Model Trenciler Kulübü

Markalar, üreticiler => Marklin Group => Marklin => Konuyu başlatan: Clausewitz - Ocak 13, 2009, 10:49:39

Başlık: Yaşasın setim geldi
Gönderen: Clausewitz - Ocak 13, 2009, 10:49:39
Tanışma mesajı (http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=3173.0)mda bahsettiğim set cumartesi günü elime geçti.  8) Tahmin ettiğim gibi 'çok iyi durumda' olduğu söylenen vagonlar ömürlerini küçük bir çocuğun elinde geçirmiş gibi görünüyor. Bu fiyata daha fazlasını beklemek anlamsız olurdu zaten, ben kendimi daha kötüsüne hazırlamıştım. Neyse, önemli olan setin sorunsuz çalışıyor olması.
Vagonlarin ve şimendiferin dün gece çektiğim fotograflarini aşağıya ekledim. Sorunum şu: Setin kutusu yok. O yuzden numarasini bilmiyorum.  ??? Icerdigi vagonlar da (iki adet banliyö vagonu, bir adet alçak yük vagonu ve bir adet dump-car (haznesi yok)) biraz alakasız geldi bana. Banliyö treninde dump-car'in ne işi var diye düşündüm. Dun gunun yarisini marklin-users.com ve marklin.de'de gecirdim, oralardaki linkleri takip ettim, bir cok vagon resmi inceledim ama benim yolcu vagonlarini bulamadim. 4054 e benziyor ama bazi detaylar ayni degil. Bilen ya da nereden bulacagimi bilen vardir umuduyla forum a yaziyorum. Şimendiferim 3000 miş, onu buldum kolayca. Bizim eski settekinin aynisi. Alcak vagon ve dump-car da ayni. Marklin setlerinin listesi gibi bir şey de bulamadim, herhalde bunca yilda yuzlerce set cikmistir.
Fotograflari biraz acele cektim, diyaframi kapatip enstantaneyi uzatmam lazimdi ama tripodla filan ugrasacak zamanim yoktu. O yuzden mecburen diyaframi actim, bu sefer de ufacik simendiferin arkasi net önü flu oldu. Kusuruma bakmayin, telafi edicem, söz. ;)
Başlık: Ynt: Yaşasın setim geldi
Gönderen: MEHMET erdoğan - Ocak 13, 2009, 11:06:18
Aydın bey setiniz hayırlı olsun.güle,güle kullanın.
Başlık: Ynt: Yaşasın setim geldi
Gönderen: Clausewitz - Ocak 13, 2009, 13:47:20
Teşekkürler Mehmet Bey.

Sanırım bir şeyler buldum. Helmut Kern'in sitesi (http://www.hfkern.gmxhome.de/)ndeki vagon listelerindeki bilgilerle benim vagonun üstündeki rakamları karşılaştırınca aşağıdaki resimde de gösterdiğim gibi rakamların vagonun tipi, işletmecisi ve işletme numarasını gösterdiğini gördüm. Benimkine en yakın numaralar 2862 numaralı modele ait, bunun da alt modelleri var, 2862(b), 2862(c) gibi. Benimki de bunlardan biri demek ki.