Gönderen Konu: Asansör sistem diaromam  (Okunma sayısı 2664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SULZER

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 47
  • İleti: 41
Asansör sistem diaromam
« : Mayıs 12, 2014, 15:05:59 »
Evde bir türlü yer bulamadığımdan ve yerleri işgal ediyorum diye hanımdan hep fırça yediğimi anlatmıştım.Geçen bir arkadaşımın verdiği bir fikir aklıma çok yattı. Buna göre çocuk odasında balkon yeri olan ve benim sonradan duvar örerek kapattığım bir alanım var.Buranın zeminini kullandığımız için diaromayı kuramıyordum.
Fakat şimdi tavandaki kirişlerin arasına makaralı bir calaskal sistemi döşeyip zemine kuracağım dioramayı işim bittiğinde tavanda kirişlerin arasına kaldıracağım.Böylelikle odada yer kaplamayacağım.İstediğim zaman düğmeye basarak dioramamı aşağı indirebilicem.Tam zemine değil tabi bel hizzasına kadar olabilir.Odaya kattığım balkonun tavandaki kiriş araları 1.20x3.00 metre.Tabi dış duvar 20cm daha dışarıda kalıyor.Ben sağdan soldan daha rahat uzamabilmek için biraz daha kısıcam.Yani 120 ye 280cm. falan düşünüyorum.Elimdeki suntayı büyülttüm ve bunun üzerinde çalışma yapıyorum.En son bu ölçülerde mdf kestirip dioramamı bunun üzerine yerleştiricem.Kirişler biraz derin olduğu için sehpa tavana çıktığında dışarıdan doğru dürüst gözede batmayacak.
Öncelikle çalışmayı yaparken bir tarafdanda çalıştığım gemiden söktüğüm ve eski radar'da kullanılan DC24 volt redüktörlü bir motorum vardı.Tam bu işe uygun yük çekebilecek.Bakalım gemi gelsin onu almaya gidicem.Sonrada ölçülere göre tavanda güzel bir makara sistemi döşemem ve bunu sağlam bir şekilde kirişlere sabitlemem gerekicek.
Bu konuyla ilgili sizlerinde yorumlarınızı beklerim.

Çevrimdışı Alper Garan

  • Alper Garan
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 44
  • İleti: 47
Ynt: Asansör sistem diaromam
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2014, 16:18:14 »
Selamlar... forumda benden çok daha tecrübeli insanlar var ama forumda buna benzer bir çalışmayı sıfırdan yapıp aşamalarını düzenli anlatan Kahraman Bey'in başlığına göz atmanızda büyük fayda var diye düşünüyorum.

İkinci link ise vinç sitemi uygulanmış bir kurgunun resimleri mevut

İşinize yarayacağını düşünüyorum.

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=3423.0
http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=397.0

Sevgiler,
Alper

Çevrimdışı SULZER

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 47
  • İleti: 41
Ynt: Asansör sistem diaromam
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2014, 16:53:18 »
Sağol teşekkür ederim.Aslında forumu sürekli okuyorum ama o kadar çok konudan bunları göremedim.Baya faydası olacak bana.İkinci konudaki kurgu aslında benim istediğim gibi.Ayrıca dediğim gibi kirişlerin içine gireceği için normalda odaya giren biri kafasını kaldırmadan göremeyecek sehpayı ;)