Şafak bey merhaba,
1- Decoder ambalajından bir kauçuk gibi(makaron mu deniyordu?) kılıf çıkması gerekli bunu decodera sarıp çakmakla ısıttığınızda decoderı sarmalıyor ve izole ediyor. Enver'in fotografını koyduğu lokomotifi, bu pazar kar yağışı sırasında evde 5 saat sürekli çalıştırdım, ısında ama sorun yok.
2- Lokmaus'da adres değiştirmeyi bilmiyorum ancak lokmaus eğer cv yazabiliyorsa decoder speclerinde adresin cv numarası vardı diye hatırlıyorum, onu da update edebilirsiniz.
Kumanda seçenekleri için ise şunları söyleyebilirim. Bunlar kendi denediklerimden şahsi görüşüm.
Benim ilk DCC kumandam 1998 yılında aldığım MRC Command 2000 idi, hala durur ama tank gibi bir cihaz. Hornby decoderı sürmüştü.
Daha sonra önceki yıl Piko Digi1 almıştım. PIKO Digi1 kumanda ile MRC decoder, Hornby Decoder, Esu Decoder uyumlu çalışıyor.
Daha sonra Digi1in yeterli güç vermeme sorunundan dolayı Hornby Elite kumanda aldım. Hornby Elite kumanda ile MRC Decoder, Hornby Decoder, Esu Decoder, ve Piko lokomotifimdeki Uhlenbrock decoder sorunsuz çalıştı.
Evet ESU EcoS çok güzel, fiyatı yüksek ancak, o bedeli ödediğinizde de elde ettiklerinize değer bu da doğru, ama ona ihtiyacınız varsa. Yoksa boşa bir yatırım.
Viessmann'ın üzerinde rayları da gösteren software var diye biliyorum. Benzeri olanak Roco Lokmaus için de var. Hornby de son firmware ile Freiwald uyumluluğu sağladı, çok küçük demo ile denedim oldu.