Model Trenciler Kulübü > Ankara Grup Çalışmaları

Ankara'da Buluştuk

(1/6) > >>

CAN:
Merhaba,

Cumartesi günü İstanbullu dostlar saat 1.30 gibi salimen Ankaraya vasıl oldular. Önce Hobbytime a kısa bir ziyaret yapıldı. Çok fazla alışveriş olmadı, genelde fiyatlara bakıldı, ama yinede herkes ufak tefek birşeyler aldı.

Sonra hemen Gölbaşına doğru yola düzüldük. Tufan bey bizi bekliyordu. Aramızda Tufan beyin muhteşem kurgusunu görmeyen arkadaşlarda vardı. Hemen yayıldık ortalığa. İncelemeler, açıklamalar, fikir alışverişi, sohbetlerle vaktin nasıl geçtiğini anlamadık. Akşama doğru Ankaralı üyelerimizden İzzet beyde aramıza katıldı. Sadece kurgu değil, atölye, malzemeler, kitler v.b. de gözden geçirildi. Tufan bey sabırla her tarafa yetişmeye çalışdı. Tufan beye ve sevgili eşi Şemsa hanıma verdiğimiz zahmetler ve mükemmel ev sahiplikleri için sonsuz teşekkürler. Not. Bu bölümle ilgili fotoğrafları Kemal koyacak.

Tekrar Ankaraya döndük. İstanbul grubu kısa bir ziyaret için dostumuz Serkana uğradılar. Bende onlar gelmeden önce Kemalin hışmına uğrayacak lokolarımı saklamak için eve gittim. ;D

Akşam mutadı vechile bizde toplandık. Çok keyifli bir akşam geçirdik. Yine kurgu, yine trenler, yine koyu sohbetler. Malum zat benim fakir koleksiyonu dikkatle inceledi, notlar aldı. İlerde ne olacak, valla bilmiyorum. Bütün dostlarıma bu güzel akşam beraberliği için çok teşekkür ediyorum.



Sabah saat 9.00 gibi İstasyonda buluşduk. Biraz dolaşdık. Yeni makinayı inceledik.



Saat 9.35 YHT ile ver elini Konya. Bol sohbetli bir yolculuk. Diğer yolcularda baya etkilendiler konuşmalarımızdan....

Kaç tane dizel loko var sende...Herhalde yirmi vardır.

Yeni elektrikliden alacakmısın....Yok gidişi tat vermiyor.

4/4 varmı...var ama ikiside kargo.

Vay bee adamlara bak, biz araba bilem alamıyoruz, nelerden bahsediyorlar. Ama hepsi çok terbiyeli yolculardı, soru felan sormadılar.

Tam tamına 11.30 da Konyaya vasıl olduk. Konya Garı ve demiryolu altyapısı tamamen yenilenmiş. Bence çok güzel olmuş. TCDD ye ait epey eski yapı var. Hepsini tamamen restore etmişler. Pırıl pırıl olmuş. Raylar, traversler, katenerler velhasıl tüm altyapı yenilenmiş, bir Avrupa istasyonu havası gelmiş ortalığa.

Daha önce geleceğimizi haber verdiğimiz Konya İstasyon Müdürü Sn. Yalçın Tekkalmaz bizi VIP salonunda karşıladı ve çay ikram etmek nezaketini gösterdi.



Konya depo müdürlüğünden Ali bey bizi bekliyordu, beraber dolaşmaya başladık.









Depoda onarım bekleyen vagon bogileri,







Resimdeki 56009 çalışır durumda ve depoda hazır bekletiliyor. Dizi ve film çekimlerinde sık sık kullanılıyormuş.







Barbarosu biraz zor ayırdık makinadan...



Tecrübeli makinistlerimiz 33000 nin kumandasında....


Biz bu saçları bu koltukda bırakdık....



Vaaay....acayip kullanırım ben bunu....



Harekete hazırız. TCDD elemanlarına iyi bakıyor. Şefdeki göbeğe bak... Maaşallaaah....



Ve sidingde yatan 46052. Henüz ıskata çıkmamış, hala envanterde, ama kaderi meçhul.













Sidingde hazır bekleyen acil durum vinci. Önündeki bu akşamki Mavi Trene hazırlanan 22000.



TCDD ye ait binalar, hepsi çok güzel restore edilmiş.



Eski Konya İstasyonu, şimdilerde misafirhane olarak hizmet veriyor. Not. Eğer yer varsa sizde konaklayabilirsiniz.



İstasyon önünde sergilenen 45000.



Ali beye teşekkür edip ayrıldık. Zaten herkes yemek diye mızıldanmaya başlamışdı. Dostumuz Orucun önderliğinde Merama gittik. Hacı Şükrünün bahçesine havuz başına çöreklendik.



Menü,  Bamya çorbası, Konya tiridi, Konya tandır kebabı, tatlı olarak saçarası ve kadayıf.



Not. Resimler yemek öncesi resimlerdi. Yemek sonrasındakiler sansür edildi.

Meşhur Konya tramvayları,





Niyetimiz Mevlanayıda gezmekti. Ancak inanılmaz bir yerli ve yabancı turist kalabalığı vardı. Hakkıyla gezilmesi gereken bu yeri başka bir gezide değerlendirmeye karar verdik ve yürüyerek istasyona yöneldik.

Geldiğimizde trenimiz hazır bizi bekliyordu. Güle oynaya Ankaraya döndük. İstanbullu dostlarla vedalaşdık ve uğurladık.

Bu güzel hafta sonu beraberliği için katılan dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Daha nice güzel beraberliklere, hepiniz esen kalın,

Saygı ve sevgilerimle,

Can

kemalomay:
Güzel bir geziden daha döndük , öncelikle ısrarla bir minibüs dolusu adamı evde ağırlamak için ısrar eden  ve bunu başaran Çağlan hanım'a , sevgiler , saygılar , teşekkürler.
( bari sadece 2 çeşit yapın dememizi 12 çeşit diye anlamış sanırım  ;D )

Sonra değerli dostumuz Oruç'a ve bizi çok candan ağırlayan Şemsa hanım ve Tufan Sesigürgil dostumuza çok ama çok teşekkürler.

Çok yorulduk , bendeki resimler ve konular yarına kalsın lütfen.( saat 23.30 da döndük eve )

Harun:
Şikayet ediyorum...

Beni çağırmadılar, bu ne biçim iş. Hem kulübü kur, keyfini sürsünler hem de seni çağırmasınlar. Nankörler sizi. Oynamıyorum ve başka yere gidiyorum.

Çağlan hanımın bana özel yaptığı ciğerleri de götürmüşsünüzdür afiyetle. Bari biraz getirseydiniz ciğerimden. Ne diyeyim...

He he...

Çok istememe rağmen katılamadığım bu geziyi kıskançlıkla anacağım muhakkak. Malum Dortmund'a hazırlanıyorum.

Şahane bir gezi olmuş. Resimler beni gitmiş gibi mutlu etti.

Başta Can'a, Çağlan'a  ve Ankaralı dostlara teşekkürler.

Harun

Naci:
Gezi dönüşü eve en geç vasıl olan bendim.(Saat 01.00 gibi).Sabah ancak bilgisayarı açabildim.Gezi hakkında çok söylenecek şey var.Bunları sonraya bırakıyorum.Öncelikle bizi Ankara'da hiç yanlız bırakmayan Can beye ve saygıdeğer hanım efendi Çağlan Hanıma çok teşekkür ederim.Gerçekten bir insan nasıl ağırlanır ve güzel yüzlerle karşılanır,Çağlan hanım bize gösterdi.Tekrar candan teşekkürler.Yine bir misafirperverlik örneği sergileyen Tufan bey ve saygıdeğer eşi Şemsa hanıma çok teşekkür ederim.Keza Serkan kardeşimizinde yardımlarına ve ilgisine de çok teşekkürler.Ayrıca ben bu gezide Oruç bey gibi bir bey efendiyle tanıştım.Bunada çok memnun oldum.Dortmunta katılacak dostlarımıza da şimdiden iyi yolculuklar diliyorum.Bu arada bizi sağsağlim götürüp getiren ve her türlü nazımıza katlanan kardeşimiz Barbaros 'a da kocaman teşekkürlerimi iletiyorum.Görüşmek dileğiyle....

ibrahim:
Merhaba,
Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Katılamayınca resimlerle idare etmeye çalışıyoruz en azından teselli ikramiyesi oluyor. Bu nedenle resimleri ve yorumlarını bizden esirgemeyen herkese tekrar teşekkürler.

Umarım kulübün yemeğinde tüm bölgeler bir araya geliriz.

Saygılarımla

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git