Gönderen Konu: piko 57110 liliputbachmann  (Okunma sayısı 4537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı trenci deniz

• Forum Üyesi
piko 57110 liliputbachmann
« : Şubat 19, 2011, 01:36:23 »
degerli modelci arkadaslar yolyordam bilmeden yazdıgım icin ozurdilerim biraz yardıma ihtıyacım var.
frankfurtta conrad da pıko57110 dampflok ho baslangıcsetini aldım.bu sene tekrar gittigimde biraz daha
gelistırmek icin ek raylar makaslar ıstasyon lokomotif garajı falan aldık.oglum bir de dizellok istedi
pikonun o anda ellerinde olmadıgından lilput L13248x-99 nr lokomotifinde uyacagını soylediler bizde
aldık.gelin gorunki calısmadı.reostayı cevırınce hareket edermis gibi yapıp lambaları yanar gibi oluyor
biraz daha cevirince hicbir hareket yapmıyor.yardımcı olursanız cok makbule gececek.
beni oglumun hısmından kurtarın lutfen
ercan yergok

Çevrimdışı Kerem Türker

• Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
Ynt: piko 57110 liliputbachmann
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2011, 02:23:57 »

Deniz Bey Merhaba;

Reostadan bahsettiğinize göre analog kurgu çalışıyorsunuz. Muhtemelen elinizdeki lokomotif dijital olduğu için kontrol edemiyor olabilirsiniz. Eğer kutusu veya evrakları varsa ve DCC ibaresi olup olmadığını kontrol edin, varsa  lokomotifiniz dijital demektir. Ancak dikkat edin DCC READY yazıyorsa analogtur.

Çevrimdışı trenci deniz

• Forum Üyesi
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2011, 22:46:20 »
kerem bey ilginiz icin tesekkur ederim.3 kucuk sayfalık bır kullanma kılavuzu var birde yedek parca listesi ekli.
elektrikten pek anlamadıgım icin size ıngilizcesini yazıyorum.for digital usage nem652 ınterface ıs attached to the cırcuıt board.
be sure that all analogue functıons are operating correctly before beginning with any didital modifications.......
diye yazılmıs kıt ingilizcem yanıltmıyorsa su anda analog olarak calısıyor galiba ,daha dogrusu calısmıyor.
piko ve bachman a da yazdım bakalım ne cevap verecekler.
bu arada almanyadaki satın aldıgım yerde vitrinde olan aynısını analog olarak satıcı calıstırmıstı.
bende mı bir terslik var bilemiyorum
cok tesekkurler

Çevrimdışı İlyas Şıklar

• ?lyas ??klar
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: Eskişehir
Ynt: Piko 57110 Liliputbachmann
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2011, 22:56:37 »
Piko marka lokomotifte de aynı sorunu yaşıyor musunuz?

Çevrimdışı trenci deniz

• Forum Üyesi
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2011, 00:27:14 »
İlyas bey
pıko gayet duzgun calısıyor bu gun tekrar aklıma gelip bu sefer baglantı uclarını degistirip denedim
yine ayni olay bachmann lokomotif gidergibi yapıp sanki baslangıc hareketini yapacakmıs gibi minik bir hamle yapıyor ısıkları yanıyor hız dugmesini biraz cevirince hic hareket etmiyor.
saygılar

Çevrimdışı uzay

• Forum Üyesi
Ynt: Piko 57110 Liliputbachmann
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2011, 00:39:58 »
deniz bey dişlilerde sıkışma olabilir. lokonun kapagını çıkartıp fotorafını paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.