Markalar, üreticiler > Trix

Trix Express No.33951 DB Goliath (2 Ray DCC)

(1/4) > >>

Arda:
Merhabalar, vinç hastası olarak sizinle 2013 Aralık ayında e-bay'den aldığım "Trix Express No.33951 DB Goliath"ı paylaşmak istedim. Kurgum 2 Ray DCC olmasına rağmen, Goliath piyasada hiç bulunmadığından bulunanlarda çoğunlukla Marklin (AC) olduğundan dolayı, bir şekilde 2 raya çeviririm diye hemen satın aldım. Ama 2 raya çevirme süreci düşündüğümden sancılı gelişti fakat nihayet tamamlandı ve şuanda ECOS 52000 ile sorunsuz çalışmakta DCC kurgu üzerinde.

Karşılaştığım 2 önemli sorun;
3 Ray DC nin 3 Ray AC'den farkı, AC'de dış raylar tek kutup orta ray diğer kutupken, 3 ray DC'de orta ray bir kutup, yanılmıyorsam dış raylardan yalnızca biri diğer kutup. Dolayısıyla izole tekerler kullandığımda rayın tekinden bir şekilde ortadaki pabuca elektrik almam gerekti. Bunu Goliath'ın önüne seti tamamlayacak sesli bir BR204 bağlayarak hallettim. BR204'ün tekerinden aldığım elektriği iletken kuplörler kullanarak, Goliath'ın orta pabucunu söküp aktarmayı başardım. Elektrik alma sorunu böylece çözülmüş oldu.

İkinci sorun ise Goliath'ı yürütürken makaslarda ortaya çıktı. Trix Express'in orjinal tekerlekleri aslında izole, Marklinlerin aksine ancak malesef flanşları çok geniş, dolayısıyla makaslarda sürekli sorun çıkardı raydan çıkarak. Marklin'e mail attım uygun DC tekerlekler ne olur diye hemen cevap döndüler ve onlardan yaklaşık 20 adet aynı çapta DC tekerlek alarak bu sorunu da çözdüm. Goliath'ın vagonları değil ama kendisinin tekerleklerini değiştirmek çok zahmetli oldu.

Eğer dönüşümle ilgili sorularınız olursa seve seve yardımcı olurum.

Selamlar

Arda

utkan:
Hafızam yanıltmıyorsa, ilk kez 2000 yılında Nürnberg Oyuncak fuarında bir Japon gruba yapılan özel bir gösteride tanıma fırsatını bulmuştum Goliath'ı....ve itiraf etmeliyim ki digital biriktirmediğim için bir pişmanlık  anıydı benim için.... :'(

Güle güle kullanın,  Arda Bey.... :)

m. utkan

Arda:
Cok tesekkurler Mehmet bey. Sanirim sizin de dediginiz gibi ilk olarak 2000 yilinda üretilmiş ve bir sure sonra uretimi durdurulmus. Ozellikle DCC olanlarini bulmak cok zor. Bu yüzden tam da bugun yine e-bayden 23951 kodlu 2 ray DCC icin uretilmis olanini gordugum anda aldim :) basina birsey gelmeden elime ulastigi takdirde iki Goliath inda is basindayken bir videosunu cekip koyacagim foruma...

utkan:
Videonuzu dört gözle bekliyorum.... :)

Bu arada seçiminizden dolayı sizi tebrik ederim, Arda Bey..... :)

Saygılar.....

Mehmet

Arda:
Çok teşekkürler Mehmet bey :)
Saygılar sevgiler
Arda

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git