Gönderen Konu: Mehano TGV Duplex  (Okunma sayısı 3717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı snapshot

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 43
  • İleti: 18
Mehano TGV Duplex
« : Ocak 18, 2010, 12:44:27 »
Bu hafta sonu kulübe gelmek isteğindeydim ne var ki İstanbul 2010 kültür başkenti etkinlikleri dolayısıyla kapanan yollar bana engel oldu. Önümüzdeki hafta sonu da şehir dışında olacağım vs. ama bir şekilde kendimi kulüp çatısı altına atacağım inşallah. Bütün bunları düşünürken bu hafta sonu ilginç bir gelişme yaşadım ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Çocukluğumun en meşhur ve en hızlı treni olan TGV'ye ve model trenciliğe ilgimi olduğunu bilen bir arkadaşım sağolsun geçenlerde bana analog bir Mehano TGV seti alarak süpriz yaptı  :-\ ancak set tahmin edebileceğiniz gibi o kadar feci ki yarım yol verdiğimde bile durduk yere dray oluyor :). TGV'yi oldum olası çok severim ve bu set de hediye olduğu için bir şekilde etkin kullanıma sokmak istiyorum. Bunun için yine birkaç sorum olacak izninizle.

1. Öncelikle benim bu Mehano'yu ilerleyen zaman içinde dijitale çevirme şansım var mıdır? (Muhtemelen vardır, ancak onca emeğe, maliyete değecek bir hamle olur mu?)
2. Hornby raylarım vardı, bir dönem halı üzerinde daha geniş bir alanda yürütebilmek için Mehano düz raylardan almıştım, şimdi onun virajları da geldi; ancak setin içinde bu rayların açısı ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım, bunları Hornby açılı raylarla kullanabilir miyim?
3. Özellikle hızlı trenlerin gideceği rayların kurgulanmasında virajlarda raylara eğim verilmesinin dray ihtimalini azalttığını okumuştum; ama bunun nasıl yapılabileceğine dair bir bilgi bulamadım. Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?

Şimdiden teşekkürler keyifli uğraşlar diliyorum...

Çevrimdışı uzay

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1127
Ynt: Mehano TGV Duplex
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2010, 12:59:39 »
tgv nin hayırlı olsun.
mehanolar set olarak oyuncak statüsünde ürünler oluyo genelde. bu seti digitale lehim yaparak  çevirebilrisiniz ama deymiyecegi düşüncesindeyim. onun yerine digitale hazır veya sesli digital bir set almak sizi daha tatmin eder.
bunu ray altı mantarlar ve desteklerle yapıyorsunuz . ama deray sorununu nu şekilde hızlı gitmesi durumunda aşarsınz.
tgv tarzı trenlerde geniş açılı ray sistemi kullanmakda fayda var.

derayınıza bir çöüzmde hafif olan vagonların ve lokonun içine ağırlık koymak olacaktır. mehanonun tgvsi hafif diye hatırlıyorum

Çevrimdışı snapshot

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 43
  • İleti: 18
Ynt: Mehano TGV Duplex
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2010, 13:20:52 »
Keşke sadece hafif olsa :) Dediğiniz gibi bu set malesef "oyuncak" mantığıyla yapılmış.