Gönderen Konu: MOBİL STATİON  (Okunma sayısı 3672 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BZY

  • Ziyaretçi
MOBİL STATİON
« : Temmuz 25, 2007, 01:50:36 »
Merhaba,bır konuda yardımınızı rıca edecegim.Acaba 60652 ye Lokoları nasıl tanımlıyabilirim?Bu konuda ulasabilecegim kaynak var mı?Teşekkurler

uluozgur

  • Ziyaretçi
Ynt: MOBİL STATİON
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2007, 13:22:08 »
Lokolarınız MFX dekoderli ise lokoyu rayın üzerine koyduğunuz anda tanışma başlar, 5-10 saniye ile 2-3 dakika arası bir sürede tanışma gerçekleşir.

Lokolarınız FX veya Delta dekoderli ise dekoder adresini bilmeniz gerekir. (veya bazı delta dekoderlerde dipswitch ile adres ayarlanır) Bu durumda da belirtilen adresi seçtiğiniz anda sistem lokoyu tanır. Sonra ilgili adrese isim vererek lokoyu direkt listeden kullanabilirsiniz.

Mobile Station kullanım kılavuzunu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz (ingilizce)

http://www.marklin.com/tech/Mobile_Station_60652.pdf

uluozgur

  • Ziyaretçi
Ynt: MOBİL STATİON
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2007, 23:36:26 »
Okan selam,

3-5 gündür giremediğim için mesajını bugün gördüm, kusuruma bakma.

Mobile Station iletişim ve genişleme açısından çok ilkel. Sadece bir ileri modeli olan Central Station'a veya kendisi gibi bir başka Mobile Station'a bağlanma imkanı var. Bilgisayara bağlanabilme imkanı maalesef yok.

Bu arada Central Station'un bilgisayara bağlanma imkanı var ama daha aktif hale getirilmedi. Bu ürünü Marklin adına geliştiren ECOS (bkz. Proses Elektronik) ile Marklin arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ürün geliştirmesi tamamlanamadan yollar ayrıldı. Marklin şu anda (özellikle satıştan sonra) buna çözüm arıyor ve dedikodular etrafta dolaşıyor. 1 ay öncesine kadar net bir bilgi yoktu.

Kısacası MFX çıktıktan sonra Marklin bu işi toparlayamadı. Şu sıralar MFX patentini açıklayıp 3. partilerin bu işe çözüm getirmesi de konuşulanlar arasında...


ctekin

  • Ziyaretçi
Ynt: MOBİL STATİON
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2007, 23:58:18 »
Selamlar,

Marklin ile ESU birkaç zaman önce anlaştı. Ama CS'nin bilgisayar arayüzü olması ihtimali hala düşük. Birkaç MS bir ECoS'a bağlanabilir. ECoS bilgisayar arayüzü public ise MS veya CS'ye de bunun aracılığı ile bilgisayadan kumanda edilebilir. Ama bilgisayar kullanılacaksa bunların hiçbirine gerek yok. Birbirine eklenme özelliği olan basit decoderler ile makaslar ve diğer unsurlar, standart decoderler ile lokolar bilgisayardan kumanda edilebilir. Marklin'in mesaj tipleri biliniyor (halka açık) yani decoderlere iletilecek mesaj tipleri belli, böylece program yazmak sorun değil. Yakın zamanda makas vs. için böyle bir denememiz olacak.

Cem.

Çevrimdışı driver-x

  • Forum Üyesi
  • Yer: ?zmir
  • Yaş: 56
  • İleti: 58
Ynt: MOBİL STATİON
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2007, 09:17:22 »
Merhaba,

Bilgisayar kontrolü ,kurguda daha fazla kolaylık getireceği içinmi amaçlanıyor yoksa daha fazla fonksiyon ekleyebilmek içinmi?
Konu dağıldıysa özür.

Selamlar
THIS IRON HORSE READY TO GO!!!

Çevrimdışı yoachim

  • Forum Üyesi
  • Yer: izmir
  • Yaş: 54
  • İleti: 16
Ynt: MOBİL STATİON
« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2007, 12:53:59 »
mobile station üzerinde dendiğiniz lok digital ise arkadaşların dediği gibi kısa bir süre sonra mfx decoderi sayesinde tanır. databanka girerseniz orada da model seçip loku tanıtabilrsiniz.
diğer bir seçenek te, delta decoderli loklar için adres girilmesi. delta trenin broşürü bulunuyorsa orada adresi vardır.
01-80 arasıa adresleri tek tek girerek te sorunu uzun yolla çözebilirsiniz.
maerklinci

ctekin

  • Ziyaretçi
Ynt: MOBİL STATİON
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2007, 16:34:57 »
Sabri selamlar,

Bilgisayar kontrolü hem kurguda kolaylık açısından hem de (ve en önemlisi) bilgisayarda "senaryo oluşturmak" mümkün olacağından isteniyor.

Özellikle "loko tanıma" yani rayın üzerinden geçen lokonun hangisi olduğunu belirleyebildiğimiz anda inanılmaz senaryolar oluşturma şansımız olacak.

Yakında konu ile ilgili "teorik" bir yazı yayınlayacağım.

Görüşürüz,

Cem.