Markalar, üreticiler > Hornby Group (Hornby, Lima, Rivarossi, Jouef, Arnold, Electrotren)

Electrotren - İspanya

(1/2) > >>

de11000:
İspanyol model üreticisi Electrotren'in lokomotifleri pek iddialı sayılmaz,lakin vagon,özelliklede HABIS tipi kapalı yük vagonlarında,görsel olarak hoş modelleri var..Bazı modeller ise aslen yabancı olmasına rağmen TCDD raylarında görebileceğimiz türden..

Vagonlar








ayrıca

İlginç bir model  ;)





iceman:
İsmini daha önce duydum.Ama İspanyol menşeii olduğunu ilk kez duyuyorum.İspanyolların ekartmanı (2 ray arası açıklığı)bizimkilerden ve avrupa ülkelerinden geniştir.Bizimkiler gibi 1435 mm. değil 1676 mm. dir.Acaba nasıl hat yapıyorlar?HO lar da gidebiliyormu?

kamyoncu-itulu1:
resimler açılmıyor  :(

de11000:
Cem Bey
bende Electrotren vagonları var,HO ölçekli,çokta şıklar..Birde Transwaggon var,en üstteki ile aynı kalıpta,o en güzeli zaten..Yine İspanyol BERTREN var onunda ölçeği HO,oda hoş bi model..

Bu arada,ilk defa duydum İspanyol ekartmanının bu ölçüde olduğunu..Peki bu İspanya'dan dışarı hiç tren çıkmıyormu?Ya da girmiyormu?Hatırladığım kadarıyla bir express vardı Avrupa'yı kateden,bu durumda İspanya'ya uğramıyor sanırım..Avrupasınırları içinde bu ekartman farkı gerçekten çok ilginç..

Bu arada Okan,resimler zaten açık halde yüklü,senin ie'da bir sorun olabilir,birde Firefox ile dene istersen..

iceman:
Hayır.Benim bildiğim İspanyol demiryolculuğu izole.Tüm avrupa ülkeleri klasik İngiliz standardı olan 1435 mm. kullanır bir kaç istisna hariç.Hatta bu sistem balkan ve ortadoğu ülkelerinde (TR,İran,Irak,Suriye,Lübnan) bunların yanında ABD,Çin,Kanada da da uygulanmakta.İspanya ve Portekiz de 1676 mm. kullanılır.Eski sovyet ülkelerinde ve Finlandiya da ise 1524 mm.İspanyol hızlı treninin Fransaya dahi sefer yaptığını hiç duymadım.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git