Gönderen Konu: reed switch, röle ve diğer şeylerle analog otomasyonu  (Okunma sayısı 3291 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı agulday

  • Ali U?u® GÜLDAY
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • Yaş: 39
  • İleti: 172
eski forumdan kalan konular...



ctekin
cem tekin
--------------------------------------------------------------------------------
Selamlar,

Abdurrahman bey'in reed switchler ile yaptıklarını okuduktan sonra aklıma takılan bazı konuları sormak ve bazılarını da açmak istedim.

Öncelikle deneyim sahibi arkadaşlar söyleyebilirler mi acaba; reed swicthleri harekete geçirmek için mıknatıs büyüklüğü ne olmalı? Ayrıca loko içindeki mıknatıs swicthi harekete geçirmiyor mu?

İki bacak swicth kullanırsam, bunu iki ray arasına koyup her iki taraftan o yöne bakan bacağı harekete geçirebilir miyim?

Gelelim asıl heyecanlı kısma - bununla özellikle Abdurrahman bey'in oldukça ilgileneceğini sanıyorum:

Yurt dışındaki modelciler kullanıyor mu bilmiyorum ama son zamanlarda RFID ürünleri amatör kitleri satışına kadar ilerledi. Şimdi bu ne diyeceksiniz. Hemen söyleyeyim: Radio Frequency Identification. Kısacası büyük marketlerde, mağazalarda hırsızlığa karşı malların üzerine konup bu mal sistemden düşmemişse kapıdan çıkartılırken alarm verdirten şeyler.

Konumuzla ilgisi de şu: bahsettiğim amatör kitleri ucuz ve bizim işimize gelecek kadar güçsüz. Yani küçük alanda kullanmaya uygun. Bunlar yardımı ile sadece istenen bir noktadan loko geçişini değil HANGİ lokonun geçtiğini saptamak mümkün. Ayrıca starter kitleri bir interface ile satılıyor ve tüm sistemi bilgisayardan izlemek/yönetmek mümkün.

Sanırım bu konu üzerinde önümüzdeki günlerde daha fazla kafa patlatacağım ancak düşüncesi bile şimdiden heyecan verici. Konuyu aklıma getirdiği için abdusta'ya da ayrıca teşekkürler.

Cem.
--------------------------------------------------------------------------------
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2006, 16:38:31 Gönderen: agulday »
Uğu®