Gönderen Konu: yeni başlıyorum  (Okunma sayısı 3407 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı atakanisko

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 28
  • İleti: 4
yeni başlıyorum
« : Mayıs 23, 2009, 23:00:24 »
ben hobbytime daki başlangıç setlerinden HO boyuttaki bakarsanız 1. sırada olanı almayı düşünüyorum  ama plastik gibi  bişey görünüyo resminde acaba bu setteki trenler metal mi ? Markası PİKO

 Birde İzmir de model tren satan bir yer varmı??
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2009, 16:05:20 Gönderen: atakanisko »

Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Ynt: yeni başlıyorum
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2009, 00:23:02 »
Merhaba Atakan,

Aramıza hoşgeldin, pek çok şehirden trenseverlerle birlikte olacaksın. Foruma kayıt olmakla iyi etmişsin, aklına takılan konularda açıkça sorularını sor, görüşlerini dile getir, herkes sana yardımcı olacaktır.

Sorduğun Piko marka setteki lokomotif ve vagonlar plastik modellerdir. Hobbytime önceden yüksek fiyatları ile bilinen bir dükkan idi, halen bazı ürünlerdeki aşırı fiyatları devam etmekle beraber gösterdiğin setlerde aynı firmanın ürünlerini İstanbul'da satan dükkanların fiyatlarına yaklaşan bir indirim yapmışlar, galiba bir de KDV indirimi sözkonusu, bu açıdan çekici olabilir.

Plastik ve metal üretim yapan başka markalarda var, bu konuda biraz araştırma yaparak bilgini arttırabilirsin. Bu konuyu yeni başladığın bir hobi olarak düşün trenin olsa da olmasa da daha öğreneceğin çok şey var, biz bile hala öğreniyoruz. Yaşını 13 olarak belirtmişsin, yine de sana "oyuncaklarla mı oynayacaksın" diyenler olabilir, sen bunların gerçeklerinin modelleri olduğunu bil, bunu hala bilmeyenler vari araştırdıkça göreceksin bu hobiye ülkemizde de dünyamızda da pek çok kişi meraklı.

Sen Piko marka bir seti sormuşsun, markalar çok çeşitli, bütçeye uygun daha ucuz veya daha pahalı markalar sözkonusu, daha çok veya daha az detaylı markalar da sözkonusu. Günümüz teknolojisi ve üretim kaliteleri doğrultusunda hemen her marka benzer sağlamlıkta ürünler çıkartıyor ancak aralarında bazı özelliklerde, bazı ürünlerde kalite farkları da yok değil. Bunları bilgini arttırdıkça farkedeceksin.

Forumu detaylı olarak incele, model trenler konusunda gerek duyabileceğin pek çok bilgiyi burada bulabileceksin, üye olduğuna göre soru sormak ve sohbet ederek bilgi almak da senin için çok kolay. Bu olanaklarını kullan ve bu mesajı yazdığın bölümdeki diğer mesajları incele lütfen.

İzmir'de bildiğim kadarı ile doğrudan model tren satan bir yer yok ancak İstanbul ve Ankara için pek çok satıcıya ulaşabilirsin ama öncelikle bilgini arttırmaya bak, yapılabilecekleri öğrenmeye çalış.

Marka soruyorsan işte sana bir kaçı, Avrupalı üreticilerden Brawa Gützold Heki Roco Hornby Noch Graham Farish Fleischmann Peco Trix Piko Liliput ESU Zimo Weinert Lenz Littfinski Tillig Bachmann Sachsenmodelle Mehano Marklin Jouef Lima Electrotren, Amerika'dan Atlas Athearn LifeLike Tyco MRC Kato Digitrax Woodland Scenics. Bunların hepsi farklı alanlarda farklı ürünler çıkartan halen yaşamayı başaran üretici firmalar. Bu markaların ürünlerini kullanan üyelerimiz var, herkes kendi uygun zamanları ve bilgileri doğrultusunda sorduklarını yanıtlayacaktır.

Satın almak için bir tanesini sen zaten bulmuşsun Hobbytime, diğeri İstanbul'dan Proses, Nes Teknoloji, Elit Oyuncak, Pera Hobi. Bir başka kaynak güvenilir satıcılara rastlamak kaydıyla gittigidiyor.

Aramıza hoşgeldin,

Çevrimdışı atakanisko

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 28
  • İleti: 4
Ynt: yeni başlıyorum
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2009, 19:31:05 »
Okan abi ilgin için çok teşekkürler.Kafamda birşeyler oluşmaya başladı.Acaba İstanbul'da MTK'nın bulunduğu yeri öğrenebilirmiyim?Orada model tren temin edilebiliyor mu?Belki İstanbuldaki yakılarımızdan almalarını isteyebilirmde.Çok çok saolun.

Çevrimdışı atakanisko

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 28
  • İleti: 4
Ynt: yeni başlıyorum
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2009, 17:01:03 »
Çok saolun yarın mümkün olursa  ablam oraya uğrayacak.

Çevrimdışı atakanisko

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 28
  • İleti: 4
Ynt: yeni başlıyorum
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2009, 20:32:02 »
bana önerebileceğiniz model tren seti (2. el yada 0)var mı ?İnternetten veya mtk dan alabilceğim