İlyas Bey teşekkür ederim.Hepimiz hepimizin tecrübelerinden faydalanacağız.Önemli olan çalışmalarımızı,tecrübelerimizi beğenilip beğenilmeme,ilgi görüp görmeme ve az mesaj çok mesaj alıp almama kaygısı taşımadan burda paylaşmak.Hepimizin her türlü paylaşımdan öğreneceğimiz çok şeyler var.
Bu deneme daha öncede yazdığım gibi ön bir çalışma olup ve üzerinde düşünülmesi gereken bir çok husus var.Bunları umarım hep beraber çözeriz.
İlk etapta sadece ray çevresi çalışması önemli olduğu için rayların dış kısımlarının yaklaşık birer cm dışlarınıda PVC plaka ile doldurdum.Bu PVC lerin kalınlığı ile rayların yüksekliğinin aynı ölçüde olmasına dikkat ettim.

Rayların iç kısımlarını alçılama öncesi temizlemede kolaylık olsun diye çok ince şeritler halinde kestiğim straforlar ile doldurdum.

Ve içine çok çok az gri renk kattığım alçı ile doldurma işlemini yaptım. Stapula ile hafif bir düzeltmeden sonra kurumaya biraktım.Burda alçı yüzeyini kaymak gibi düz yapmamız gerekmiyor.Hafif bombeler işimize yarayacaktır.Rayların üzerindeki alçı ise zar kadar ince olduğu için temizleme problemi olmayacağını umuyorum.

Devam edecek