Genel Konular > Digital Sistemler İle İlgili Konular

DCC Decoder hakkında genel bilgi

<< < (2/9) > >>

ibrahim:
Okan bey elinize sağlık, bilgilendirme serisi devam ediyor ve çok güzel oluyor. Bunları model trenciler el kitabı haline getirebilirsiniz.

İbrahim Kaygın

Ferda:
Okan ellerine sağlık. Yine çok faydalı bir rehber çalışma olmuş.

Ferda 

uzay:
okan abi elimdeki dc yani analog lokoları dcc digitale çeviriyorum.
ama hazır aldıgım lenz dekoderli lokolar hornby selectde motor kontrol etsede ışıkları kontrol etmiyor.
yeni aldıgım lokolara hornby ve uhlenbrock dekoder takarak dcc yapıyorum. bunlar mrc de sorunsuz çalışırmı. mrc de trix, fleishmann hazır dcclerle içine dekoder takdıklarım sorunsuz çalışırmı? yada trix kumandada bunlar sorunsuz çalışırmı. çok soru oldu ama kumandamı değiştirmem gerek.
şimdiden teşekkürler

Okan:
Enver Selam,

1. Lenz Decoder - Hornby Select ışık
Lenz decoder ile daha önce tanışmadım, Hornby Select sorunumu bilmiyorum. Ancak ışık konusunda şöyle bir durum var: Eğer lokomotifin hız adımı ayarı(14-28-128) ve kumandanın hız adımı ayarı uyumsuz ise ışıklar her bir hız adımında değişmek üzere birinde yanıyor birinde sönüyor, bir sonraki hız adımı kademesinde tekrar yanıyor. Ya kumandanın ayarı değişmeli ya da decoder CVde değilşiklik yapılmalı. Ben Hornby Elite ve Piko Digi-1 ile kendinden ESU Loksound'lu bir lokomotifte bunu yaşadım, Elite de speed step değiştirmek mümkün Digi-1de olmadı ışığı hiç yakamadım, Elite üzerinde Speed Step düşürerek yaptım. Ancak CV29dan da ayarlanabilir. http://www.dccconcepts.com/index_files/DCCdecoderfunctionsdesc.htm  Bu arada Lenz için farklı speed stepler olduğundan da bahsedilmiş ( http://www.loystoys.com/info/speed-steps.html ) halen var mı bilemiyorum.

Senin ışık sorunu buna benzer mi ?

2-MRC ile Hornby 8215 veya 8249 dekoderler çalışıyor. Uhlenbrock hakkında bilgim yok.

3- DCC Ready(DCC Hazır) lokomotif içine soketinden dekoder kolayca takılabilir demek. İstediğin NMRA uyumlu DCC dekoderi tak MRC ile çalışır. Fleischmann DCC(dekoder takılı) lokomotif eğer dekoder DCC ise MRC ile çalışır, değil FMZ ise dekoderi değiştirerek çalışır. Trix DCC(dekoder takılı) lokomotif eğer dekoderi DCC/Selectrix ise MRC ile de çalışır diye tahmin ediyorum, ben Hornby Elite ile çalıştırdım. Kendinden dekoderli lokolarla, senin dekoder taktıkların arasında kumanda açısından fark yok. Dolayısıyla MRC kumanda ile birlikte kendinden dekoderli Fleischmann, senin Hornby dekoder taktığın lokomotif, MTH'nin sesli senkron lokomotifleri, içine senin ESU Loksound taktığın lokomotif hep bir arada sorunsuz çalışacaktır. Bunların bolca denemelerini Harun yapmıştı, gördüklerimden ve NMRA standardında uyumluluk açısından bir sorun oluşmamalı diyorum.

4-Trix kumanda ile çalışırmı demişsin. Trix kumanda olarak Trix Mobile Station 66920'den bahsediyorsak, çok detaylı bir bilgim ve deneyimim yok. Ancak http://www.trixtrains.com/trix_pdbs.html dan okuduğum kadarı ile DCC destekliyor, işin teorisinde çalıştırıyor olması gerekli. ABD pazarında da satıldığına göre sorunsuz olmalı diyebilirim.

uzay:
okan abi bilgiler için saolun
bende select kumanda var. onda bu speed ayarları nasıl yapılıyor bilmiyorum.
ama roco multimause un fleischmanna üretigi kuamdasından aldım bir adet.
o gelsin belki onda ayarlanıyordur veya direk çalışır.
trixler update edilmişse çalışır felan diyolar ama bakalım birtanede ondan almak istiyorum. aldıgımda test eder tekrar yazarım.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git