Gönderen Konu: sürüş rotu  (Okunma sayısı 2074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı koraycenan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 52
  • İleti: 1335
sürüş rotu
« : Haziran 26, 2007, 14:01:08 »
tekrar merhaba cok hızlı birşekilde hobbye girince sorularında arkası kesilmiyo,
pico marka dizel lokolara bakarken 2 aynı tip loko arasında oldukça fiyat farkı olduğunu görünce pahalı olanın açıklamasında tam olarak çalışabilen sürüş rotu olduğu yazıyodu bu ne işe yarar acaba..bide aynı lokoda ön ve arkada otomatik profi ray sistemine uygun bağlayıcı ile ön ayırıcı olan bu tam olarak ne demektir... mesela vagonlara bağlandıktan sonra otomatik olarak ayrılabiliyomu demek... yada böyle bir sistem varmı elle mudahale etmeden yapabileceğimiz... varsa adı nedir? teşekkür ederim
z scale,ho scale, rc, yani model ve modelcilkle ilgili herşey...

uluozgur

  • Ziyaretçi
Ynt: sürüş rotu
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2007, 18:39:46 »
Koray Bey,

Pico'nun hangi kataloğundan baktınız bilmiyorum ama "tercüme" hatası olmasın. Sürüş rotu ile ne ifade edildiğini anlayamadım. Ama belki başka arkadaşlar çözüm üretebilirler.

Ayırıcı/bağlayıcı dediğiniz şeyin kuplör (coupler) olduğunu tahmin ediyorum. Marklin lokolarda isteğe bağlı olarak tele coupler (uzaktan vagonları ayırabilen kuplör) sistemi opsiyon olarak mevcut. Dijital kumanda ile bunu yapabiliyorsunuz. Diğer markalarda böyle bir parça var mıdır? Bilmiyorum ama mantık olarak olması gerekiyor.

Saygılar.