Gönderen Konu: Antika Trenim :American Flyer ( 1959 Model )  (Okunma sayısı 5197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ebaykal

  • Ziyaretçi
Antika Trenim :American Flyer ( 1959 Model )
« : Aralık 29, 2006, 19:09:43 »
Sevgili Arkadaşlar,

Evet bir Tren nasıl antika sayılır.  Geçen 19/12 den önce foruma yollamıştım. e-bayde bir adet Marklin BR 44 ,  fiyatı 2350 euro ya satılıyordu. Acaba niye.

Birkaç nedeni olabilir.
1) Marklin bu modeli birdaha yapmıyor. Olabilir. Bugün Roco da BR 57 yi üretmiş ama daha üretmiyor.Doğal olarak bu ürünün fiyatı koleksiyoncular nezdinde artıyor.Öyle değilmi Cem? Sen şimdi bu lokoyu bulsan almazmısın?

2) Bizim bilmediğimiz,fakat sıkı koleksiyoncuların haberdar olduğu başka bir nedenden dolayı olabilir.
Nasıl pulcularda aynı pul yüzbinlerce üretilmiş ama birkaç tanesinin basımında bi hata olmuş ise o seri astronomik rakkamlara satılabiliniyor.

3) Birde aşağıda resimlerini gördüğünüz : American Flyer trenim. Yaşım 5, babam almış sene 1959.
O dönem Amerikada S skalasında İki marka var: Lionel ve American flyer. Başka yok.Lionel aynı marklin gibi 3 raylı, American Flyer 2 yani normal.Babam American flyerda karar kılmış.
Hatırlarım.Bir vagon alır eve gizli gizli annem görmeden sokardı. ( Hoş aynısını biz yapıyoruz şimdi. Hanım görmeden oluyor bütün işlemler.)

American Flyer'in diğer bir adıda Gilbert Co. Gel görelim 70 lerde Gilbert batıyor. Lionel onu satın alıyor.Bugün Lionel halen mevcut. Ama American Flyer bugün ancak kolleksiyonerlerin elinde.Birde öyle bir taraftarı varmışki ,kulüpleri forumları filan kuruluyor.Bende bu forumlardan birine üyeyim.
Benim tren olmuş " Collectors item " Soran sorana bize bunu sat diye. Öyle fiyatlar teklif ettilerki.Çok ciddi bir HO koleksiyonu yapabilirdim.Bende manevi değeri olduğu için babamdan bana benden oğluma, oğlumda benden sonra ne yaparsa artık.

İşte bir zamanlar var olmuş bir marka sonradan tarih sayfalarından silinmiş. Yani antika olmuş.

Selamlar
Erkut

Çevrimdışı Teoman Kardaşlar

  • Teoman Kardaşlar
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: izmir
  • Yaş: 65
  • İleti: 2458
Ynt: Antika Trenim :American Flyer ( 1959 Model )
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2006, 19:48:52 »
Erkut bey, açıklamalarınız çok güzel ve sizin açınızdan manevi değeri olan bu treni saklamanız, sizden sonraki kuşaklara aktarma düşünceniz çok saygı duyulacak bir davranış.
Siz bu treni 2. kuşak olarak elinizde bulunduruyorsunuz ve 3. kuşağa devretmeyi düşünüyorsunuz. Bizlere güzel örnek oluyorsunuz.
Bu sevda ilk bende başladı. Bir oğlum birde kızım var.Oğlum Kara Harb Okulu'nda kızım ilköğretim 3. sınıfta. Her ikiside benim verdiğim önemi verebilecek tutum ve davranış içindeler. Bakalım daha sonra ne olacak! inşallah kuşaktan kuşağa giden bir yol izlerler.
Bizler bu işten büyük keyif almakla beraber hatıralarımızın da yaşayacak olması ayrı bir anlam katıyor sahip olduğumuz hobiye!...

saygılar

teoman


ctekin

  • Ziyaretçi
Ynt: Antika Trenim :American Flyer ( 1959 Model )
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2006, 04:14:40 »
Lionel aynı marklin gibi 3 raylı, American Flyer 2 yani normal.

Erkut bey valla kırdınız biz AC'cileri :)

Şaka, şaka!

Cem.

ctekin

  • Ziyaretçi
Ynt: Antika Trenim :American Flyer ( 1959 Model )
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2006, 11:54:09 »
 :) :) :)

Abi zaten Marklin'in önüne geçilmesi en zor özelliği yıllarca depolarda, kutularda, vs. kalmış lokolarının, raylarının, aksesuarlarının hafif bir temizlik sonrası ilk günkü gibi çalışması olsa gerek. Buna yüzlerce defa şahit oldum her seferinde "bunlar çalışmaz" dedim her seferinde yanıldım!

İyi bayramlar,

Cem.

Çevrimdışı iceman

  • Jimmy Cem ERSÜ
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: izmir
  • Yaş: 48
  • İleti: 754
Ynt: Antika Trenim :American Flyer ( 1959 Model )
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2007, 00:32:34 »
Br57 herhalde havada kapacağım tek makina şu an.Ama tabii Teoman abinin ki gibi iyi korunmuş sağlam olması kaydıyla.Umarım Br85 ler ve Br44 ler yakında öyle bulunamaz hale gelmez.Yoksa işim baya zorlaşır  ;)

Saygılar

Jimmy Cem
Loko ların ustasıyım Roco ların hastasıyım.......

avsalı

  • Ziyaretçi
Ynt: Antika Trenim :American Flyer ( 1959 Model )
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2007, 11:20:36 »
erkut abi aşağıdaki linkde senin lokonun benzeri var üç raylı oda

&NR