Tekrar Merhaba,
Kızım 3.5 yaşındayken üye olmuşum , o zamanlar kızımın henüz çok küçük olması sebebiyle satın aldığım seti deneme haricinde kurup tadını çıkaramamıştım. Şimdi kızım 10 , oğlum 8 yaşına geldi. 23 Nisan vesilesiyle onlarla beraber oynayayım diyerek kutudan tam 6,5 sene sonunda çıkardım

ama o da ne , çalışmadı...

Henüz bu hobide o kadar acemiyim ki yaklaşık 2 saat boyunca kumanda ve receiverı kurcaladım. Buraya üye olduğumu da unutmuştum hatta. İnternette çözüm ararken hatırladım ve tekrar buraya geldim

Aldığım set içerisinde EZ COMMAND DYNAMIS vardı , çok uğraştım ancak lokomotife hareket veremedim. Sonra farkettim ki rayların sonunda stoperimin ledi yanmıyor. Dışarıdan 12 V bir adaptörle akım vererek ledi de yaktım lokomotifi de hareket ettirdim. Ancak tabii kumanda devreye giremedi ve lokomotifim sabit hızla hareket etti , kumanda pasif...
Tekrar bu adaptörü devreden çıkarıp receiver üzerindeki tracks çıkışından elektiriği verdim ama yok led yine yanmadı , lokomotif yine sessiz...
Ne dersiniz güç çıkışım mı arızalı yoksa kumandada bilmediğim bir ayar mı var ?
2 Saatlik uğraşım sırasında kendi kumandası ve receiverı ile sadece 2 kere 2-3 saniyeliğine elektrik geldi , led yandı fakat daha lokomotife hareket verene kadar yine elektrik gitti , led söndü...
Cevaplar için şimdiden teşekkürler