Gönderen Konu: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE  (Okunma sayısı 7406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nedim

  • Ziyaretçi
CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« : Nisan 12, 2007, 02:26:03 »
Sevgili dostlarım,

Öncelik ile yazacaklarımın ve de her şeyin başında sahsım olarak ayrıca tüm model trenciler dostları adına Harun Yamanlar dostumuza bir kez daha binlerce defa teşekkürleri borç bilirim.
Sevgili dostlarımızın emek sarf ederek hazırlamış ve Harun beyin maddi kaynak desteği ile hazırlanıp 1 ay boyunca tüm ülke çapında tanınmamızda bir basamak tası olan tepe aktivitesindeki diorama/kurgu 4 günlük fuar boyunca İstanbul cnr 10.hol de SONY standında...
hem de model trenciler ismi altında dünyanın dev firmalarından SONY markasının yer aldığı standın içinde.. bu gün Harun bey, melih(jedı), uğur (agulday) ve ben saat 01:00 civarına kadar cnr da diorama/kurgu basında idik..
yine kim nasıl anlar ise anlasın kim ne derse desin.. ben yine hayret ile karşıladım Harun beyin ince düşüncesini, melih (jedi) dostumuzun model trenciler kulübü için bila bedel olarak mesleği sayesinde oluşturduğu malzemeler.. ama su bır gerçek ki Harun beye Sony firmasından teklif gelmiş değerlendirmeye almış.. buraya kadar her şey çok güzel ama yaptığı ince bir ayrıntı var gözden kaçırılmaması gereken tüm model trenciler adına ve model tren sevdasının yayılması ıcın tüm marka ve modellere acık oluşturduğu site/forum adresini stant etrafında reklam olarak SONY firması yetkililerine kabul ettirmesi.. halbuki gönül rahatlığı ıle Proses, Hornby, Rıvarossı, Lıma, Lılıput vede slot car reklamlarını dıorama/kurgu etrafına koyabilirdi.. bu konuda bir sey diyemezdik, demeye de hakkımız olmaz idi.. ben seni binlerce defa saygı ıle selamlıyorum model tren hobisi adına yaptığın bunca olaydan sonra sevgili Harun dostumuz.., acık ve net mücadele ruhun ile.. sen nelerin kavga ve mücadele vermektesin biz nelerin.. özürlerimi kabul et..
Sevgi ve saygılarımla.
nedim kuş..

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2007, 03:57:53 »
Sevgili Nedim kardeşim,

Yazdıkların için teşekkür ederim.

Bu vesile ile tüm forum üyelerimize bir açıklama ve son günlerle yaşadığımız rahatsızlıkla ilgili bir toparlama yapmak yapmak istiyorum.

Öncelikle bu hobi için bu foruma üye olmuş herkesin çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.

Bazılarınız, Abdurrahman bey, Kamil bey, Teoman bey, Erkut bey, sen ve yeni başladığı halde hepimizi şaşırtarak çok güzel çalışmalar yapan Avşalı Ömer ve şu anda hatırlayamadığım diğerleri gibi uygulamalar açısından herkese örnek olup onları heveslendiren insanlarsınız.

Bazılarınız iceman, ctekin (her ne kadar bazen kapışsalar da:), Mehmet bey (özellikle PC kontrol konusundaki uygulamalarıyla) bizlere değerli teknik bilgiler veren kişilersiniz.

Bazılarınız da Ferda, Jedi, Uğur ve toplantılara gelen, diaroma çalışmalarına katılan herkesin tanıdığı, benim elemanın olmasının dışındaki hevesi ve yaptıkları ile Gürkan gibi bizlere özellikle diaromamızın oluşturulmasında ve aktivitelerle ilgili işlerin yapılmasında şahsi ve karşılıksız emeklerinizle çok yardımcı oluyorsunuz. 

Yukarıdaki bizi yoğun bir şekilde yaptıklarıyla özendiren, bilgilendiren, destekleyen kişilerin dışında da, ya yeni başladıkları ya da henüz başlayamadıkları için mecburen daha az katkısı varmış gibi görünen ama bu foruma bu hobiyi sevdikleri ve öğrenmek istedikleri için, ya da burada bu hobi çerçevesinde dostluklar kurmak için bulunan üyelerimiz var.

Onlar henüz büyük ve sessiz çoğunluğu oluşturuyor olsalar da bu forumun gövdesini oluşturuyorlar.

Onlar arasından da teker teker Avşalı Ömer gibi cevherlerin çıkmasını bekliyoruz.

Bazıları da hiç yazmamış, hatta kayıt oldukları halde foruma bir kere bile girmemiş olabilirler.

Onlar da, iyi tarafından bakmaya çalışırsak, en azından forumumuzun üye sayısına katkı yapıp forumumuzun sayısını olduğundan daha büyük gösteriyorlar.

Ben de en azından hepinizin zaten bildiği gibi ticari açıdan elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Senin övgü dolu yazını bahane ederek, özellikle de son günlerde, sanki forumda istemediğimiz şeyler de oluyormuş gibi göründüğü için şunu söylemek istiyorum;

Böyle yeni ve büyüyen bir oluşum hiç kimsenin tekelinde olmadığı gibi hiç kimsenin tek başına desteğiyle de olmuyor.

Hepimizin teker teker desteğiyle birşeyler ortaya çıkıyor. Ben Sony'ye bizim bannerlarımızı koymalarını şart koşabiliyorsam bu forumun genelinden aldığım destek ve bu desteğe karşılık vermek istemem yüzündendir.

Bu forumun kurucusu olarak, son günlerde yaşadığımız ve belki de tüm forumlarda sıkça yaşanan, normal kabul edilmesi gereken tartışmalarda, her ne kadar bazılarımız kadar foruma zarar verdiğini düşünmesem de, yukarıda belirttiğim gibi tek tek hepsi çok faydalı insanların birbirlerine kırılmasından üzüntü duyuyorum. 

Eminim bu üzüntüyü istemeden de olsa, isteyerek de olsa birbirlerini kıranlarımız da duyuyordur.

Bu forum ve faliyetlerimiz, inanıyor ve görüyorum ki, arada kavgalar, tatsızlıklar da olsa, hepimizin desteğiyle bu hobiyi hergün, bir gün öncesinden daha ileriye götürüyor.

Onun için bu ilerlemeden hepimiz zevk alalım ve kişisel kırgınlıklar, tatsızlıklarla hepimizin paylaşması gereken bu zevkimizi azaltmayalım.

Bu foruma ve faliyetlerimize destek olan hepinize çok teşekkür ederim.

Harun   


HevyMachine

  • Ziyaretçi
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2007, 09:16:26 »
Değerli tren modelcileri dostlar,
Sizleri yürekten kutluyorum,umarım bu sevdanız hiç bitmez.
Sizlerele modelcilik adına henüz bir paylaşımda bulunamanın üzüntüsü içerisindeyim.
Takdir buyrunuz ki bende henüz yeni başladım ve bu güzel paylaşımlarınızı heyecan ile takip ederek kendime bir yol çizme çabasındayım.
Çalışmalarınız ve öğretileriniz benim için gerçek anlamda yol gösterici oldu olmakta.
Sağolun varolun.
Selamar,saygılar.

Çevrimdışı glyond

  • Önder Sönmez
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • Yaş: 52
  • İleti: 262
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2007, 09:29:18 »
süpersin harun abi,

girşimlerin ve tüm bu aktivitelerdeki gerek maddi gerekse manevi  desteğin ile hem bu hobiye gönül verenleri birbirine kenetliyor hemde bu hobinin herkes tarafından bilinmesini sevilmesini ve en önemlisi saygı görmesini sağlıyorsun, sana çok teşekkür ediyor tüm bu güzelliklerin de devamını diliyorum

SERHATPA

  • Ziyaretçi
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2007, 09:46:22 »

  Sevgili dostum Hevymachine,

  Bu güzel uğraşınızda, size başarılar diliyorum. Hiç merak etmeyiniz, bu hobby öyle bir şey ki, zamana yayıp, sindire sindire yaparsanız, hem zevk alırsınız, hem de gösterdiğiniz sabırla, inanılmaz bir yol alırsınız. forumdaki değerli dostlarımızı sürekli takip ettiğiniz sürece, her sorunuza ve sorununuza cevap alabilirsiniz.Unutmayın her sorunuz size ve forumdaki diğer dostlarımıza bir katkı, bir cevaptır. Ufak tefek tartışmalarımız olursa da,hiç üzülmeyin her aile içinde olur( Biz bir aileyiz). Nasıl bir başlangıç yapmak istiyorsunuz, az çok düşündüğünüz veya planladığınız bir kurgunuz var mı?. Bizlerle bunları paylaşırsanız,Size en uygun gelen cevapları kısa sürede edinebilirsiniz. Bu forum bizleri bir araya getiren İstasyon binaları ve peronları gibidir,hepimiz aynı trenin yolcularıyız.Trenimizin hareket saati gelmiştir, peronda hobbytaşlarımızdan kimse kalmasın, herkes kompartımanlarına binsin  :D :D.Aramıza tekrar hoş geldiniz.

                              Serhat,

Not : Adınızı belirtmediğiniz için, nickname' nizle size hitap ettim.Mesajlarınızında bunu belirtirseniz sevinirim.

HevyMachine

  • Ziyaretçi
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2007, 10:36:20 »
Sn.Serhat Bey,
Alakanıza teşekkür ederim.Lakin henüz kurgu aşamasında bile değilim.
Şu an için nereden ,nasıl başlarım düşüncesiyle bir hazır setmi edinsem,yoksa pare lokomotif ve akabinde uygun vagonlarımı temin etsem onun kararı üzerindeyim.
Malumunuz üzere çok ekonomik bir uğraş olmamakla birlikte mutlaka uygun çözümlerinde olduğu kanaatimi yitirmedim.
Değerli yardımlarınızı seve seve kabul ederim.
Selamlar,saygılar.

S.Hamdullah MALİKOÐLU

abdusta

  • Ziyaretçi
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2007, 10:59:57 »
Sayın Harun bey,

Cnr fuarındaki sergimizin hayırlı geçmesini temenni ederim..

Saygılarımla
A.Usta

avsalı

  • Ziyaretçi
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2007, 11:18:05 »
saygılar sunarak başlamak istiyorum .Model trencilik hobisiyle 19/12 öncesi kayıt olduğum zamanda, yaklaşık 5 ay gibi bir süredir ilgilenmekteyim. Ne hikmettir ki hayatım boyunca trenleri dergilerde modelleri ise bir kaç alışveriş sitesinde görmüştüm. forum dan edindiğim izlenimler ve kurulan dostluklar neticesinde bilmediğimiz onlarca konu hakkında bilgi edindik. Bu işe gönül vermiş hayatının bir parçası olmuş ve modelcilik dalında ciddi çalışmalara imza atan ustalarımızla  ve forumun kurucusu yapılandırıcısı ve bu olguyu tüm Türkiye ye ve hatta yurt dışlına kadar sesimizi duyuran Harun bey ve ismini sayamadığım daha bir çok arkadaşımız ve Abilerimiz  ile bire bir görüşme ve fikir alma şansları yakaladık. İlişkiler hep Abi kardeş ve dost canlısı bir havada gelişti.Ve halada öyle devam etmekte. Burda anlatmak istediğim forumun bize taktik ve yetenek olarak kazandırdıklarının yanında edinilen seviyeli dostluklar ve kurulan arkadaşlıklar.Çoğumuz birbirimizi görmememize rağmen bırakın ismiyle hitap etmeyi ......bey sıfatını kullanmadan mesaj atmıyoruz. Bunun ne kadar medeni bir hava yarattığını ve gayet sıcak bir ortam oluşturduğunun farkındayız hepimiz. Bu ustalarımızın kıymetini bilelim .bize daha iyi imkanlar sağlamak için TR de daha ucuza bu hobiyi yürütebilmemiz için işini gücünü bırakıp Numberg oyuncak fuarına giden ve bizim için elinden gelen desteği ve yardımı esirgemeyen bu ustaları el üstünde tutalım. forumumuzun ve kulübümüzün yeni aktivitesini canı gönülden tebrik ediyor ve kişisel çabalarından dolayı da sayın Harun YAMANLAR ı şahsım adına tebrik ediyorum. saygılarımla.

Çevrimdışı agulday

  • Ali U?u® GÜLDAY
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • Yaş: 39
  • İleti: 172
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2007, 15:37:52 »
CNR 10.Salon Sony standından herkeze merhaba

burada kurulu olan standda çok ilginç şeyler oluyor. hepside birbirinden komik.

1.Sony bize kızmaya başladı :D fotomak. ve kameralardan ziyade trenlerin rabet görmesi  :D zaman zaman trenlerden başka bişeye bakmayanlarla doluyor.
2.hatıra fotoğrafı çektirenler mevcut :D standın başına geçip görevli arkadaşlardan rica edip ailecek hatıra fotoları çektiriyorlar :D
3.Burada bulunan bayanlar trenlere erkeklerden daha hevesli :D standın başından erkek arkadaşları yada kocaları çekiyorlar zorluyorlar gitmek için, bayanların verdiği tepki : banada bundan alsana :D ama daha inceleyemedim :D yaa dur iki dakka makineler sanki çok önemli :D bunlar daha güzel :D gibi cevaplar geliyor.

bu arada ilk ziyaretçimiz. (kehud-34) ahmet abi. burada olduğumuzu duyunca atlayıp gelmiş. kendisine teşekkürü bir borç bilirim...
Uğu®

jedi

  • Ziyaretçi
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2007, 15:49:30 »
yoğun ilgiyi kınıyorum...

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2007, 19:07:19 »
Uğur cep telefonuyla bazı resimler çekmiş. Kalitesi kötü olmuş ama fikir vermesi açısından koyuyorum.


Bu resimdeki kalabalık diaromaya bakıyormuş makinalara değil.






mali87

  • Ziyaretçi
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #11 : Nisan 16, 2007, 11:29:51 »
      Selam arkadaşlar,Model Trenciler Kulubü olarak ses getirmeye başladık.Emeği geçen tüm arkadaşları canı gönülden kutlamak isterim,Harun abi burada asıl senin emeğin çok onun için teşekkürün çoğunu sen hakediyorsun.

      Emeği geçen arkadaşları tekrar kutlamak isterim,herşey gönlünüzce olsun,hoşçakalın mutlu kalın. :D



     mali...

Çevrimdışı Mustafa Ay

  • Mustafa Ay
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: Bursa / ?stanbul
  • Yaş: 38
  • İleti: 64
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2007, 12:14:45 »
SEVGİLİ HARUN ABİ VE TÜM EMEÐİ GEÇEN ARKADAŞLAR,
SİZLERİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.BÖYLE ATILIMLARIN DEVAMI GELDİKÇE BU MEŞALE ASLA SÖNMEZ.HAYATIMI BU UFAK HOBİYE SIÐDIRDIÐINIZ İÇİN SİZLERE TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.DAHA NİCE NİCE MUTLU ANILARA.
SAYGI VE SEVGİLERİMLE.
MUSTAFA AY

Çevrimdışı Teoman Kardaşlar

  • Teoman Kardaşlar
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: izmir
  • Yaş: 65
  • İleti: 2458
Ynt: CNR FUARINDA AKTIVITE ICINDE AKTIVITE
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2007, 20:31:32 »
Saygıdeğer modeltreciler,
Tren modelciliğinde bu güzel oluşumları sağlayan, başta Harun Yamanlar bey ve kendilerine gece gündüz demeyip,desteklerini esirgemeyen, dolayısıyla güzel bir ekip çalışması örneği veren modeltrenci dostlara da sonsuz tebrikler,teşekkürler.

Saygılar, sevgiler
Teoman Kardaşlar