Arkadaşlar merhaba,
Günlerdir işlerimin yoğunluğu nedeniyle foruma fazla giremedim. Ancak bu arada boş da durmadığımı bilmenizi isterim.
2 yeni yayınımız ile ilgili olarak bilgi vermek istiyorum.
Geçmişten Günümüze İstasyonlarımız CD'siBildiğiniz gibi Novartis'in "Trenler Anılardan Geçer" kitabındaki Türkiye'nin dört bucağında çekilmiş istasyon resimlerinin MTK yayınları arasına girmesi için bir süredir çaba harcıyordum.
Nihayet gerekli izinlerle ilgili bir sonuca ulaştık ve birkaç gün içinde CD'ler hazır olacak.
Kapak ve CD üzeri grafik çalışmaları bitti.
MTK nın bir yayını olarak çıkacak olan CD'miz Geçmişten Bugüne İstasyonlarımız adını taşıyor.
Bu CD de hem Trenler Anılardan Geçer kitabındaki resimleri hem de daha önce hiç yayınlanmamış bir çok tarihi fotoğrafı bulacaksınız.
Bazı resimleri görünce de 1930 ların, yani Atatürk'ün Türkiye'sinden Anadolu insanının ceketli, kravatlı, şapkalı, ceket cebinde mendilli haline bakıp resimleri gören ve benim de dahil olduğum bir çok insan gibi 70-75 senede ileri mi geri mi gittiğimiz düşünmekten kendinizi alamayacaksınız.
Bu resimlerin bazıları hiç bir yerde yayınlanmamış özel koleksiyonlardan ve MTK nın bu CD sinde kullanılmak üzere özel izin alınmış resimler.
Bazılarını aşağıda görebilirsiniz.
Bu arada resimdeki loko Rivarossi'nin yeni BR58'i olabilir mi acaba? Ne dersiniz?
Dortmunt 2008 Intermodellbau Kurgu ResimleriBildiğiniz gibi bu sene her sene olduğu gibi Avrupa'daki bir çok model tren kulübünün de kurguları ile katıldığı Intermodellbau sergisi tekrarlandı ve bu serginin sponsorlarından MOBA Modellbahnverband in Deutschland da kendi resmi wen sitesinde üyelerinin çekmiş olduğu bu resimleri yayınladı.
Bu resimleri MOBA'nın resmi web sitesinden de görebilirsiniz. Ancak MTK olarak MOBA ile bir anlaşma yaparak bu resimleri bir CD haline getirmeye ve sizlere toplu olarak saklayacağınız bir şekilde CD haline getirmeye karar verdik.
Bu resimlerde bazılarını da aşağıda görebilisiniz.
CD deki resimlerin çözünürlüğü daha yüksektir.
Aşağıda ise MTK olarak hazırlamış olduğumuz 3 CD/DVD mizin resimlerini görebilirsiniz.
Bu yayınlarımız yakında çok daha fazla olacak.
Selamlar,
Harun