Markalar, üreticiler > Fleischmann

Fleishmann 64154 BR 55 - Piko BR 55

(1/4) > >>

sururkip:
İyi akşamlar,
Bu hafta çok ilginç bir şey yaptım ve internette açık arttırmayla bir loko aldım. Şimdiden cehaletimden dolayı özür dileyerek, bazı sorularıma cevap arıyorum.
Öncelikle elimde daha önceden var olan Piko BR 55 G7 yi ESU ile sesli bir hale getirmiştim. Sorunsuz da çalışıyor.

Geçenlerde internette gezerken Hong Kong'dan çok uygun fiyata Bir Fleischmann BR55 G8.1 buldum. Lokomotifin numarasında 64154 yazıyordu ki bu FLM twin-decoderli modeli ama model açıklamasında çok açıkça WITHOUT TWIN DECODER yazıyordu. Ben de her türlü kazıklanma riskini alıp bulokomotifi satın aldım. Gelen kutusunda FMZ Lok 64154 yazıyor ve gri renkli eski kutulardan.

Valla ikisi yanyana çok hoş durdu

 Ama yeni gelen lokoya bir decoder takmam gerekiyor ki onu da raylarımda çuflatabileyim.

İnternetteki araştırmamda Erkut Baykal adında bir beyin bunlara kablo ve dekoder taktığını anlattığı sayfayı gördüm. Bir çok eski sayfada bu modelin DCC çalışabildiğini okudum ama decoderi yoksa tabii ki bunu çalışması imkansız. Çılgınca bir fikirle öncekinin tender bölümü acaba yeniye olur mu diye düşündüm ama birbirlerinden o kadar çok farklılar ki. O zaman bu yeni lokoya decoder takmak imkansız mıdır dedim. Ben daha açmaya kıyamadım. İçinde decoder içinde arayüz var mıdır bilmiyorum ama üretici sayfasında FMZ dekoderler için 6 kablolu fala diyor.
Bu konuda bana yardım edebilecek var mıdır. Acaba Harun Bey'e göndersem buna bir dekoder eklemekle uğraşır mı. Ses istersem kokusunu çıkarmış olur muyum. Neyse gene yaşımla uyuşmayan şımarıklıklar yapıyorum.
Neyse kısaca bana bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır?
Yanıtlar için şimdiden teşekkür ediyorum
Saygılar, Sürur

sururkip:
Bu arada dış şekli benimkiyle aynı olan ama teknik özellikleri kat kat üstün olan şu ürün ve videoları da buldum.
&feature=youtu.be
http://www.fleischmann.de/en/product/182184-4154-0-0-0-0-0-002001/products.html
http://www.fleischmann.de/en/product/178657-4154-0-0-0-0-0-002001/products.html

kemalomay:
Surur kardeşim , eğer biraz beklemeyi göze alırsan ( elleri çok dolu bu ara ) Harun beyin orda ses dekoderi takarlar.

sururkip:
Harika ! Acelem yok .

sururkip:
İyi akşamlar,
Acelem yok demiştim ama daha fazla dayanamadım ve trenimi söktüm  :P En azından hem 64154 yazıp neden içinde twin dekoder yokmuş diye merak ettim. Gördüğüm kadarıyla 4 tane kablosu var ve bunların 2 tanesi motora diğerleri de ışıklara gidiyor. Yani full analog gibi duruyor. Kazanın altında gerçekten dekoder e uygun gibi duran bir boşluk var.Adam lokoyu mahfetmiş demeyin hemen eskisi gibi topladım.İşte resimleri

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git