Markalar, üreticiler > Hornby Group (Hornby, Lima, Rivarossi, Jouef, Arnold, Electrotren)

Hornby Live Steam

(1/3) > >>

Harun:
En son video

----------------------------

Merhaba,

Proses Elektronik olarak Hornby'nin geçen sene tüm dünyada satışa sunduğu gerçek buharla çalışan lokomotif setlerini getirdik.
Daha önce getirmememizin sebebi buharla çalışan ilk modelin İngilizlerin çok sevdiği ama genelde İngiltere dışında çok kullanılmamış olan Mallard modelini yapmış olmalarıydı. Bu sene Mayıs ayında çıkan ve bütün dünyada çok tanınan, üzerine filmler ve bir sürü belgesel yapılan Flaying Scotsman modelini yapmaya başladıklarında biz de bu modelle başlamaya karar verdik.

Aşağıda bu modelle ilgili bazı resimleri ve çalışmasıyla ilgili şemaları görebilirsiniz.

Modelde su iki aşamalı olarak ısıtılıyor. İlk önce tender modülünde belli bir ısıya gelen su lokomotifin içindeki Süper Isıtıcı'da kaynama ve buharlaşma seviyesine geliyor. Daha sonra bu oluşan buhar aynı gerçek lokomotiflerdeki gibi pistonları hareket ettiriyor ve lokomotif ileri, geri, yavaş, hızlı istediğiniz şekilde kumanda ediliyor.

Lokomotif gerçek buharla çalıştığı için buhar efekti veren yağ ve ısıtıcılar bulunmuyor. Bacadan, oluşan gerçek egzost buharı çıkıyor. Ayrıca lokomotifin düdüğü de gerçeklerinde olduğu gibi buharla çalışıyor.

Video dosyası da burada http://www.proses.com/gitti/hornby/livesteam/live-short-01.wmv

ctekin:
Harun bey,

Öncelikle teşekkürler. Daha önce sizin sitede bakmıştım ama bu fotoğraflar sanki biraz daha iyi.

Aklıma ileri/geri mekanizması takıldı; bu konuda -elinizde varsa- bilgi verebilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Cem.

Jazzista:
Yahu ne kadar ilginç değil mi?Çok hoşuma gitti.Acaba bunun fiyatı hakkında bilginiz var mı?Umarım marklin de buna benzer birşey yapacaktır.Belki de yapmıştır.Biliyor musunuz? :)Teşekkürler

Harun:

--- Alıntı yapılan: uluozgur - Aralık 23, 2006, 00:29:12 ---Jazzista,

Aşağıdaki konuda Marklin buharlı ile ilgili Cem Tekin'in verdiği bilgileri bulabilirsin. Hornby'yi ise Harun Abi Gittigidiyor'da 2300YTL diyordu ama forum üyelerine bir indirim yapacaktır sanırım.

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=25.0

--- Alıntı sonu ---

Özgür'cüm yarın yani 23 Aralık Cumartesi çalıştırmayı düşünüyorum. Atla gel istersen  :D

Harun

Harun:
En son benim bugün yaptığım çekimler.

Makinist olarak bizim Gürkan. Yalnız özellikle en sondaki teşekkürler ve şikayetler bölümüne kadar seyratenizi öneririm  ;D

7 dk.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git