı.
*
*
* Havuzumuzun merdiveni eksik demiştik. Merdiven için, ince tel yada benim gibi, lehim kullanabilirsiniz. Lehim, erime özelliği bulunduğu için, riskli görünsede, diorama da lehimi eritecek ısıda hiçbir materyal bulunmamaktadır. Ayrıca lehim, kolay şekil verilebilmesi yönünden de tercihim oldu.
* 2 eşit kesimli lehimi, bir kaleme aynı anda sararak gerekli eğimi veriyoruz. Sonra basamakları aralarına yapıştırıp bir deneme yapıyoruz..
* Genel şekil itibariyle son rütuşları yapıyoruz ve boyama için hazır hale geliyor


Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2009, 20:18:06 »
* Parlak gümüşi renk vurulduğunda, zaten metalik renkte olan lehimin üzerine çok güzel uyduğu görülüyor. Artık sırada, havuzumuzun Jelini (Realistic Water - Woodland Scenics) doldurmaya geldi. Bu işlem 3-4 günümü alacak. Çünkü jel 1 defada en fazla 3 mm-4mm uygulanabiliyor. Havuz derinliğinin 2 cm ve jelin kuruma süresinin 1 gün olduğunu varsayarsak, kaç kat olacağı ortada..

Değerli üyeler, bir kalemde bu kadar resim ve yapım aşaması paylaşmamın nedeni, evdeki internet bağlantımda teknik bir arıza var ve paylaşamadım. Bundan sonraki adımları tek tek paylaşıcam. Figürleme, havuzun suyu kaldı. Bu yapının yan tarafına yine 3 cm lik köpük üzerine bir HALI SAHA yapımıyla devam edeceğim, bütünlük sağlaması için. Lütfen Yorumlarınızı esirgemeyin.
Saygılarımla
Emre PAK

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2009, 22:27:13 »
Emre kardeşim , hoşgeldin tekrar , yine gözlerimiz bayram yaptı sayende , teşekkürler.
Preiserin yüzen figürleri var onlardan da edinmeye çalış bari ( nasıl uygulanıyor bilmiyorum ama ) ayrıca deniz yatağı üzerinde yatan bir figür de havuzda yüzebilir.
Kolay gelsin.....
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı container

  • container
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 47
  • İleti: 79
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2009, 22:53:37 »
elinize saglik hos gorunuyor, ben sadece ic desenininde karolu olmasini tercih ederdim ama bu kisisel zevk biraz da.

Çevrimdışı Heroes

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 44
  • İleti: 107
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #9 : Aralık 05, 2009, 23:34:19 »
Güzel çalışma olmuş. Eline sağlık.
Gerçi bitirmişsin ama benim anladığım ledleri havuza delik açıp direk montaj yapmışsın. Keşke koruyucu şeffaf bir kılıfı havuza sabitleyip ledleri değiştirebilir yapsaydınız. Çünkü ledler elektroniğin en nankör elemanlarıdır. Çabuk bozulurlar.

Birde ufak bir bilgi vereyim.

Beyaz ledler 2,8-3 V arası diğer ledler 3,4-3,6V arası çalışır ve ortalama 30mA elektrik tüketirler.
Elinizde 12 V 500mA lik bir güç kaynağı olsun. 12x0,5=6W   6 / 0,03= 200 led kullanabilirsiniz.
Yapacağınız çalışmalarda bu formülü dikkate alırsanız elektriksel proplemler yaşamazsınız.

Saygılarımla.

Çevrimdışı chntez

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 41
  • İleti: 143
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2009, 01:01:59 »
Çok hoş olmuş emeğinize sağlık. Halı saha resimlerinide bekliyor olacağım. Keşke köşede de çocuk havuzu olsaydı, bu halüyle de güzel yanlış anlamayın. Acaba yapılabilirmi kurguyu bozmadan?

Çevrimdışı Ferda

  • Ferda Genç
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • Yaş: 64
  • İleti: 1630
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #11 : Aralık 06, 2009, 01:11:30 »
Sevgili Emre, öncelikle ellerine ve emeğine sağlık. Sana özelden resimleri benimle paylaştığında da belirttiğim gibi  harika bir çalışma oluyor.Bence senin havuz kurgunu benim çalışmamdan ayıran en önemli fark senin hemen hemen herşeyi kendin büyük bir beceri ile tasarlayıp,üretmen. Ben hazıra kondum. Tekrardan ellerine sağlık, kolay gelsin.

Bu arada  izin ve registered trademark ( işaretini bilgisayar kullanma özürlü olduğum için bulamadım ) konusunu  Emre hem başlıkta hem de açıklamalarında her ne kadar nezaketen ve biraz da espri olsun diye  kullanmış olduğunu düşünsemde yanlış anlaşılma olmaması için derim ki;
Bu forumda paylaştığımız çalışmaların hiç biri tekelimizde değil aksine ufacıkta olsa birbirimize çalışmalarımızda yardımcı olmak ve çözümler, pratik yollar sunmak içindir. Emre çalışmasını önce benimle paylaşmış ve ben de kendisine hemen forumda yayınlaması gerektiğini söylemişimdir. Benim izin vermek veya vermemek haddime bile düşmez. Yaptığı çalışmada benim çalışmamın minicik bile olsa bir rehberliği olmuşsa bu beni doğal olarak çok mutlu eder zira bunun için paylaşım yapıyoruz, bunun için forumlar var. Hepimizin hepimizden öğreneceği çok şeyler ver.

Selamlar,sevgiler
Ferda
İYİ YAPILMIŞ BİR İŞİN ÖDÜLÜ, ONU YAPMIŞ OLMAKTIR.

Çevrimdışı Nedim

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 63
  • İleti: 186
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #12 : Aralık 06, 2009, 02:20:29 »
sevgili emre bey,
emeğinize sağlık.. harika bir iş..
led konusunda ''heroes'' emre bey dostuma katılmaktayım bence ledlerin
konulduğu plastik muhafazalar var. sanırım çok hoş durular böyle bir çalışmada..
fotograf çekerek koyacağım.. tekraren ellerine ve emeğine sağlık..
sevgi ve saygılarımla.
nedim kuş..
« Son Düzenleme: Aralık 06, 2009, 02:23:47 Gönderen: Nedim »

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #13 : Aralık 06, 2009, 05:47:06 »
Öncelikle Yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim..

Ferda Abicim, sizlerin tekelcilik mantığıyla uzaktan yakından alakanız yok. Bunun çok iyi bilincindeyim. Sürekli ve hiç bitmeyen desteğin(iz) sayesinde biz daha da bu işe sevdalanıyoruz. (Bu arada ® ,işareti ASCII karakter olduğu için ALT tuşuna basarken numerik klavyeden 1, 6, 9 yani 169 tuşlayarak oluyor. ALT + 0169 yazarsanızda "©" çıkar.

Mehmet Abi, iç zeminin dediğin gibi olmasını bilerek yapmadım. Çünkü en başta ve hep belirttiğim gibi, Ferda Abimin çalışmasını farklıca yorumlamaya çalıştım, bu yorumlama sırasında patenti devre dışı bırakmak için 6 Belirgin farklılık olması gerekiyordu :)

Nedim Bey ve adaşım Emre Abi, elektrik bilgim babam elektrik teknisyeni olmasına rağmen yok denecek kadar azdır.. Bu bilgileri bi kenara print out alıp koyucam. ilk led satın alırken bunlar yanımda olacaktır. Çok teşekkür ederim. ayrıca resimli paylaşımınızı inanın bekliyorum. Bütçeyi sarsmayacak şeylerse tabiki temin ederim.
(ledler evet çok çabuk zarar görebiliyor ama ben buna önlem olarak,  açtığım delikleri silikon ile doldurdum. Yani direk ledleri o havuz yan aydınlatma deliklerine sokmadım. Bununla ilgili her öneri ve bilgilendirmeye de lütfen çok rica edeceğim sonuna kadar açığım.

Kemal Abicim; siz isteyin yeterki. Ben ufak bi modifiyeyle, o tarz bir figür yaparım. Bu arada İhsan Bey, Ferda Abim için bi deve güreşi figürleri yaratmıştı. Kendisi için sorun olmazsa, onu da kullanabiliriz ;) Diğer figürleri de temin edeceğim, ama tamamen duygusal (€ $ TL ) sebeplerden beklemede :)

Cihan Bey; Halı sahayı bende hevesle yapmaya hazırlanıyorum. Çocuk havuzu ile ilgili, minimal zararla halledebilecek olursam ve Yer konusunu çözebilirsem söz veriyorum eklemeye çalışacağım.

Herkeze saygılar sevgiler
Emre PAK

Çevrimdışı ihsan

  • Ihsan Günder
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 70
  • İleti: 987
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #14 : Aralık 06, 2009, 11:54:26 »
Emre bey merhaba

Ofis oldukça karışık bir de uzun bir süre oldu eğer deve güreşi yapan figürleri yarın bulabilirsem yollarım
Yanlız benim woodlan dın realıstıc water da çekingem var belki ben kullanmasını bilemedim
Önce bir deneme yapın daha sonra uygulama yapmanızı tavsiye ederim

SYGLR

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #15 : Aralık 06, 2009, 16:58:05 »
Tabiki İhsan Bey, bulabilirseniz.. Yoksa can sağlığı neolacak. Geçen sefer geç kalındığı için emeğinize yazık olmus kullanilamamıştı. O açıdan hatırlattım sadece. Su konusundada, ufak bi kapta, denemeye başladım zaten, ilk katı döktüm. Hoş durmazsa, tavsiyeniz nedir acaba? Marka ve ürün olarak.. Teşekkür ederim size şimdiden. Saygılarımla

Çevrimdışı Ali Nedim

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 55
  • İleti: 344
  • Üye No: 172
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #16 : Aralık 06, 2009, 19:26:09 »

Merhaba Emrecim ;

Eline sağlık harika olmuş. En kısa zaman da halı saha resimlerini de paylaşmanı bekliyoruz.

Sevgi saygılarımla

Ali Nedim
Üye No: 172 - TCDD olan ne varsa...

Çevrimdışı ibrahim

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 55
  • İleti: 286
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #17 : Aralık 07, 2009, 09:02:58 »
Merhaba,

Elinize sağlık gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş.

İbrahim Kaygın

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Havuz&Cafe&Bar Re-Edited "® by Ferda GENÇ"
« Yanıtla #18 : Aralık 07, 2009, 13:13:28 »
Ali Abi ve İbrahim Abi, çok teşekkür ederim ikinizede... Daha bitmedi, figürleme ve havuz suyu konusu da tamamlansın, o zaman bitti diyeceğim.. 2 Aydır maaş alamadığım için biraz sıkıntım var. O yüzden figür de alamıyorum. Bu hafta içi çözülür sorunum, bende tamamlarım. Halı saha konusunda da, ölçeklendirmeye çalışıyorum. Gerçek bir halı saha boyutlarını araştırıyorum ve bir halı sahada bulunması gerekenleri araştırıyorum. Yoksa şekli şemali, çizdim kafamda. Hafta içi onunda paylaşımına başlarım Ali Abicim. Bu arada Yeşilköy - Cnr fuar merkezindeyim, beylikdüzünden bu tarafa yolun düşerse başım tacısın gel buyur abicim. Bu davet ayrıca herkese tabiki.
Saygılarımla
Emre PAK