Gönderen Konu: Gıdı Gıdı Tren Sefeleri Başlıyor..  (Okunma sayısı 2694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ugur

  • Uğur Kadıköylü
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: Türkiye / Manisa
  • Yaş: 34
  • İleti: 233
  • Manisaspor
    • Siber Savaş
Gıdı Gıdı Tren Sefeleri Başlıyor..
« : Ağustos 01, 2015, 11:31:43 »
"Gıdı Gıdı" treni yıllar sonra yeniden çalışacak

AYDIN (AA) - Sümerbank fabrikasının çalışanlarını taşıyan, bölge halkınca çıkardığı ses dolayısıyla "Gıdı Gıdı" adıyla bilinen tren, 15 yılın ardından Nazilli'de yeniden sefere çıkacak.

Trenin lokomotifinin bakımdan geçirilerek çalıştırılmasıyla ilgili tören düzenlendi.

Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir, konuşmasında,  Atatürk 'ün emanetini tekrar hizmete sokmaktan ötürü mutluluk duyduklarını söyledi.

Sümerbank fabrikasının, Adnan Menderes Üniversitesi'ne devredildiğini hatırlatan Demir, şunları söyledi:
"2006 yılından bu yana çalışmayan ve üniversitenin Sümer Kampüsü'nde duran treni, bakımın ardından yıllar sonra yeniden çalıştırdık. Geçmişten kalan iki vagonunu da yenileyeceğiz. İnşallah çok yakın zamanda bu tarihi trenin sesini yeniden duyma şansımız olacak. "Gıdı Gıdı", 15 yıl aradan sonra bu kez nostaljik seferlerine başlayacak."
Emekli Devlet Demir Yolları işçisi ve lokomotif ustası Ramazan Demir de 15 günlük çalışmanın ardından lokomotifin yeniden çalışır hale geldiğini belirterek, "Bu trenin yeniden çalışması, benim için başka bir mutluluk. Sanki bir çocuğu diriltiyorsunuz veya yeni bir çocuk ortaya çıkartıyorsunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Gıdı Gıdı", sembolik olarak hareket ettirildi.
Tren, Mustafa Kemal Atatürk 'ün Sümerbank fabrikasını açmak için geldiği 1937 yılından itibaren fabrika ile İzmir-Aydın tren yolu arasındaki bağlantı hattında kullanıldı.

Dört vagona sahip tren, 1995 yılına kadar işçileri taşıdı. Son seferini 7 Ekim 2006'da gerçekleştiren tren, Adnan Menderes Üniversitesi Sümer Kampüsü'nde konuşlandırıldı.










Alıntı: http://www.radikal.com.tr/aydin_haber/gidi_gidi_treni_yillar_sonra_yeniden_calisacak-1407089
Millî olmayan bir hükûmet milleti her vasıta ile felâkete götürdüğü zaman, bu milletin her ferdinin millî duygulara kapılarak isyan etmesi hak değil, millî bir görev olur.