Gönderen Konu: Bende 1978 lerden orjinal LİMA set var. İyi durumda.  (Okunma sayısı 2345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jedilima

  • Ziyaretçi
Bende 1978 lerden orjinal LİMA set var. İyi durumda.
« : Eylül 07, 2007, 17:06:45 »
Merhabalar. Siteye yeni üye oldum. Bende 1978 veya yakın tarihte almanyadan getirilmiş oldukça büyük bir Lima tren seti var. Görünüm olarak; gerçek trenlerin üzerinde bulunan tellerden elektrik almaya yarayan adı her neyse cihazdan bulunan, yeşil renkli DB yazdığını hatırladığım lokomotifli ( Raylardan elektrik alan dingili metal ) çok enteresan detaylara sahip, arka vagonları, araba taşımak için çift katlı hareketli rampalı vagon, 1970 lerdeki mercedes 220 modeli minik plastik arabalar, shell ikiz depolu yandan merdivenli akaryakıt vagonu, üzeri yekpare yana kayan kömür vagonu, açık düz zeminli kereste vagonu, 2 lüks yolcu vagonu, kuru yük vagonu ile arabaların inmesi için hareket edebilen çift katlı yolu, bekçi kulübesi, yolcu salonu bulunan istasyonu, plastikten yapılmış altı çok ayaklı köprüsü, çapraz makaslı rayı bulunan yıllardan beri özenle sakladığım müthiş detaylı ve kaliteli bir set.

Arabalarını çocukken yoketmişim ama set halen sorunsuz çalışır durumda. sadece yıllardan beri kullanmaya kullanmaya çalıştıracağım zaman dingile yağ sürmem gerekiyor dişli kısmına ve çalıştıkça açılıyor tren. adaptörü - + kontrollü, ray birleşim yerleri biraz yamulmuş durumda ama setin içinden çıkan tüm ürünlerin tanıtıldığı kataloğa kadar her şey orjinal durumda. kutu şeffaf kısımları olan, yemek masası büyüklüğünde ve turuncu renkte. başka vagonlarıda olabilir ama şu an hatırladıklarım bunlar. ne dersiniz ?? bir vagonunun dingilleri ön tarafta yoktu ama yinede kullanılabiliyor. hornby e filan baktım benimkindeki detaylar ve gerçekçilik yok. Lima seneler önce olayı çözmüş. varmı acaba ürünlerinizin sergilendiği toplantılar arada sırada bende gelebilirsem seti sizlerin maharetli ellerine bırakayım.

Çevrimdışı Ferda

  • Ferda Genç
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • Yaş: 64
  • İleti: 1630
Ynt: Bende 1978 lerden orjinal LİMA set var. İyi durumda.
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2007, 17:12:31 »
Jedilima aramıza hoşgeldiniz,
Öncelikle isim,yaş ve şehir bilgilerinizi girerseniz sizi daha iyi tanıyabiliriz.Biz tren ve kurgu sevenler genellikle cumartesi günleri Kadiköydeki Proses de toplanıyoruz.Müsait olduğunuz bir cumartesi sizide bekleriz.
Saygılar
Ferda...
İYİ YAPILMIŞ BİR İŞİN ÖDÜLÜ, ONU YAPMIŞ OLMAKTIR.