bir karşılaştırma yapayım , bugünkü kurları kullanıyorum(her ne kadar piyasalar garip de olsa)
Roco 44002(8vagonlu set)-Reynaulds 72.09 USD=54.79Euro-Kramm EU price 39.99Euro, Export Price 33.61Euro(special offer denmiş)
Roco 45945(3vagonlu set)-Reynaulds 39.17 USD=29.77Euro-Kramm EU Price 39.20Euro, Export Price 32.94Euro
Roco 47840(Tank) -Reynaulds 30.17 USD=22.93Euro-Kramm EU Price 27.50Euro, Export Price 23.11Euro
Roco 46529(tanklar ) -Reynaulds 28.86 USD=21.93Euro-Kramm EU Price 16.99Euro, Export Price 14.28Euro
Bahsettiğiniz 8-9dolarlıklarda da bir kısmı stok dışı, olanlarda Kramm export price eurocentler mertebesinde daha iyi.
Bu modelleri ben rastgele seçtim,modele göre değişiklik gösteriyor, Kramm'dan buraya geliş için 29Euro posta masrafı ekleniyor, Reynaulds'daki durum nedir ?
Okancım selam,
Senin verdiğin örnekler üzerinden ve Roco'nun bize verdiği fiyatlardan bir örnek vereyim de, neden uzun uzun toplantılardan, şahane görünen öneri ve tekliflerinden sonra adamlarla neden anlaşmadığımı görün.
44002 Güterwagenset DB 8 St. 31.43 EU 54.90 EUBu fiyat bana verdikleri exel dosyasındaki gerçek fiyattır. Bundan emin olabilirsiniz.
İlk fiyat bize vermek istedikleri, ikincisi ise tavsiye ettikleri satış fiyatı olarak gözüküyor.
İlk fiyatın üzerine masraflar, yol, KDV gibi eklentiler gelecek. İkincisinde ise EU daki KDV de dahil üstelik.
Buyrun yorumu siz yapın. Ben bir satıcı olarak normalde en gizli olması gereken bilgimi sizle açıkça paylaşıyorum. (Bu arada bunu başka kim yapar bilemiyorum)
Sizler Roco Roco diye tuttururken ben hem beni hem de koca bir ülkeyi enayi yerine koyduklarını hissediyorum.
Söylediğine göre bu sene Tavsiye Ettikleri Satış fiyatının altında sattırmamak için anlaşma yapacaklarmış bayilerle. Ama sen istersen bu fiyatın üzerine %15 ilave et diyorlar.
Dediğim gibi yorumu siz yapın.
Bu kadar (afedersiniz) "gerzekçe" bir satış politikası ile Roco yu başkası getirsin sizlere de EU nun 2 misli fiyatına satmaya çalışsın.
Dükkanlar, Türkçe kataloglar, özel Türk tipi lokoların sebebini anladınız herhalde.
Ama gene de kabul etmediğimiz için kendi aralarında bize özel birşeyler yapmak için uğraşacaklarmış.
Bakalım ne teklifle gelecekler.
Harun