Sevgili model tren sevdalısı dostlar,
Öncelik ile bu konu başlığı altındaki bilgilendirme yönlendirme için Okan bey dostumuza tesekkür ederim.
Sözkonusu statik elektrik ile çimleme yapan cihazı elimden geldiğince oluşturmaya gayret
gösterdim. Kullanmış olduğum ana malzeme Okan bey arkadaşımızın da belirttiği üzere
Eminönü/Tahtakale ‘de satılan 6,00tl – 7,00tl civarındaki sinek öldürme aleti ile metal
çay süzgeçi…
Ben biraz daha kapsamlı hareket ederek aynı ilaç firmasına ait 2 ayrı ebadlardaki
plastik kutuları kullandım. Çay süzgeçini elek kısmını ayırarak işe başladım. Büyük
olan plastik kutunun alt kısmını eleğin oturacağı şekilde kestim ve plastik kutunun
kenarlarını kullanmış olduğum patex marka Japon yapıştırıcının iyi bir şekilde tutabilmesi
için iyice zımpara yaparak montajı gerçekleştirdim.
Raket şeklindeki Sinek öldürme aletininin raket kısmını devre dışı bıraktıktan sonra küçük
olan plastik kutu içerisine patex montaj yapıştırıcı ile daldırma yöntemi ile sabitledim.
Büyük kutunun kapağının üst kısmı ile küçük kutunun altını yine kullanılan yapıştırıcının
iyi bir sonuç vermesi için iyice zımparaladım ve yine patex marka Japon yapıştırıcı ile
birbirine monte ettim. Kapak vidalama sistemine haiz olduğundan Büyük haznemize
suni çim malzemesini koymak kolay ve pratik olacaktır. Çimleme aleti son boyama
aşamasından sonra kullanılabilir hale gelmiş olacaktır. Çimleme aleti ile ilgili yapılacak
olan ilk deneme sonrasında sonuçları sizler ile paylaşmak dileği ile.
Model tren sevdanız hiç eksilmesin..
Sevgi ve Saygılarımla.
Nedim KUŞ..