Model Trenciler Forumu > Koray Cenan

Z ölçek diorama ön çalışma

(1/80) > >>

koraycenan:
Evet model trenci dostlar Ho ölçek yapayım dedim resmen hanım HoHoHo dedi :) Malum kafamdaki gibi bir kurgu için oldukça fazla alan lazım bende ümitsiz bir şekilde emekliliğimde artık yaparım derken Z ölçekle tanıştım. 3 te 1 az alan olması beni cezbetti muayenehanemde hem hastalarımın görebileceği hemde hergün benim görebileceğim bir z diaroma yapmaya karar verdim. Oldukça şık bir şey olması gerekiyor gerek mobilyası gerekse üztnün pleksi ile toza karşı kapalı olması şart. 3 metre uzunlukta 1 m genişlik olan bir alana kurmaya karar verdim yada 3 m 2 orta masa gibide yapabilirim ama o zaman elektrik kablosu görünür olacağından karar veremedim. Bol miktarda makasların olduğu sanayi ağırlıklı ama yerleşim merkezide olan bir diaroma yapmak istiyorum. En önemlisi ise çok gerçekçi olması gerekiyor. Bunun için araştırmalara başladım plan konusunda hepinizin fikirlerini bekliyorum. Birde z ölçekte acaba dağlar ne kadar yükseklikte olmalı malum pleksi ile kapatıcam çok büyük olursa görüntüsü çirkin olur diye düşünüyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.

koraycenan:
Birde sorum olacak analog olan bu lokolarda hat üzerinde izoleli hatlar yaparak birden fazla treni nasıl yürüteceğiz malum dijitalle başladığım için analog biraz yabancı bana mesela bir yolcu treni bir hat üzerinde giderken bir başka alanda manevra lokosu ile vagon taşımayı nasıl yapabilirim. Ayrı trafolarlamolacak sanırım ama normalde ho lar izoleli bağlantı aparatları vardı z içinde var mı acaba? Evet sabah sabah araştırmaya başlayınca anlaşılan z dekoderle dcc yapacağım en kolayı bu gibi gözüküyor :) 2 decoder siparişi verdim bakalım kocaman bir büyütec lazım şimdide :)))

koraycenan:
http://m.youtube.com/watch?v=1yIEKwkFTsU
Tcdd çalışması enteresan

ihsan:
Sevgili Koray
3m 2m Z ölçekte biraz zor doldurursun ama verdiğin linkte de sadece dere tepe yapacaksan olabilir
Görsellik için ideal yükseklik 1.50

copen:
koray bana da biraz buyuk geldi, buyuk olmasının yanı sıra bir de tasarımda denge oran noktası var 3m 2m alanda z ölçekte kuracağın bir diaroma bakan kişiye tasarım acısından biraz bogucu gelebilir, mesela ne kadar realistic alan yaratırsan yarat karmasa icinde kaybolacaktır, senin farkında oldukların farkındaliıklarını yitireceklerdir... Nacizane benim planım şu olabilirdi farklı ve kucuk faunalardan diyelim ki 70cm lik vs birden fazla diaroma hazırlayıp değişik bir konceptte bunları ilişkilendirmek gibi cok anlatamadım ama vakit bulup örnekleme yapabilirim belkide :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git