Gönderen Konu: Emre Pak  (Okunma sayısı 6358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Emre Pak
« : Aralık 06, 2008, 23:37:56 »
Kadıköy Binaları Projesi

Bu benim ilk bina projemdi, bundan sonra düzenli olarak simgesel binaların yapımıyla devam edeceğim. Bu binaları yapacağım kurgumda kullanacağım. İlk olarak sizlerle yapımı süren binanın resmini paylaşıyorum.




ilk önce binanın ölçülerini 1,87 olarak 2 mm lik pvc ye işledim..


Sonra creator yardımıyla tek tek pencere olukları ve diğer kısımlar kesildi..


Sonra gerçek resimde göreceğiniz gibi pencerelerin altındaki yapısal oyukları kestim.. Arkadan 1 mm lik pvc ile kapattım..


Kesimler devam ederken, ön cepheden 3 parçamızda bitmek üzere...


Pencere kesimlerinden sonra camların pervazlarının montajı yapılırken..


Pervaz montajları sonrası..


Yapıyı içerden destekleyip, dükkanları tasarlamaya başlıyoruz..


Bina ayaklanmaya başladı ufaktan..


3. parçayıda özenle yerine monte ettikten sonra...


Binanın aralık kalan kısımlarını Alçı-pasta ile doldurdum. Sonra ince su zımparası ile daha pürüzsüz ve düzgün olması için zımparaladım.


Dış cephe ufak ufak biterken, binamızda bulunan 5 kat ı ufak ufak ayarlamaya başladım.. katları ölçülere uygun keserken..
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2008, 14:34:22 Gönderen: Harun »

Çevrimdışı Teoman Kardaşlar

  • Teoman Kardaşlar
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: izmir
  • Yaş: 65
  • İleti: 2458

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: EMRE PAK
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2008, 00:34:11 »
eğer bilsem yapmayı inanın yapıcam.. Harun Abim yükle dedi yüklüyorum :) gerisi geliyor ;) sağolun destek olduğunuz için.. ben maksimum derecede ufaltıcam yine..

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: EMRE PAK
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2008, 01:09:55 »
Sıcaaaaak sıcakkkk.. Alttaki büfelerin en büyük gelir kaynağı döner..


Bunun yanında içecek olmazmı diyenlere...



Bir taraftanda, dükkanların dizaynına başladım.. duvarda ki yemek yenen bankolar v.s kola dolabı yerine kondu..


Zemin kaplamalarını yaptım arkasından.. her dükkanda ayrı olmasına özen gösterdim..


Yan duvarın montesini tamamladım.. Sıra katlara geldi

Katların şablonlarını çıkartmaya başladım.. elektrik tesitatı ayarlarını yapıyorum diğer taraftanda her katta 2 ofis var.. bu ofislerin eşyalarını yapmaya başladım..



« Son Düzenleme: Aralık 07, 2008, 01:16:41 Gönderen: Emre PAK »

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: EMRE PAK
« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2008, 01:33:05 »
Ofis Katları için çalışma masası dolaplar ve plazma tv üniteleri.. Yapımında 1-1.5 ve 2mm pvc, ve ünitenin alt dolabında mavi asetat kullandım. Kadıköy Nezih Kitapevinde kesime çok uygun, cam olarak kullanılabilir, birçok renk asetat var ve ucuz.. Bilginize..






Bu sırada Yeni Bir Hazırlıkla Devam Ediyorum..


E-Bay den aldığım Tramvay Elime ulaştı. Fakat biraz değişiklik yapalım dedim.



Önce Astar kat ve pasta çektim, bütün kenarları bantlayıp..


Sonra üzerine kırmızı Akrilik boya sürdüm..


Bantları çıkarttıktan sonra biraz daha bizimkine benzesin diye, foto baskı yapabilen printerda, şeffaf ve beyaz zeminli stickerlara logoları bastırdım. Üzerine yapıştırdım.




Sonucunda bizim Moda tramvayı modelinde olmasada, biraz daha benzetmeye çalıştık, böyle bişey çıktı ortaya..



Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Emre Pak
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2008, 23:32:10 »
değerli abilerim, yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sizlerin izinden geldikçe daha ne emekler sarfedicem bu hobiye ;)
öncelikle yapacağım kadıköy dioramasıdır.. Bir kadıköy klasiği olan kırmızı tramvay için yapıyorum. Planı aşağıda.
Kadıköy Rıhtım-Altıyol-Bahariye ve Moda yı kapsayacak ve her bölgenin klasikleşmiş binalarını içerecek bu diorama.. yaklaşık 2 X 4 metre olacak. Çünkü modern binalar çok yer kaplıyor. Halil Bey; Preiser, Noch, Faller ve Model Power gibi firmalara ulaştım ancak 1-2 tanesinin almancadan başka lisanı yok. Eğer üye olabilsem (ingilizce olsa..) satın alacağım çok şey var evet. Bu konuda yardımınız olabilirse, yada bir accountunuz var ise parayı size öderim o şekilde isteriz.


Saygılarımla
Emre PAK
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2008, 14:34:53 Gönderen: Harun »

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Emre Pak
« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2008, 14:09:44 »
  Bayram tatili çok iyi geldi, hızla devam ediyoruz.. Öncelikle binanın iç kısımındaki, kötü görüntüyü azaltmak için dükkanların dizilişi ve yapısıyla biraz daha oynama gereği hissettim.



Daha sonra dükkanların ışıklandırması için elektrik tesisatını kurmaya çalıştım. Hayatımda ki ilk elektrik işimdi :) bakalım sonucu işe yarayacak mı.. 3 volk luk led ler kullandım ve tercihim beyaz florosan rengi oldu. Çünkü bütün büfe-kafe gibi yerler florosan kullanıyor. 3 lü olarak led leri paralel bağlayıp bir de direnç ekledim..Test yapıldıktan sonra ışıkların yandığını görüyoruz.





Artık alt kısmı bitirmenin zamanı geldi. Masa sandalye yerleşiminden önce zemin kaplamalarını bir kez daha elden geçirdim ve daha düzgün durmalarını sağlamaya çalıştım.



Kiremit zeminli dükkan 2 katlı. Binanın 1. katı komple o firmaya ait. Ve üst kata çıkış bu kiremit zeminli dükkanın içinden gerçekleşiyor dolayısı ile bizimde bir merdivene ihtiyacımız olacak..



Meridivenler resimdeki gibi bir araya gelince üst kata erişecek yeterli yüksekliğe sahip oluyor. Ve birazda renk veriyoruz merdivene. (Boyama Tekniğim ve Kabiliyetim çok zayıf olduğu için Teoman Hocamınız konularından hep birşeyler kapmaya çalışıyorum. Çünkü gerçek bir üstad..)





Merdiven, masa sandalye çalışmaları bitince yerine yerleştirilecek. Çünkü alan çok daralıyor ve çalışma imkanı kalmıyor. Bizde o sırada Döviz büromuzu bitirelim.



Mermer görüntüsü vermeye çalıştım biraz gri ve çok hafif krem-ten rengini karıştırdım ve uyguladım. Zemindeki döviz resmi ve duvardaki digital panoyu gidip döviz bürosundan fotoğrafladım ve gerçeğe uygun olsun diye sadece küçültüp, şeffaf sticker a resim yazıcısı ile basıp yapıştırdım.. 2. Kısım olarak ta tabela ve sol girişteki yıpranmış DÖVİZ yazısını yapıştırdım.



Sonucunda döviz bürosu tamamlanmış oldu. Şimdi biz masa sandalye düzenini kurmak için öteki dükkanımıza dönelim..





MASA SANDALYE VE MERDİVEN ÇALIŞMALARI BİTİNCE RESİMLER İLE ÇALIŞMAMIZA DEVAM EDECEÐİZ. PLANIM, BAYRAM SONUNA KADAR, ZEMİN KAT VE İLK 2 KAT I BİTİRMEK...

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Emre Pak
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2008, 04:13:34 »
İrfan Bey; sağolun var olun.. çok teşekkür ediyorum
Halil Bey; Evet proses te ilk fırsatta görüşelim lütfen.. hemde tanışmış oluruz..
Haldun Abi; Estağfrullah abicim.. Sen benim yaşımdan fazla zamanı bu işe adadın ne haddimize.. Sadece sizleri izliyoruz elimizdeki imkanlarla meşgale işte.. senin yanına geleceğim zaten ilk fırsatımızda..
Kemal Bey; Size de çok ama çok teşekkür ederim. Evet zorlu bi proje 1 yıla yakın süremi alıcak. Tek başıma yaptığım ve dediğiniz gibi nerdeyse herşeyi el ile yaptığım için.
Hazır sizlere cevap vermişken yeni resimleri de ekliyelim yeşillik olsun biraz :)

En son bıraktığımızda dekorasyon devam ediyordu. Dekorasyonun masa ve sandalye işlemiyle birlikte üst kata çıkan merdivenimizi de yerine yerleştirdikten sonra..




Bu arada resimlere bakarken, elektrik tesisatı resimlerinden kendim bile hoşnut olmadım ve baştan el attım, biraz daha derli toplu dursunlar diye. Arkasından binanın bütün arka desteklerini söktüm ve ek parçalarla desteklemek yerine silikon ile daha sağlam bi birleştirme yaptım..



Vakit nakittir, Diğer dükkanların vitrinlerini de bir taraftan hazırlıyorum ki çabuk sonuca ulaşabileyim.. Ufak yiyecek içecek figürlerim olmadığı için vitrinleri dolduramıyorum malesefki ama hep 1 taraflarını açık bırakıyorum. İleride bulursam alırsam yada yaparsam içine koymak için..


Binanın bütün pencereleri için her cepheye Yek Pare Şeffaf asetat kullandım. Ne çok ince ne çok kalın. silikon ile köşelerden tutturarak bu iş çözdüm. Uhu ve diğer sıvı yapıştırıcılar kurusun dye bastırınca akıyor ve camlara taşıyor. Silinmesi imkansızlaşıyor..



Camlara, orjinal binada olduğu gibi firmaların reklam v.s tanıtımlarını yapıştırdım, ayrıca en altta marketin tabelasını da yerine yerleştirdim. "Alpella" olan..


3 Resim yukarıda yaptığımız, dolapları ve tavuk dönerimizi yerine yerleştirdikten sonra...




Son olarak kaldığım noktanın bir kuşbakışı kesitini yayınlıyorum.. Bundan sonraki etapta, şu anda yaptıklarım, Köşedeki büyük vitrinli büfe için sigara standı duvarda asılı olanlardan, 2 tane Kola dolabı 1 i pepsi 1 i kola.. Alpella tabelalı marketin önüne koymak için, leblebi makinası (hani şu sıcakta pişirdikleri bi alet var. O işte :) ) ve marketin sağlı sollu raf düzeneği.. Geç kalmış durumdayım bayram bitmeden zemin hariç 2 katı daha bitirmem lazım. Bu arada bu mesajı okuyan tüm abilerim ve dostlarıma sormak isterim, ofis malzemesi sattığını bildiğiniz bi marka varmı acaba? işte bilgisayar figürü ne bileyim telefon figürü, faks figürü ve birkaç dolap masa falan içeren. Bilen var ise nerden bulup alabileceğimi de söylerse çok minnettar olurum.. Büyüklerimin ellerinden, yaşıtlarımında yanaklarından öperek Herkezin bayramını 1 kez daha kutlarım.
Saygılarımla
Emre PAK
To Be Continued... ;) 

Çevrimdışı Emre PAK

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 39
  • İleti: 87
Ynt: Emre Pak
« Yanıtla #8 : Ocak 01, 2009, 02:32:23 »
ÖNCE HERKEZİ SAYGI VE SEVGİYLE KUCAKLAYARAK YENİ YILINI KUTLUYORUM. UMARIM YENİ YIL HEPİMİZE SAÐLIK MUTLULUK, BOL KAZANÇ VE DAHA ÇOK LOKOMOTİF SESİ DUYACAÐIMIZ BİR YIL OLARAK GELİR.
 
    --------- PREVIOUSLY ON CONSTRUCTION  -------- ;)

İnşaatımızda en son dükkanların tamamlanması noktasında kalmıştık.. aradan geçen uzun zaman ve internetimin 6 gün süreyle deaktif olması nedeniyle yeni bölümleri aktaramamıştım.. şimdi kaldığımız yerden tam gaz devam ediyoruz...

Büfe ve marketimizde kullanmak üzere 2 tip sigara standımızı yapıyoruz..



Resimde görüldüğü gibi, lavabo sigara standı ve zemin tahtamızı yerleştiriyoruz..




Marketimizin de dolap masa ve boyası bittikten sonra yerine yerleştirip figürlemeye başlıyoruz..




Bu arada en sağdaki büfemize biraz modifiye yapıp resimdeki Sosis pişirilen makinamızı update ediyoruz. önce pvc den ana kasayı yaptım, sona dolgu malzemesini salça rengi boya ile karıştırıp kazanlara doldurdum böyle birşey çıktı ortaya.. Üst kata geçmeden önce merdivenle çıkılan yeri de unutmadım tabiki ;) iki kattaki bölgeyi ölçüp eşitledim sonra kesip merdiven boşluğunu oluşturdum..




                              ---- END OF PART 3 --- , --- STARTING PART 4 ----

2. Kat a nihayet başlıyabildik, binanın krokisine göre duvarları yaptıktan sonra elektrik tesisatını tamamlıyorum ki o iş aradan çıksın.. Sonra zemini baskısını kendimin yaptığı laminant grafikli sticker larla kaplıyorum.




Merdivenin hemen yanına restorant ın tuvaleti için bir bölüm yapıyoruz ve sonrada lavabo ve klozeti yerleştiriyoruz.. Hemen arkasından mini bir ışık testi uyguluyoruz..






 Sonra figürleme çalışmamı tamamlıyorum.. oturanlar, yemek yiyenler.. hesap ödemek için cüzdanını çıkartan iş adamı, elini yıkayan kadın v.s v.s ( bu resimden sonra foto çekmeyi unuttum. Garsonları da restoranta ekledim..)




Hemen yan ofisten devam ediyoruz. İş görüşmesi için bekleyen misafirimiz, bekleme koltuğunda beklerken patronumuz camdan dışarı bakarken cep telefonuyla konuşuyor. Alık sekreterimiz ise aval aval etrafa bakınıyor :) Bir ışıklandırma denemesi daha yapıyorum üst kata geçmeden önce..





3. kata geliyor sıra ama öncesinde resimde de gösterdiğim gibi, bütün katları aynı kolon sistemine göre önceden hazırladım ve dikkat ederseniz, her katta bina iç tesisat kablolarını aşağıya sarkıtabilmek için dikdörtgen bir alan kestim aynı hizadan.. Böylece yan duvar kapandığında kablolar sıkıntı yaratmayacak. Sadece 2 ana tel çıkacak binadan. Diğer hepsini içeride öbek halinde birleştiriyorum.



O da ne.. üst kattan sesler geliyor.. tam bir tartışmanın ortasında zoomluyoruz.. dışardan alışverişten gelen sevgililer bir bakıyor ki.. Emre ile sevgilisi kavga etmiiiş.. Emre oturmuş lig tv izliyor.. kızceyiz da masada oturmuş sinirli gözlerle emre yi süzüyorr.. almış önüne de 1 kasa birayı :) bu işin sonu yaşş :) Bu arada iç detayları gösterebilmek adına duvarlar da bir enstantane yaptım.. duvarları bazı oyun ve simülasyonlardaki gibi kısaltıp, dışardan bakıldığında görülebilmesi için ghost mode da yaptım.. :)





Hemen yandaki büromuz, bir odyometri (işitme sistemleri ve ölçümleri) (Bilmeyenler için *Odyometri kulağın, tamamen sessiz bir ortamda ve cam bir panelin içinde desibel ve ses seviyesi yönünden çok hassas ölçülerek, duyma kaybı ve duyu seviyesinin tespit edilmesi terimidir. Çok kritik bazı işlerde odyometri testi özellikle istenir. bomba imha ekipleri, hertürlü gemi-denizaltı v.s de çalışanlar, v.b sesin çok önemli olduğu bazı işlerde.) laboratuvarıdır.. bunu son anda fark ettiğim için ö bölümdeki duvarı kaldırıp yan büro ile birleştirdim. ve hassas ölçüm odasını bekle odasının tam zıt tarafına yalıtımlı bir şekilde yaptım :) önce bir hoparlör sistemi yaptım ve yerleştirdim. sonra cam paravanımızı yapıp yerleştirdim.






Sonra pvc den bir kontrol paneli ve ona uygun, butona basan figürü bulup kombin ettim ve yerleştirdim. En son 1-2 tane de dolap koydum onlar resimlerde mevcut değil. Diğer taraftan bekleme bölümünü yapmaya devam ettim.






Son Bir ışık testiyle 3. katı da bitirip 4. kat a geçiyoruz. Bu arada yaptığım yapıların üzerine biraz fazla titrediğim ve titreyeceğim için bazı bilgiler vermek istiyorum. binada kullanılan lavabo, klozet, dolap, ofis masası, çiçekler ve saksılar, mutfak tipi lavabo dolapları, tüm figürler, koltuklar ve masalar bir çoğu avrupadaki üreticilerin online shoplarından (faller-preiser) bazı parçalar Proses ten)model power) ve bazıları (Proses te olmayan parçalar da Beşiktaş Balcı kırtasiyeden (klozet-lavabo) alınarak yapılıyor. Yapabildiğim kısımları zaten sizlede paylaşıyorum; ben yapmaya çalışıyorum ancak hep satın alınarak ilerlediği için biraz maliyetli ve yavaş ilerliyor. Çünkü çok fazla görünmesede, full detay kullanmak istiyorum. Yavaş ilerlediğim için sizlerden özür dilerim ama birşeyi de yapıyorsam koleksiyon niteliği olmasada değerli olsun istiyorum. Hepinize Saygılarımla

Emre PAK

               
                                                                                           -------> TO BE CONTINUED