Arkadaşlar ,
1) Vizelerin kalkma ihtimalini % 51 olarak görüyorum ,
2) Evet kapıdaki memurun insafına bağlı kalınacak doğru ama onların kafası çalışıyor , şu foruma yazı yazan ve çevremizde tanıdığımız diğer insanlar hiç takılmadan geçecektir.
3) Hiç takılmadan geçmek için , dönüş uçak bileti ve otel voucher 'ı ve gerekirse göstermek için tüm eski pasaportlar yanınızda olmalı.
4) Evet maalesef Can abinin dediği doğru , kontroller yüzünden , yoğunluğa göre kapıdan giriş olayı 2-3 saati bulabilir.( buna bulunacak en iyi çözüm , gittiğiniz ülkenin havayolunu kullanmak olabilir , uçağın yarısı Türk olursa bekleme zamanı azalabilir.
5) Pasaport verirken seçici olmak ne yazık ki mümkün değil , anayasanın "temel hak ve hürriyetler " maddesi ihlal edilmiş olur.
6) Ben vizelerin kalkma ihtimalini yüksek görüyorum ama o zamana kadar , cumhurbaşkanımızın gittikçe daha şımarık davranması sonucu Avrupalıların Türkiye 'ye " Yettiniz lan sizle mi uğraşıcaz Allahın cezaları , 50 senedir adam olmıcaz diye canımızdan bezdirdiniz bizi be , süttür olun gidin Avrupa kapısından , ne haliniz varsa görün " deme ihtimali daha yüksek vallahi billahi...