Model Trenciler Forumu > Okan Bostancı

G Ölçekle yeni bir başlangıç

(1/4) > >>

kamyoncu-itulu1:
Beni tanımayan arkadaşlar için özetle eskiden ( 8 sene önce) HO yu bıraktım ve 1:16-1:14.5 RC kamyon ve iş makineleri hobisine başladım hala da bu hobimi sürdürüyorum.

Bahsettigim hobim de de diaroma (bizde nedense parkur deniyor) olayı var Uzun süredir aklımda olan, fakat bugune kısmet olan G 1/22.5 ölçekli trenlere sıra geldi. Bunlar malumunuz 1:16 lardan biraz daha küçükler ama amerikan olmanın verdigi avantajla yanyana durabiliyorlar. Yoksa kısa avrupa vagonlar düdük gibi kalıyor benimkilerin yanında. Bende uzun süreden beri yazlıktaki bahçe kurgusuna tren ayagınıda eklemek istiyordum. Hayırlısıyla bunun için ilk adımı atmış oldum. Şimdilik 1 vagon 2 de makasım var :D

Amaaa Harun abi Nürnberg de ticari satışı olan daha büyük ölçekli birşeyler denk gelirse ona geçerim kamyonların yanında daha da güzel dursunlar diye. Ama denk gelmezse artık Lokomotif ve vagonlar için yeni alternatifler bekliyorum :D özellikle USA trains çok güzel olur  ::) ::) ::)

Vagona su dolabiliyor, alttada deligi var ordanda boşalabiliyor :D bunu degerlendirecegim kullanırken :D

Konu açılmışken bir kaç detaya daha degineyim, Alacagım vagonlarla taş mıcır taşımaya niyetim var (gerçek taş kırıcı mıcır kırıcımda yakında alacagım 1 mm çapa kadar kırabiliyor) bu yuzden alt kapagı acılabilen modelleri tercih edecegim ki onlarda hafriyata nakliyata dahil olacaklar. Ayrıca resimde görülen henzemin geçit bariyeri ışıklı sesli daha bunun gibi pek çok ışıklı yada sesli gerçekci ekipmanı diaromama eklemeye niyetim var. Onumuzde ki günler ne getirir bilmem ama inşallah güzel işler çıkartmaya niyetim var.

Ayrıca daha önce trafik işaretleri, kuka ve bazı aksesuarlarını kullandıgım playmobilde G ölçege göre dizayn edilmiştir ama gayet güzel bizim ölçeklede kullanılabiliyor bunuda ek bilgi olarak vermiş olayım.

Ve son not Serkan Kaçan a bu güzel vagon raylar ve hediye için çok teşekkür ederim.

GOKHAN OZKAN:
Güzel bir çalışma olucağı anlaşılıyor.
Hayırlı olsun.

kemalomay:
Okan , geri gelmene sevindim , işin bittiğinde bir video koy lütfen bahçeden.

kamyoncu-itulu1:
Teşekkür ederim Gökhan bey,

Kemal abi önce inşaat olucak malum inşaatıda kendi model araçlarımla yapacagım ondan tam tren tadında videoların gelmesi biraz zaman alır ama yaza inşallah diaroma kurulumuna başlayacagım, hava sogukken avcı toplayıcı takılmaya devam :D

Ugur:
Keşke o kadar çok alanım olsada bende G ölçek yapsam :) Harika olucak gibi duruyor merakla bekliyoruz çalışmaları.

Selametle.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git