Gönderen Konu: Kuruluş Amacımız Nedir?  (Okunma sayısı 19926 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Kuruluş Amacımız Nedir?
« : Aralık 21, 2006, 16:30:12 »


Sevgili Arkadaşlar,

Ülkemiz, çok sınırlı da olsa bir hobiye sahip olan insanların "yoklukların" içerisinde olduğu bir ülke.

Hobiler, maddi gücün yanında bir de "hobi kültürü" gerektirir. Türkiye şartlarında her ikisinin bir arada olması ise çok da kolay olmuyor.

Ülkemizin kültürel yapısını ve milli gelirini düşündüğümüzde "hobi" sektörünün içler acısı halini tahmin edebiliriz.

Tren hobisi içinse durum daha da zor.

Çünkü çoğumuz trene ya birkaç kere binmiş ya da hiç binmemişizdir.

Cumhuriyet döneminin başlarında "yurdu demir ağlarla örmeye" başlamış ama sonra bu dünyanın en verimli ve zevkli ulaşım aracını göz ardı etmişiz.

Avrupa'da hemen hemen her noktaya trenle konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşılabilirken Türkiye'de bu mümkün olamamıştır.

Hobilerin en zevklilerinden olan "model trencilik" de bu sebeplerden olsa gerek fazla gelişmemiştir.

"Model Trenciler Web Sitesi" çok sınırlı sayıda meraklısı olan bu hobi için bir buluşma noktası olmak için kurulmuştur.

Amacımız, tüm model tren meraklılarını birleştirmek, yaptıklarını paylaşmak, yenilikleri haber vermek, hobi için faydalı olabilecek konuların diğer meraklılara ulaşmasını sağlamak ve bu hobiyi batı ülkelerindeki standartlarına ulaştırmaktır.

Bu sitede model tren, diaroma resimlerinizi yayınlayabilir, yapım tekniklerini paylaşabilir ve hatta elinizdeki ürünleri başkaları ile değiştirmek için sizin gibi diğer meraklılarla buluşabilirsiniz.

Paylaşımlarınız, bu sitenin ve Türkiye'de model trencilik hobisinin gelişmesine hiç şüphesiz yardımcı olacaktır.

Bol "çuf çuf" lu güzel günler diliyoruz.

Harun Yamanlar
« Son Düzenleme: Eylül 15, 2009, 21:03:05 Gönderen: Harun »

avsalı

  • Ziyaretçi
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2006, 03:25:58 »
düşüncelerinizden dolayı sizleri tekrar kutlamak istiyorum biz meraklılarda bu çabanızın boşa gitmemesi için elimizden gelen desteği her zaman vereceğimizi yineliyorum.

avsalı

  • Ziyaretçi
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2007, 10:45:39 »
Amacımız, tüm model tren meraklılarını birleştirmek, yaptıklarını paylaşmak, yenilikleri haber vermek, hobi için faydalı olabilecek konuların diğer meraklılara ulaşmasını sağlamaktır

Harun bey türkiyede model trenciliği konusunu yayma çabalarımız ortda. aklıma bir fikir geldi.ama sizin düşünceleriniz çok önemli. ben yazlık bir yerde oturuyorum. ve avşa adasına her yaz 500,000 in üzerinde yerli ve yabancı turist gelmekte. forumdan ve model trencilikten haberdar olmayan kişilere burada bir çalışma yaparak bilgi akışı ve görsel bir etkinlik yapabilirmiyiz. hatta ve hatta festivaller oluyor.tüm TV kanallarının akın ettiği bir ortamda çalışmalarımızı  bir stant açılarak paylaşımı tanıtımımız açısından da çok büyük yararlar sağlayabilir diye düşünüyorum. sizce negibi çalışmalar yapabiliriz. saygılar.

emredidar

  • Ziyaretçi
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2007, 12:08:52 »
Bende üye olmak istiyorum. Böyle bir düşün gerçekleşmesi ve bir "ilk" in gerçekleşmesi çok hoş bir şey. Daha üye olalı 1 ay geçmedi ama gerçekten çok şey öğrendim. Bir o kadar da şey paylaştım. Evet, Türkiye'de model trencilik çok gelişmedi. Ama biz bunu geliştirebiliriz. Şunun şurasında bir avuç dolusu insanız ve hepimizin amacı aynı.

Türkiye' deki tren sektörü gerek model gerek gerçek trenler bakımından geliştirilmeli. Bütün Türk model trenciler bir çatı altında birleşmeli derim ben. Yabancılarla rtibata geçip taktikler alınmalı, hatta Türkler' de model tren üretmeli. Türk markaları olmalı. Koç, Sabancı gibi zengin ailelerin bu olaya katkıda bulunması lazım. Yatırımcıların bu işle ilgilenmesi lazım. Sonuçta kimse para içinde yüzmüyor ancak ülkemizin gelişmesi için bazı insanların fedakarlıklar yapması lazım değil mi?

Çevrimdışı emrem191

  • EMRE
  • Forum Üyesi
  • Yer: ANKARA
  • Yaş: 43
  • İleti: 38
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2007, 20:28:27 »
Gerçekten güzel bir düşünce Harun Bey. Bence çok zevkli bir uğraşı.Ama bu konuyu yaymalıyız. Kimse bilmiyor. Evimde trenleri gören herkes garip karşılıyor. Oyuncak için büyük değil misin diyorlar. Bu hobiyi bu kültürü yayalım bazı etkinliklerle.

Nedim

  • Ziyaretçi
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2007, 07:45:35 »
sevgılı hobıdasımız emre bey kardesım oncelık ıle armıza hosgeldın,
yerden goge kadar haklısın turkıye de hobı sektoru hatta model trencılık/model tren sevdası ne yazıkkı cok yayılmıs ve anlasılır bır olgu degıl. harun bey dostumuzunda yapmaya calıstıgı bu ben 47 yasında yaklsık 14 yasından bu yana bu hobıye gonul vermıs ama hep saklı tutmus nerede ıse 30-35 yıllık bırıkımını kutularda saklayan ara sıra ortaya cıkartan ve tekrar kutulayan bırı ıdım. meslegım geregı hep ulke dısına cıktıgımda bır parca bırsey edınmeye calıstım.. avrupa ve amerıka da bu hobı ıcın yas ortalaması nerede ıse 40-50 .. ınsallah bu forum ve ılkı ıstanbul da baslatılan etkınlıklerımız ıle (daha buyuklerı ve nıcelerı) bırsey olusacak.. su anda cıddı anlamda ıstanbul dısında yogunluk acısından ankara dakı dostlar olsun ızmır dekı dostlar olsun bunun dısında nerede ıse tum ulke genelındekı dostların katılımları ve katkıları ıle bır ses cıkacak.. ben sahsım olarak buna ınanmaktayım.. yeterkı bırlıktelık saglıyalım.. sızden rıcam sahsınıza butur yaklasımlar ıle soylenen sozler karsısında o sahıslara bıkmadan yılmadan acıklama getırmenız. bunun bır oyun ve oyuncak olmadıgını bunun ınsanı reabılıte eden bır hobı oldugunu anlatmanız.. bu vırus bır sekılde bulasmıs sıze de eh kolay gelsın.. hosca vakıtler ankara dakı dostlar ıle.. 
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus..   

SERHATPA

  • Ziyaretçi
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2007, 09:31:10 »
 Nedim Bey Günaydın,

Sizinde belittiğiniz gibi bu hobbyle ilgili çevremizdekilerin bakış açısı çok farklı, Modelciliğe çocuk işi, Modellere de oyuncak gözüyle bakıyorlar. Oysa , her ikiside birbirinden çok farklı şeyler.Modelcilik çok ayrı bir dünya, her şeyden önce sabır işi, zaman işi, yetenek işi, zeka işi,Ama gelin görün ki tüm bunları 1/87 ölçek üzerinde yapınca çocuk işi, ama 1/1 ölçek üzerinde yapınca yetişkin işi olarak gören çevremize, aslında yaşadığımız dünya üzerinde kullandığımız tüm araçların ve yapıların ilk önce küçük ölçeklerle tasarlandığını ve sonradan gerçek kullanım ölçülerine çevirildiğini , bizlerin arada bir hatırlatmasında fayda var diye düşünüyorum. Modeller içinse, bunların oyuncak değil, bir detay, teknik bir tasarım olduğunu, elektronik bir sistem olduğunu ve en önemlisi bir kurgusunun olduğunu belirtmek, hissettirmek ve yansıtmak gerektiğini özellikle belirtmek isterim.Tüm bunların üstüne,bizlere verdiği huzur, psikolojik rahatlama, sosyal hayatta ki ilişkilerimizde bizi sabırlı, düzenli ve daha sakin kılan bir terapi olduğunu ayrıca belirtmeliyim. Bu işe gönül vermiş tüm hobbytaşlarıma kucak dolusu sevgilerle.


                                           Serhat,

Not : Bu konularda biraz hassasım, biraz dertleşmek istedim.Saygılarımla,

ktuzunalp

  • Ziyaretçi
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2007, 10:22:15 »
Sevgili Serhat bey, soylediklerinize canı gönülden katılıyorum, sayılarımız arttıkça ve insanlar bu işlere harcanan emeğin farkına vardıkça duyulan saygının da artacağı kanısındayım.

Düşünün, eskiden satıcıların tamamı zenginlere oyuncak sattıkları havasını taşırken, model/detay/Türkiyede kullanılmışlık gibi kavramlar önemli değilken, şimdilerde işin farkında olan ve karşısındaki alıcılara ona göre davranan bilinçli satıcı sayısı hızla artmakta. Benim çocukluğumda yurt dışından birşey ısmarlayıp da getirtebilmek neredeyse mucize gibi birşeydi, satıcılar bizi sürekli kandırırlardı ve işten soğuturlardı.

Sizin söylediğiniz gibi oyuncak gözüyle bakan yetişkinlerin fikrini değiştirmek oldukça zor, ama sergiler yolu ile şimdiki çocuklara bunun ciddi (sizin anlattığınız özelliklerde) bir iş olduğu aşılanabilirse, kanımca ileride onlar da ciddi bir iş olduğunu düşüneceklerdir.

Selamlar, saygılar,
Kamil.
« Son Düzenleme: Mart 01, 2007, 10:45:22 Gönderen: ktuzunalp »

SERHATPA

  • Ziyaretçi
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2007, 11:12:20 »
 Kamil Bey,
 Teşekkürler, Haklı olduğunuz bir konu var çocuklar, Açıkça söyliyeyim. Evime gelen misafirlerin çocukları varsa ve hele ele avuca sığmayanlar. Hiç çekinmeden onlara , hemen Model tren setimi , masa üstüne kurarak, hatta onlara da kurmaları yönünde teşvik vererek, bu olayı yaşamaları, hissetmeleri konusunda elimden gelen ilgiyi gösteriyorum. İnanın bana çocuklardan çok büyükler, bu olaydan çekiniyor, korkuyor.Aman bir şey olmasın diye, Oysa çocuklar büyük bir ilgi duyuyorlar. Hele onlara bu işi büyük bir ciddiyetle ve tane tane anlatınca, hem size hemde bu işe saygı duyuyorlar.Bu da ileri ki yıllarda birer yetişkin olacak çocuklar için benim de bir katkım olduysa ne mutlu bana dedirten bir duyguyu hissetmeme neden oluyor. Büyükler hariç
( Onlar model trenleri hala cuf cuf diye tanıyorlar, oysa bir anlayabilseler cuf cuf' ların ne kadar ileri bir teknoloji olduklarını, nelere kadir olduklarını). Neyse daha önce mesajımda belirttiğim gibi bu konuda hassasım, sizlerle paylaşmak istedim.

                                                    Serhat,

Not : Bu arada bir yakınımın çocuğunun, çocukluktan beri  model marketlere olan ilgisi sayesinde, yapmış olduğu modellerin( uçak), bir yetkili tarafından tesadüfen görülmesi sonucu, şu anda o yetkilinin önerisiyle, Ankara TUSAŞ' da tasarım bölümünde çalıştığını belirtirim.Evet, bizler biraz tasarımcı, kurgucu ve planlamacıyız. Bu iş bu kadar ciddi.

mali87

  • Ziyaretçi
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2007, 14:46:07 »
    Merhaba,bende bir iki cümle ile katılmak istiyorum.Hobi işi TR şartlarında gerçekten zor bir iş nedenine gelince fiatlar çok yüksek,istedigin markaları bulmak zor bulsan bile malum fiatlar uçuk.Yurtdışından getirmek zorda zor,sağolsun Harun bey birşeyler yapmaya çalışıyor takdir etmemek elde değil.Gerçekten zoru başarıyor sahsim adına teşekkürü borç bilirim.

    Benim hayalım aynı migrostan alış veriş yapar gibi (imkanlar ölcüsünde) Model tren hobi shoplara gidip alış veriş yapmak ve ürünü görerek almak ve shopları tüm illere yaymak fiatlarda makul olursa nede güzel olur.Tabiki benimki bir hayal hobi işi biraz zor,karamsarda olmamak lazım ama orta derecede bile düşünsek Elite bir hobi umarım en kısa zamanda bizlerinde çalışmaları ve katkılarıyla bu işle uğraşanların sayısını arttırırız.

    Model trenleri sevelim ve çevremizede anlatalım ve onlarında sevmelerini başaralım.Herşey gönlünüzce olsun hoşçakalın..

   
    mali...
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2007, 12:38:19 Gönderen: mali87 »

Çevrimdışı Alp ÖNEY

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 355
Kuruluş Amacımız Nedir-(Forum Üyelilği)
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2017, 23:57:23 »
Forum üyeliğinden, ayrılmak istiyorum.

Gereğinin yapılmasını, üyelik iptal işlemlerimin ivedilikle sonuçlandırılmasını talep etmekteyim.

Sevgi ve saygılarımla.

Alp

Çevrimdışı atlantis

  • Onur Özdemir
  • Global Moderator
  • Forum Üyesi
  • Yer: İzmir
  • Yaş: 44
  • İleti: 144
    • Truva Linux
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2017, 00:26:10 »
Profil kısmına girin İşlemler kısmındaa Üyeyi sil seçeneği var. Bu arada neden ayrılmak istiyorsunuz. Özel bir nedeni mi var?

Çevrimdışı emresaki

  • Forum Üyesi
  • İleti: 2
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #12 : Kasım 12, 2022, 15:31:23 »
Merhabalar, öncelikle bu güzel düşünceyle bu siteyi kurduğunuz için tebrik ve teşekkür ederim :) Sitenizi çok çok geç farkeden biriyim, açıkcası bu tarz hobilere merakı olanlara daha çok ulaşmasını isterim.

Çevrimdışı Özcan

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 61
  • İleti: 245
Ynt: Kuruluş Amacımız Nedir?
« Yanıtla #13 : Kasım 15, 2022, 04:30:48 »
Emre Bey,

Bu hepimizin temennisi. Zaten çok büyük olmayan bir grubuz. Ortak akılla bilgiyi merkezi bir ortamda paylaşmak herkese çok faydalı olacaktır.

Selamlar,

Özcan Ertem