Gönderen Konu: "Yer'im Yok" Diye Ağlıyanlara...  (Okunma sayısı 6007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ebaykal

  • Ziyaretçi
"Yer'im Yok" Diye Ağlıyanlara...
« : Nisan 14, 2007, 14:39:39 »
Adamın yazısını okuduktan sonra utandım.Bir daha böyle bir laf etmiyeceğim.

http://rail.felgall.com/nrr.htm

Sonrada bunları inceleyin:

http://www.carendt.us/

Halen yerim yok diyormusunuz?

Erkut

Çevrimdışı İlyas Şıklar

  • ?lyas ??klar
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: Eskişehir
  • Yaş: 62
  • İleti: 851
Ynt: "Yer'im Yok" Diye Ağlıyanlara...
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2007, 16:54:53 »
Anyone who says this to you is lying (and if they actually believe it then they are lying to themselves as well)...The real reason that many railway modellers don't have a model railway of their own is either that they don't consider themselves capable of building their own layout or they don't want a layout of their own.

Bu sözlere katılıyorum.... Ustaların eserlerini görünce moralim bozuluyor ya napayım...İlyas
« Son Düzenleme: Nisan 14, 2007, 16:59:51 Gönderen: isiklar »

ktuzunalp

  • Ziyaretçi
Ynt: "Yer'im Yok" Diye Ağlıyanlara...
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2007, 13:30:44 »
Bizim ülkede kalıcı kurgu inşa edilmek istendiğinde kuvvetli şekilde karşı çıkabilecek anneler veya eşler biliyorum ama acaba yapmayı gerçekten istiyorsak, onları da ikna edebilecek çözümler bulabilirmiyiz? Bu konuda deneyim yaşayan arkadaşlar varsa, paylaşabilirlerse sevinirim.

Ben kendi adıma, babaannem ile otururken kurgu inşa etmeyi aklımdan geçiremezdim, böyle birşeyi ona kabul ettirmek için ancak kırmam gerekirdi, rayları bazen geçici şekilde döşeyip birkaç gün keyfini çıkarabiliyordum. Kendisi rahmetli olduktan sonra aynı evde yine kalıcı kurgu yapamadım (sanırım rahmetlinin ahını almak istemedim), sonra kendi evime geçip de istediğim şekilde döşeyebilince ilk yaptığım şey kurgu için yer açmak oldu.

Tabi ki bunlar biraz da HO ölçeğe mecbur olduğum için yaşandı, aynı durumu şimdiki zamanda  yaşasam daha küçük ölçekler ile çalışabilirdim, belki en iyi N ölçek alıcısı da ben olurdum. 

Kamil.
« Son Düzenleme: Nisan 18, 2007, 15:21:51 Gönderen: ktuzunalp, The Unforgiven... »

avsalı

  • Ziyaretçi
Ynt: "Yer'im Yok" Diye Ağlıyanlara...
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2007, 13:42:01 »
Kamil Bey selamlar. evet yer konusu hepimizin başının belası. eşleri bu konuda evin içinde olmadıktan sonra bir problem çıkarmıyor. :) ben kendimden biliyorum.kalıcı kurgu inşaa edilecekse en güzeli ayrı bir yer olması. evin içinde böyle büyük bir salon varsa ona birşey diyemem ama evden bağımsız olması en iyisi. sayın ustamın çatı katı veya benim garaj gibi değişik alternatifler uygulanacak en iyi çözüm. yanlız herkezde aynı bollukta yer yok tabi .özellikle şehir yaşantısında yer bulmak oldukça zor. Ankarada Tufan beyin bu iş için bir dükkan kiralaması çözümleyici belki ama ekstra bir maliyet .en güzeli hanımlara annelere veya büyükannelere bu işin bir parçası olduğumuzu bizide anlamaları gerektiğini anlatabilmek. bazen bunu hanımlara anlatmak baya bir pahalıya patlıyor :) 500 YTL bir lokoya ama onlar ( oyuncak  diyorlar ) veriyorsunda bende ............. istiyorum dedikleri zaman mecburen boyun eğiyoruz. :) hatta benim hanım RC Helikopter al bana diye tutturdu. modellerle başım dertte anlayacağınız ama bir şekilde ortası bulunuyor hatta onlarında bazı zamanlarda çok keyif aldıklarını gözlemliyorum. saygılarımla .

abdusta

  • Ziyaretçi
Ynt: "Yer'im Yok" Diye Ağlıyanlara...
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2007, 14:09:03 »
Hep yerim yok,diye sızlananları dinliyoruz..Birde Yerim Bol ama hepsini kullanamıyorum diyenlere Zihni Sinir projesi gibi
kullanabilir bir proje geliştirdim.Yani 3-4 metre derinlik yapıpda daha sonra duvara 0 yasladıgınız bu bölgeye cekmeden
itmeden nasıl uzanırsınız.simdi Asker alanda uyguluyorum..Yakında örneklemesini sizinle paylasırım..
Yerim bol ne yapayım diye sızlananlara..

saygılar
a.usta

ktuzunalp

  • Ziyaretçi
Ynt: "Yer'im Yok" Diye Ağlıyanlara...
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2007, 15:26:11 »
Ömer bey, eşiniz RC'den hoşlanıyorsa siz ailece bazı konuları aşmışşınız demektir. Benim eşim olsun, üstüne bir de RC meraklısı olsun, herhalde baska birsey istemezdim. Cunku bu durumda esiniz de bir hobi ile ugrastigindan sizi daha iyi anlayabilir.

Kamil 

ktuzunalp

  • Ziyaretçi
Ynt: "Yer'im Yok" Diye Ağlıyanlara...
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2007, 10:06:21 »
Ayhan bey, siz de bazi konulari asmissiniz, bence yasantiniz ornek olusturuyor. Her insanin guclu ve zayif oldugu yonleri vardir, kendimin zayif oldugu yonler baskalarinda kuvvetli ise ornek almaliyim diye dusunurum.

Sevgiler, saygilar,
Kamil
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2007, 10:08:25 Gönderen: ktuzunalp, The Unforgiven... »

ktuzunalp

  • Ziyaretçi
Ynt: "Yer'im Yok" Diye Ağlıyanlara...
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2007, 15:39:26 »
Ayhan bey, sozlerinize saygim sonsuz ve katildigimi da belirtmeliyim. Her uyemizin ve butun insanlarin doğru kisilerle ve soz ettiginiz prensiplere dayali bir yasam kurmasini/kurmus olmasini dilerim.

Ne dersiniz, bu noktadan sonra biraz da model trenciligin felsefesini gelistirmeye baslayabilirmiyiz, hayatimizdaki yerinin ne olmasi gerektigi gibi...

Uye oldugum yabanci gruplardan birinde konu dışı (ancak kisisel olmayan) mesajlarin yoğunluğunu görünce dayanamayıp nedenini sormuştum. Bana verdikleri yanıt, grubu, aksam ateş başında toplanmıs, içeceklerini yudumlarken sohbet eden insanlar şeklinde düşünmem gerektiği oldu. Sohbet sırasında farklı konulardan konuşanlarin hepsi de aslında diorama yapımı konusunda en çok aktif olan kişilermiş.

Buradan benim çıkardığım sonuç ise, tren maketçiliği/modelciliğini sadece üzerinde yoğunlaşılması gereken teknik bir konu şeklinde değil de, hayatın bir parçası olarak görebilmek. Eğer hayatın bir parçası ise, bunun içine aile ve arkadaş paylaşımları da doğal olarak dahil edilmelidir.

Kamil         
« Son Düzenleme: Nisan 20, 2007, 11:54:56 Gönderen: ktuzunalp, The Unforgiven... »

Çevrimdışı glyond

  • Önder Sönmez
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • Yaş: 52
  • İleti: 262
Ynt: "Yer'im Yok" Diye Ağlıyanlara...
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2007, 18:40:03 »
Ayhan Bey,

Sarfetmiş olduğunuz  tüm güzel sözlere bütün içtenliğimle katılıyorum