Model Trenciler Kulübü > Genel Konular

Atina ziyareti

(1/2) > >>

fvefa:
Kurgumdaki bazı ihtiyaçları almak için komşu Atinaya bir günlük kısa bir ziyaret yaptım. Avro'nun 4.5 TL olduğu bu günlerde bu hobi artık yüksek rakamlara çıkıyor. Allahtan Pegasus ucuz götürüp getiriyorda nakliye masrafı fazla can yakmıyor.
Alış verişi yaptığım mağaza Symeon isimli bir şahsa ait. İki metreye yakın bu arkadaş Harun'la da iyi dost ve dükkanında Proses'in mallarına ait bir köşe var. İki ray üç ray tüm markalar ve aksesuarlar mevcut. Bahadır arkadaşımız beni iki yıl evvel bir iş seyahatinde götürmüştü bu dükkana. Alışverişi bitirdikten sonra Simon beni kurdukları kulüp binasına götürdü. Atinaya yaklaşık 30 km. uzaklıkta Afidne isimli ve halen faal bir istasyonun üst katını yerel yetkililer bu kulübe cüz'i bir miktar karşılığı kiralamış. Yıllık üyelik bedeli 50 Avro imiş. Bu yere bir kurgu yapmışlar ve tamı tamına 18.000 Avro tutmuş. 4.000 Avrosu üyeler tarafından üstü Simon'un dükkanı ve bir sponsor tarafından karşılanmış. U şeklinde modüler bir kurgu. Bir diğer oda sınıf gibi düzenlenmiş. Üyelere maketçilik, modelcilik hakkında seminerler veriliyormuş. Bir de ufak, üyelerin bir arada çene çaldıkları oturma odası var. Ben gittiğimde bir kaç üye yılbaşı partisi için ortamı süslüyorlardı. Simon da Marklin,in Yunanistan demiryolları OSE için ürettiği ve o gün teslim ettiği Vectron lokoların resimlerini çekti.
Bu arada bende bir tanesinin Pantografını halediverdim :)
Bu arada Simon'la bol bol sohbet de ettik. Türkiyede maket tren mağazası olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyip duruyor. Ben de kendisine, bir avuç insanla bu hobiyi bizim ülkede yapmanın, gümrük sorunlarının, arıza durumunda ne olacağının sıkıntılarından bahsettim. Harun bu iş için uğraştı durdu ama sonunda mevzuat, müşteri azlığı yüzünden şevkini kaybetti. Son anda zihni sinir buluşları ile kendine yep yeni bir kulvar yarattı ve rahat bir nefes aldı dedim.
Simon hala Türkiye de bir dükkan için umutlu. Atinada dükkan açıldığında müşteri sayısı 15-20 iken, şimdi 400 oldu diyor. Yeterki tanıtım yapılsın, esnek olunsun ve müşteri memnun edilsin. Gerisi gelir diyor.
Selanik'de de bir şube açmış. Haftanın belli günleri orada çalışan bir banka yöneticisi, iş çıkışı akşam 18:00 de dükkanı açıyormuş. Talep büyümeye başlamış. Adam Simon'a karısının tam gün dükkanı açmaya niyetli olduğunu söylemiş.
İnsan bunları dinlerken, dükkanı dolaşırken, kulüp evinde vakit geçirirken keyif duyuyor. Keşke böyle şeyler ülkemizde de olsa. Bir zamanlar Harun'un ara ara şahsi gayretleri ile ithal ettiği Roco, Woodland, Bachmann-Liliput v.s dükkan indiğinde yaşanan heyecanlı anları unuttuk.  Onlar AB de biz değiliz tamam ama Apple iPhone telefon ve aksesuarlarının son modelleri AVM Apple Storlar'da gırla gidiyor. Her hafta sevkiyatlar geliyor. Demek olabiliyor. Yeterki istensin.

................................

.................................

kemalomay:
Aslan Ferdi , tam ben artık , yavaş yavaş bir araya gelip bir şeyler yapmamız gerekiyor diye düşünürken hepimizin ufkunu açacak bir yazı yazdın.

Sevgili arkadaşlar ,hepinizin  bildiği  gibi bizim hayatımız hep " gavur yapmış abi " tekerlemesi ile geçiyor.

Artık herkes bu konu ile ilgili düşünmeye başlasın , bu kışı planlama ile geçirelim , devletten veya belediyelerden bir klüp yeri bulmaya çalışalım , modüler kurgu için program yapalım , Hasan Ulutaş abimiz iş yerinde hepimize bir örnek modüller yapabilir.

Ayrıca Symeon ile ben de tanıştım çok makul bir adam ve burada dükkan açmaya hevesli , biz de hevesli olduğumuzu göstersek biraz daha cesaretlenir.

Aslında adam güvenilir bir Türk ortak istiyor , aklınızda olsun.........

iceman:
Son zamanların açılan en isabetli konusu sanırım... Teşekkürler Ferdi Vefa....  ;)

Aslında söylenecek belki de çok söz var ama Ferdi abinin gösterdiği fotoğraf aslında çok şeyi anlatıyor... Kemalim Omayım ında mesajında dediği gibi ''gavur yapmış abi.. '' tekerlemlesinin bir değişik versiyonu pazar yok ilgilenen alıcı yok v.b söylemlerin aslında pek te doğru olmadığının kanıtı sanırım.Sonuçta gösterilen yer İstanbul un 3 te 1 i kadar olan ve kriz de denen yunanistan!!!! Dahasına gerek yok sanırım.... Muhtemelen hafta sonu istanbul da olacağım.Zaten pazar da çok ciddi bir açık olduğu son 2-3 haftadır özellikle facebook sayfasındaki gelişimlerle meydanda....Fazlasıyla geç kalınmış olan şu ACME vagonları başta olmak üzere bazı şeyleri artık sırasıyla masaya yatırmanın zamanı sanırım....

Sevgiler...

Jimmy Cem

ihsan:
Herkese merhabalar

Biraz hafızamızı geriye doğru zorlarsak kulüp için bir iki kere hatta bir tanesi çok ciddi ciddi girişim olmuştu
Maalesef içinde benimde bulunduğum bu girişimlerin sonucunu alamadık

Öncelikle geçmiş girişimlerimizde nerede hata yaptığımızı iyi analiz etmemiz gerekir

CAN:
Merhabalar,

Yanılmıyorsam bu kulübü Ankarada teşkilatlandırmayı düşünüyorsunuz değilmi. Buradaki faal modeltrenci nüfusu İstanbulu katlayacak gibi duruyorda....

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git