Model Trenciler Forumu > Üyelerimizin yapmış olduğu öğretici çalışmalar.

atölye

<< < (2/3) > >>

Çağdaş BABACANOĞLU:
arkadaşlar bir sorunum var atölyenin iskeleti keresteden olacak kaplaması ise osbden, fakat osbyi yalıtım yapmak gerekiyor yoksa çürür.
Sorum ise bunu ne ile yalıtabilirim

ades:


10 plaka osb gider gibi bu 300 kilodan fazla bunun izolasyonu var membranı var ısı yalıtımı var bu kostrüksüyon bu ağırlığı taşımaz
İnşaat mühendislerinden destek alın

Çağdaş BABACANOĞLU:
Temeli attık yaza inşaata başlıcaz













CAN:
Sevgili Çağdaş,

Hayırlı olsun, güzel bir başlangıç olmuş. Resimlerinde ölçülendirme olmadığı için ancak tahmin yürütebiliyorum. Anladığım kadarı ile 10x10 dikmeler kullanacaksın. 10x10 ahşap dikmelerin çatı konstrüksiyonunu taşıyıp taşıyamayacağı konusunda ciddi endişelerim var. Çizimlerde gördüğüm çatı konstrüksiyonu bu taşıyıcılara bayağı yük bindirir. Önerim öncelikle daha hafif bir çatı konstrüksiyonu tasarlaman, zira bu ölçülerde bir yapı için bu kadar detaylı bir çatı pek anlamlı değil, ama tabii çatı örtüsü konusunda açıklama yapmadığın için daha fazla birşey söyleyemem. Dış cephe kaplamasında osb kullanmaksa bence hiç mantıklı değil. Osb bir cephe kaplama malzemesi olarak kullanılacaksa, bunun izolasyonu ve yalıtımı sana daha fazla mali külfet getirir.
Bence bir bilene danışmalısın, daha ucuz ve uzun ömürlü bir dış cephe kaplaması bulabilirsin. Örneğin betopan veya benzeri bir malzeme.

Kolay gelsin,

Sevgiler,

Can

 

kuyumaz:
Oncelikle kolay gelsin. Sevgili Can’ın yazdıklarına aynen katılıyorum. İlla dıs kısmı osb yapmak istiyorsan cam vb agactan imal edilmiş yalıbaskı konstruksıyon ile kaplıyabilirsin. Kose birlesmelerine dikkat. Selamlar kolay gelsin.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git