Model Trenciler Forumu > Ferda Genç

Tramvay yolu yapımı denemesi

(1/6) > >>

Ferda:
Arkadaşlar uzun zamandır yapmaya çalıştığım tramvay yolu  çalışmasına başladım.Bu çalışma çok çok ön bir çalışma olup,merakımı gidermek ve yapmayı planladığım kurguda kullanılabilirliğini öğrenmek açısından fikir verecektir.

36 cm lik PVC plakaya kurgularımızda kullandığımız 1/87 raylardan traversiz olarak ,ray aralığının traversli ray aralığı ile eşit olmasına dikkat ederek tek tek Pattex ile yapıştırdım. Daha sonra yapıştırdığım rayların iç kısımlarına birer tane daha ray yapıştırarak ray döşeme işlemini tamamladım.



Zemin PVC nin etrafını havuz şeklinde kapattım.



Devam edecek

İlyas Şıklar:
Ferda Bey, zor bir işin en zor kısmını aşmışsınız görünüyor. Ben bir türlü başlamayı göze alamıyorum. Sizin deneyimlerinizden yararlanacağız, kolaylıklar diliyorum... İlyas Şıklar

Ferda:
İlyas Bey teşekkür ederim.Hepimiz hepimizin tecrübelerinden faydalanacağız.Önemli olan çalışmalarımızı,tecrübelerimizi beğenilip beğenilmeme,ilgi görüp görmeme ve az mesaj çok mesaj alıp almama kaygısı taşımadan burda paylaşmak.Hepimizin her türlü paylaşımdan öğreneceğimiz çok şeyler var.                                                                                                                   
Bu deneme daha öncede yazdığım gibi ön bir çalışma olup ve üzerinde düşünülmesi gereken bir çok husus var.Bunları umarım hep beraber çözeriz.

İlk etapta sadece ray çevresi çalışması önemli olduğu için rayların dış kısımlarının yaklaşık birer cm dışlarınıda PVC plaka ile doldurdum.Bu PVC lerin kalınlığı ile rayların yüksekliğinin aynı ölçüde olmasına dikkat ettim.



Rayların iç kısımlarını alçılama öncesi temizlemede kolaylık olsun diye çok ince şeritler halinde kestiğim straforlar ile doldurdum.



Ve içine çok çok az gri renk kattığım alçı ile doldurma işlemini yaptım. Stapula ile hafif bir düzeltmeden sonra kurumaya biraktım.Burda alçı yüzeyini kaymak gibi düz yapmamız gerekmiyor.Hafif bombeler işimize yarayacaktır.Rayların üzerindeki alçı ise zar kadar ince olduğu için temizleme problemi olmayacağını umuyorum.





Devam edecek

Teoman Kardaşlar:

Ferda Bey, tramvaylar için yaptığız, yol yapımı örnek çalışması son derece güzel bir çalışma.

Tramvayların yolları; şehir içinden cadde ve sokakların genelde ortalarından geçmeleri ve bu yolları diğer kara taşıtıları ile paylaşmaları, traverstli demir yolundan farklı bir demiryou yapma zorunluluğunu
ortaya çıkarıyor.

Siz de bu durumu dikkate alarak tramvay yolu yapımı deneme çalışmalarınız ile bizlere çok yararlı olacak bir çalışma başlattınız. Çok teşekkürler.

Çalışmanızda başarılar diler, saygılar, sevgiler sunarım.
Teoman Kardaşlar

Okan:
Bu ilginç bir çalışma olacak. Merakla bekliyoruz.

Bu arada hazır olarak şunları bulabildim

http://www.tillig-tt-bahn.de/deutsch/luna-tram/index-luna-tram.html

http://www.internationalmodels.net/acatalog/Main_Catalogue_Index_HOm_19.html

Bir de böyle tramvay örnekleri var http://homepages.tesco.net/j.d.whitehouse2/hogauge.htm

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git