Genel Konular > Resimler

Çok Güzel Çalışmalar Bunlar

(1/41) > >>

Ferda:
Değerli dostlar,

Bu başlık altında uzun senelerden beri arşivlediğim ve çok çok beğendiğim kareleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Resimleri arşivlememin tek sebebi,  resimlerin büyük bir kısmında trenler olmasına rağmen trenler değil  harika çevre kurgulama çalışmalarıdır. Bu arada bilgisayar kullanma özürlü birisi olarak resimleri düzgün bir şekilde arşivlemediğim için toparladıkça paylaşacağım.

Ferda









kemalomay:
Ferdacım 2. ve 3. resmin model olduğundan emin misin yav.

CAN:
Ferda selam,

Kemal sormasa aynı şeyi bende soracaktım, o karelere bakarken hakikaten düşündürdü.

Sevgiler,

Can

Ferda:
Sevgili Kemal ve sevgili Can maalesef iki resimde kurgu. Maalesef diyorum zira bu kadar gerçekçiliği yakalayabilmek benim için ulaşılabilmesi imkansız bir hayal. Lokolu resimdeki inanılmaz eskitmenin yanında çevre kurgulamasıda muazzam. Bu tür eskitmelerin daha bir sürü örneği var fakat resimlerken çevrenin gerçekçiliği ile bütünleşmiş gördüğüm ender resimlerden bir kaçı.. Tabi ayrıca foto çekimi de işin oldukça bilgi ve tecrübe gerektiren başka bir kısmı.
 Bence iyi yapılmış kesit kurguların mümkün olduğu kadar gerçeğe yakın resimlerinin çekilmesi isteniyorsa oldukça az hatta hiç figür kullanılmamalı. Uzaktan dahi çekilse figürler işi bozuyorlar. Vasıtalarda aynı şekilde görüntüyü etkileyebiliyorlar ama onlarda çok gerçekçi üretilmiş çeşit ve eskitme vs şansınız daha fazla oluyor.  Sorunuzu şimdi koyduğum resimlerin bilgisayarımın hangi dolabının hangi çekmecesinde olduklarını bilmediğimden dolayı biraz geç cevapladım :). Modelcinin aynı kesit kurguda ve karlı başka kesit kurguda farklı lokoları çektiği  resimlerde var ama sizleri sıkmamak için bir kaç tane daha paylaşıyorum.                                                                                                                                       .








Ozan Dik:
keşimlikle çok güzel bir çalışma
bence gerçekçiliği yakalamak için dışarıda fotoraflanmış hem güneş ışığından hemde gercek gökyüzü kullanma sansı olmuş tabiki çok profyosyonel çekilmiş...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git