Gönderen Konu: Hasankeyf'e Sadakat Treni - İkinci Yolculuk (29 Ağustos - 2 Eylül)  (Okunma sayısı 2364 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı uzay

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1127
atlas dergisinin bu ayki sayısında gördüğüm gezi belki ilginizi çeker.
daha önceki yıllarda atlas dergisinde yayınlanmış bir kaç gezi ve yazı..
Demir Tekerlekler Üstünde
http://www.kesfetmekicinbak.com/gezi/others/00693/index.php
Uçak değil tren
http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/02275/index.php
ilkgeziden notlar
http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/01658/index.php
Hasankeyf'e Sadakat Treni - İkinci Yolculuk (29 Ağustos - 2 Eylül)
http://www.dogaturkiye.com/hasankeyf.php
On iki bin yıllık tarihin simgesi olan Hasankeyf, 50 yıllık ömür biçilen Ilısu barajı nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Yılda en fazla 300 milyon dolarlık bir enerji üretecek olan baraj projesi için Avusturya, Almanya, İsviçre ve Türkiye şirketlerine en az 1,2 milyar Avro ödenecek. Baraj için gerekli olan finansman yine bu ülkeler tarafından garanti altına alındı.
Ne var ki, barajın yapılmasına karşı çıkan 45 bin kişinin katıldığı Hasankeyf'e Sadakat kampanyası devam ediyor. Hasankeyf'in sadece bir kaya yığını olmadığını, bir insan hakkı abidesi olduğunu savunan bir dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce değerlendiriliyor.

Ilısu barajının inşaatına başlandı ve inşaat çalışmaları en az 7 yıl sürecek. Yüz binlerce yıldır Hasankeyf'i işleyen ve çevresine yaşam veren Dicle Nehri 7 yıl sonra akmamakla tehdit ediliyor. Bilinen tarihiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Hasankeyf 7 yıl sonra boğulmakla tehdit ediliyor. Hasankeyf'e sadakat yolcuları, demir kararlılığında ve sağlamlığında Hasankeyf'e umut taşımaya devam ediyor.

Hasankeyf'e Sadakat Treni İkinci Yolculuğuna Çıkıyor

29 Ağustos 2007 tarihinde Doğa Turizm, Atlas Dergisi ve Doğa Derneği adına Hasankeyf'e sadakat trenini tekrar kaldırıyor. Tren, 29 Ağustos akşamı İstanbul Haydarpaşa Gar'ından ve 30 Ağustos sabahı Ankara Gar'ından destekçilerini alarak yola çıkacak. Gezi, yüzyıllardır Dicle Vadisi'nde yükselen Hasankeyf'in sular altında kalmaması için Atlas Dergisi yayın yönetmeni Özcan Yüksek, Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken ve çok sayıda uzmanın rehberliğinde yapılacak. Yol boyunca Anadolu coğrafyası, bozkırlar, Toros Dağları, iklim değişikliği ve Hasankeyf hakkında bilgiler verilecek. Yaklaşık kırk saat sürecek tren yolculuğunun ardından Hasankeyf'e varılacak. Hasankeyf'te geçirilecek bir gecenin ardından Hasankeyf'e veda edilerek geri dönüş yolculuğuna geçilecek.

Hasankeyf'e Sadakat Treni (29 Ağustos - 2 Eylül 2007)

İstanbul'dan 29 Ağustos 2007 akşamı saat 20.00'de İstanbul Haydarpaşa Gar'ın hareket ediyoruz. Ankara'ya ise 30 Ağustos sabahı 06.45'de varıyor ve Ankaralı destekçilerimizi alıyoruz. Ankara'dan sonra ise yaklaşık otuz saat sürecek olan yolculuğumuza başlıyoruz. Batman Gar'ına ise 31 Ağustos sabahı varıyoruz. Batman Gar'ında bizleri bekleyen araçlarımıza biniyor ve Hasankeyf'e kadar yaklaşık kırk beş dakika yolculuk ediyoruz. Hasankeyf'e varınca ise araçlarımızdan iniyor ve Hasankeyf ziyaretimizi bir gece boyunca gerçekleştiriyoruz. Ertesi gün yani 1 Eylül sabahı tekrar hareket ederek 2 Eylül akşamı ise ilk önce Ankara'da daha sonra ise İstanbul'da gezimiz son buluyor.

Destekçilerimiz için önemli notlar;
Hasankeyf'te konaklama çok sınırlı olduğundan destekçilerimiz çadırlarını ve/veya uyku tulumlarını yanında getirmeleri gerekmektedir.

Sadakat trenimizde bir yemek vagonu bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı bu vagondan sağlayabilirsiniz. Trende her vagonda lavabo ve tuvalet bulunmaktadır.

Neler Dâhil?
Tren Yolculuğu (Gidiş-Dönüş), Rehberlik, Batman - Hasankeyf arası ulaşım

Neler Dâhil Değil?
Yemekler, Hasankeyf konaklaması, şahsi harcamalar ve trendeki yiyecek ve içecek harcamalarınız.

Pulman
Gezi Fiyatı: 50 YTL x 6 Taksit = 300 YTL (Garanti Bankası kartlarına)
Peşin: 265 YTL

Kuşetli
Gezi Fiyatı: 59 YTL x 6 Taksit = 354 YTL (Garanti Bankası kartlarına)
Peşin: 315 YTL

Bu fiyatlar 17 Temmuz 2007'ye kadar geçerlidir.

SON KATILIM TARİHİ: 3 AÐUSTOS 2007

enver