Gönderen Konu: İzlenmesi Gereken Bir Belgesel !...  (Okunma sayısı 2498 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mali87

  • Ziyaretçi
İzlenmesi Gereken Bir Belgesel !...
« : Mayıs 01, 2007, 19:27:44 »
     Arkadaşlar başlıktada belirtigim gibi izlenmesi gereken bir belgesel.Ben bir Osmanlı torunlarından olmaktan gerçekten gurur duydum.İzlerken gerçekten büyülendim,böyle bir kutsal demiryolu yapımında emegi geçen atalarımızın ruhlarıda şaad olsun.
 
      Hicaz Demiryolu belgeseli sekiz bölümden oluşuyor.Ben izledim ve bazı bölümlerinde dugulandım ne zorluklarla ve azimle yapılmış bir demiryolu.Dikatimi çeken Fransa ve İngiltere engellemek için ellerinden geleni yapmışlar ama başarılı olamamışlar.Araplarda şu an Osmanlı İmparatorlugunun izlerini silmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Bir ekleme yapmadan geçemicen;BİR TÜRK DÜNYA'YA BEDEL.

 Proğramı hazırlayanlara sonsuz şukranlarımı sunarım,hoşçakalın.Adres ektedir.


      mali....


     
&mode=related&search=
« Son Düzenleme: Mayıs 03, 2007, 16:36:58 Gönderen: mali87 »

Çevrimdışı uzay

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1127
Ynt: İzlenmesi Gereken Bir Belgesel !...
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2007, 00:07:25 »
belgeselle ilgili biras bilgi aşağıda. kaonuyla ilgili çok detaylı birde kitap var. albarakatürk tarafından bastırılmış sınırlı sayıda bulması zor. ben inceledim süper bir arşiv. içeriği bol fotoraflı.detaylar
http://www.sanatkitabevi.com.tr/sanat/talproduct1.asp?sku=0007130
belgeslin detayları
""Yapımına 1898 yılında İstanbul’dan başlanan ve Ürdün’de son bulan Bağdat-Hicaz demiryolunun Türk-Alman yapımı belgeselinin, Adana’nın Karaisalı İlçesi’ndeki çekimleri tamamlandı.

Ekip çekimlere Suriye ve Ürdün’de devam edecek.
Belgeselin Karaisalı’da 2 gün süren çekimlerinde, Almanlar tarafından yaptırılan 200 metre uzunluğunda,90 metre yüksekliğindeki Hacıkırı Köprüsü işlendi.

Bu köprüde çalışırken düşerek ölen Alman işçilerle ilgili sahnelerin de yer aldığı belgeselde, yaklaşık 200 kişi görev aldı. Katır sırtında demiryolu malzemesi taşıyan, demiryolu yapımında çalışan işçileri, Kıralan ve çevre köylerde yaşayanlar canlandırdı.

Ekibin, Adana’daki çalışmasını tamamlamasının ardından, çekimlere Suriye ve Ürdün’de devam edeceği bildirildi.

Belgesel Projesi Koordinatörü Başak Sayın, Alman LAVA Film ve Ekip Film tarafından çekimlerine başlanan demiryolu belgeselinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca da desteklendiğini, izleyiciyi bir asır öncesinin zor günlerine götüreceğini söyledi.""

enver